Witam. Jako, że nie mogę zmienić bezinwazyjnie oryginalnego radia, bo mam fabryczny amplituner, postarałem się o lepsze działanie jednostki. Pewnie nie odkryłem Ameryki, ale chciałem się podzielić z moimi wnioskami. Jeżeli macie zainstalowaną aplikację Honda hack, to da się trochę przyspieszyć działanie androida. Do działania aplikacji wymagających root nie potrzeba instalować aplikacji typu supersu. Posiadam auto z Canady i poświęciłem trochę czasu, by zainstalować mapy Garmina po to by uznać, że są bezużyteczne. Mało tego działają ciągle w tle nawet jak ich nie używamy. Dlatego na wstępie najlepiej je wyłączyć. W tym celu instalujemy aplikację app quarantine 1.29 i hibernujemy (wyłączamy) na stałe aplikację Garmina. Tracimy opcję kompasu, którą lubiłem
. Jednak momentalnie widać, że system odżył. W necie często piszą, że jak macie za dużo aplikacji, to system strasznie zwalnia. W sumie jest w tym trochę prawdy, ale chodzi trochę o co innego - ten nasz archaiczny android wrzuca zamknięte aplikacje do pamięci podręcznej. Mało tego niektóre aplikacje same aktywują się i działają w tle bez naszej wiedzy. Tutaj z pomocą przychodzi aplikacja greenify 3.0 build 5. Zaznaczamy w niej zainstalowane aplikacje do hibernacji i montujemy widget do hibernacji na pulpicie. Po zamknięciu jakiejkolwiek aplikacji naciskamy na widget, który automatycznie zamyka wybrane aplikacje w tle i pilnuje, by same się nie włączały. Działa to na tyle fajnie, że w trakcie słuchania muzyki na przykład ze Spotify aplikacja nie zostanie zamknięta. Dopiero, jak źródło muzyki zostanie zmienione aplikacja może być zamknięta. Tak na marginesie aplikację app quarantine też możemy greenifikować. Ciekaw jestem, czy są jeszcze jakieś aplikacje systemowe ,które można wrzucić do stałej kwarantanny bez utraty funkcji. Wrzucam link do filmów, które nagrałem na szybko (sorry za jakość), gdzie widać jaką responsywność zyskał system: https://photos.google.com/share/AF1Q...RhVi1aZUVCQURB

Comment