Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Witam. Jako, że nie mogę zmienić bezinwazyjnie oryginalnego radia, bo mam fabryczny amplituner, postarałem się o lepsze działanie jednostki. Pewnie nie odkryłem Ameryki, ale chciałem się podzielić z moimi wnioskami. Jeżeli macie zainstalowaną aplikację Honda hack, to da się trochę przyspieszyć działanie androida. Do działania aplikacji wymagających root nie potrzeba instalować aplikacji typu supersu. Posiadam auto z Canady i poświęciłem trochę czasu, by zainstalować mapy Garmina po to by uznać, że są bezużyteczne. Mało tego działają ciągle w tle nawet jak ich nie używamy. Dlatego na wstępie najlepiej je wyłączyć. W tym celu instalujemy aplikację app quarantine 1.29 i hibernujemy (wyłączamy) na stałe aplikację Garmina. Tracimy opcję kompasu, którą lubiłem . Jednak momentalnie widać, że system odżył. W necie często piszą, że jak macie za dużo aplikacji, to system strasznie zwalnia. W sumie jest w tym trochę prawdy, ale chodzi trochę o co innego - ten nasz archaiczny android wrzuca zamknięte aplikacje do pamięci podręcznej. Mało tego niektóre aplikacje same aktywują się i działają w tle bez naszej wiedzy. Tutaj z pomocą przychodzi aplikacja greenify 3.0 build 5. Zaznaczamy w niej zainstalowane aplikacje do hibernacji i montujemy widget do hibernacji na pulpicie. Po zamknięciu jakiejkolwiek aplikacji naciskamy na widget, który automatycznie zamyka wybrane aplikacje w tle i pilnuje, by same się nie włączały. Działa to na tyle fajnie, że w trakcie słuchania muzyki na przykład ze Spotify aplikacja nie zostanie zamknięta. Dopiero, jak źródło muzyki zostanie zmienione aplikacja może być zamknięta. Tak na marginesie aplikację app quarantine też możemy greenifikować. Ciekaw jestem, czy są jeszcze jakieś aplikacje systemowe ,które można wrzucić do stałej kwarantanny bez utraty funkcji. Wrzucam link do filmów, które nagrałem na szybko (sorry za jakość), gdzie widać jaką responsywność zyskał system: https://photos.google.com/share/AF1Q...RhVi1aZUVCQURB
    Last edited by Dukee; 21-11-2021, 22:18.

Comment

• Link nie działa, [emoji20]

Wysłane z mojego SM-G981B przy użyciu Tapatalka

Comment

• Sprawdzałem na innej przeglądarce (nie bylem zalogowany) i działa. Jak film nie chce się odtwarzać, należy go pobrać. Jutro wrzucę na inny serwis.

Comment

• Zamieszczone przez Dukee Zobacz posta
          app quarantine 1.29... greenify 3.0 build 5....
          To są identycznie działające apki, czymś się różnią w opcjach?
          Rozumiem, że można zastosować zamiennie?

Comment

• Można stosować razem. App quarantine usypia na stałe aplikację - mowa tu o niepotrzebnych aplikacjach systemowych typu Garmin, czy apple car play. Natomiast Greenify wyłącza automatucznie aplikacje działające w tle i pilnuje, by same się nie włączyły - można je później normalnie uruchomić.

Comment

• Znalazłem fajnie działające radio Replaio i BEZ REKLAM . Mnóstwo stacji radiowych, również tematycznych z bitrate minimum 128 oraz stacje HQ. Wystarczy wybrać lokalnie i wskazać Polskę. Link do pobrania https://mega.nz/file/Cz4CGbxb#FX9U16...HmnAGaY3CZOgNY

Comment

• Zamieszczone przez Dukee Zobacz posta
                Można stosować razem. App quarantine usypia na stałe aplikację - mowa tu o niepotrzebnych aplikacjach systemowych typu Garmin, czy apple car play. Natomiast Greenify wyłącza automatucznie aplikacje działające w tle i pilnuje, by same się nie włączyły - można je później normalnie uruchomić.
                A byłbyś tak miły i zamieścił np linki do pobrania tych apek?
                Dzięki.

Comment

• Witam, Mam civic sport+ z 2021 i chyba dojrzałem do Honda Hack. Nie chce sie bawić w żadne rootowania czy kernele i inne debugi Rozumiem, że wgranie honda hack ( zapłata za kod, włączenie wifi itp ) nie spowoduje że mi ekran wybuchnie lub bede musiał jechać do serwisu i płacić kasy za naprawę softu ? Czy honda hack jest fajna ? Warto ? Może pójść coś nie tak?
                  Dzięki

Comment

• ja będziesz korzystał to będzie fajna
                    Na stronie masz opis co umożliwia itp. to TY decydujesz czy jest Ci potrzebna
                    Civic X 2.0 USA

Comment

• Warto, nic nie wybuchnie, poza tym wszystko już było opisane
                      Moja Honda
                      https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Pytanie czego oczekujesz od honda hack, ale choćby dla przyspieszenia samego systemu według mnie warto. Ograniczeniem nie jest HH a honda connect (jego wydajność i archaiczny android).
                        Samo wgrywanie jest banalnie proste i ciężko coś zepsuć. Jest też opcja ukrycia HH np przed wizytą w ASO (gwarancja), a potem przywrócenia z wszystkimi zachowanymi ustawieniami.
                        Choć z doświadczenia i opinii na forum ASO nawet nie zwraca na to uwagi
                        Last edited by lisu; 03-03-2022, 13:36.

Comment

• jak przyspieszyć działanie przez HH?
                          Civic X 2.0 USA

Comment

• Ja mam usunięte (wyłączone) aplikacje, których nie używam, a które lubią startować wraz z uruchomieniem HC (aha radio, nawigacja).
                            Warto sobie przejrzeć, co z automatu startuje i usunąć rzeczy z których nie korzystamy.

Comment

• akurat mam wersję USA i nie mam takiego syfu
                              Jedynie mam uruchomionego Yanosika na autostarcie i on lubi przymulić system. Jak jeszcze dodam kamerkę z lusterka bocznego to lubi zawiesić
                              Civic X 2.0 USA

Comment

• Zamieszczone przez lisu Zobacz posta
                                Ja mam usunięte (wyłączone) aplikacje, których nie używam, a które lubią startować wraz z uruchomieniem HC (aha radio, nawigacja).
                                Warto sobie przejrzeć, co z automatu startuje i usunąć rzeczy z których nie korzystamy.
                                Masz zrootowany system?

Comment

Working...
                                X