da się jakoś to newpipi powiązać z kontem na TY ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Honda Connect - Wgrywanie Aplikacji i Ukryte Opcje
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
o i to już dużo, kiedyś tak na szybko się tym bawiłem widziałem to ale już nie doczytałem co i jak się robi
Comment
-
Jest jakiś sposób na obejście zmiany kanału audio przez Yanosika przy odtwarzaniu z pendrive?
Z tego co rozumiem, przy komunikacie z automatu włącza on kanał audio apps i odcina muzykę z USB.
Spotify nie ma tego problemu, więc pewnie użycie innej appki do muzyki z pendrive powinno załatwić sprawę - ale może ktoś znalazł sposób, aby pozostać przy tej domyślnej?
A jeżeli nie, to co polecacie do odtwarzania plikow FLAC w naszym aucie?
Comment
-
Nie pamiętam czy restart był potrzebny, na pewno jak uruchamiasz test dźwięku to musi być słychać komunikat.
Ogólnie po zmianie kanału nie wycisza i nie przełącza USB, natomiast komunikaty z yanosika są ciche i przy głośniejszej muzyce niestety niesłyszalne.
Comment
-
Zamieszczone przez Pan Borowik Zobacz postaPo zmianie kanału nadal przerywał mi granie z USB, ale samego komunikatu Yanosika nie było słychać.
Potrzebny jest do tego restart czy coś?
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
obecnie mam 3.4.3.5.1196 i wszystko odziała jak należy, oprócz dźwięku podczas słuchania radia
Comment
-
Faktycznie, miałem 3.4 bo podczas poprzeniej próby instalacji 2.8 nie mogłem się zalogować.
Po reinstalacji na 2.8 i zmianie na kanał Powiadomienia jest ok, ale mapa z Yanosika 2.8 vs Mapa z 3.4 wygląda jak kupa.
Spróbuję się do niego przekonać, bo dużo mniej zamula system, ale jeżeli nie to wrócę do 3.4 i zainstalukę zewnętrzny odtwarzacz do plików z USB.
Pytanie dodatkowe - aktualizował ktoś Spotify z wersji dostarczonej z HH? Nie wyświetla ona okładek.
Pobrałem sobie ostatnią wersję Spotify dla Androida 4.0.4 i spróbuję ją zwyczajnie zainstalować na tę obecną (pamiętam że instalacja od zera kończyła się czarnym ekranem).
PS. Od siebie polecam https://aero2.pl/ - za 5zł/mc jest pakiet 3GB, który do Yanosika i Spotify mi wystarcza. Do tego stary telefon z androidem na stałe podłączony w samochodzie i ustawiony (aplikacja Tasker), żeby włączał hotspot jak dostanie zasilanie przez USB, a więc po odpaleniu auta i wyłączał po zgaszeniu silnika. Kompletnie bezobsługowo.
Comment
-
zabawa, równie dobrze sprawdza się codzienny telefon tylko z włączonym automatycznym hotspotem
I takim sposobem tylko Yanosik przez miesiąc bierze mi 81MB cennego internetu
Chyba że ten telefon sprytnie schowasz to zawsze może służyć jako urządzenie do namierzenia samochodu
Comment
-
W sumie racja, hotspot może startować automatycznie jak wykryje połączenie BT z autem.
Ja akurat mam uczulenie na konieczność pamiętania o podłączaniu telefonu do kabla, a na dłuższej przejażdżce hotspot baterię żre, więc dla mnie to rozwiązanie wygodniejsze bo bezobsługowe.
W temacie Spotify.
Przy zalogowanym Spotify zainstalowanym z HH odpalenie instalacji nowszej wersji Spotify zaktualizuje aplikację bez problemu. "Czarny ekran" nie wystąpił.
W temacie Yanosika.
Po przejściu na zalecaną wersję 2.8 i zmianie kanału w Yanosiku faktycznie nie przerywa muzyki z USB, ale komunikat jest jak dla mnie niesłyszalny.
Wracam więc na wersję 3.4, bo mapa ładniejsza. Kanał komunikacji w Yanosiku zostaje Media, bo przy odtwarzaniu Spotify pięknie przycisza i komunikat jest wyraźny.
Doinstaluję tylko Aimp do odtwarzania plików z USB i podmapuję guzik audio żeby przy naciśnięciu odpalał Spotify po naciśnięciu, a Aimpa po przytrzymaniu.
Aimp używa kanału media, więc jego Yanosik też przyciszy podczas komunikatu. Zwyczajnie zrezygnuję z odtwarzacza "firmowego". Radio mnie nie boli, bo nie słucham.
W temacie ciekawostek - gdyby komuś przyszło do głowy wyłączać serwisy, żeby oszczędzić zasoby - nie wyłączajcie Carplay. Przestanie wtedy działać "kompas" i wskazówki na wyświetlaczu za kierownicą. Honda chyba używa Carplay w jakiś sposób do komunikacji z tym wyświetlaczem.Last edited by Pan Borowik; 04-06-2020, 12:59.
Comment
-
Na serwisie ostatnio zaktualizowano mi Connecta na moją prośbę, HH nadal działa. Nr kompilacji jak niżej.
Comment
Comment