Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzypiący pedał sprzęgła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez massaro Zobacz posta
    U mnie wymieniono pompę sprzęgła, po kilku kilometrach od wyjechania z serwisu sprzęgło znowu zaczęło piszczeć, ale tym razem juz tylko przy wciskaniu na górnym odcinku. Ponownie byłem w serwisie i tym razem wymienią mi pedał sprzęgła. Mam nadzieję, że wszystko po naprawie będzie już w porządku. Ciekawe czy te elementy, pompa i pedał sprzęgła, były zmieniane/modernizowane, może ktoś z was słyszał coś na ten temat?
    Dopisuję sie do pytania, za tydzień odbieram sedana rocznik 2010; czy w tym roczniku też czekaja mnie te przejścia?

Comment

Zamieszczone przez Niki Zobacz posta
      widac masz takie doswiadczenia z ASO, ja mam inne
      Bo tak postępuje 99% wszystkich ASO nie tylko Hondy, ale jeśli masz inne doświadczenia to tylko pozazdrościć, zawsze jakieś rodzynki sie zdarzają.

Comment

Wczoraj wymienili mi pedał sprzegła....

Comment

Tak, przynajmniej sedan 2009 problemy ze skrzypiącym sprzęgłem ma - ale ja nie dawałem do ASO, bo by rozgrzebali pół auta lecz posmarowałem przy wejściu smarem i nie skrzypi. Zacznie skrzypieć, znowu posmaruję. Nie chcę, by ingerowali w tak ważne podzespoły jak sprzęgło, kiedy najwyraźniej wyciera się smar i zaczyna skrzypieć.

Comment

Wojtek_Lok czy twój sedan jest po lifcie? Jeśli tak to znaczy , że zmienili parę dupereli a nad wadami przeszli do porządku dziennego.

Comment

U mnie wymienili skrzypiący pedał po roku od zakupu auta i... już po miesiącu od wymiany jest to samo. Będę jeździć do nich ile starczy gwarancji. Żeby nie można było zrobić normalnie działającego pedału... wstyd!

Comment

Pewnie przesmarowali tylko a powiedzieli że wymienili - wpisali ci to do ksiązki albo dali na papierze że była wymiana na gwarancji czy tylko na słowo?

Comment

Witam, po dlugotrwalej walce ze skrzypiacym sprzeglem chyba udalo mi sie to jakos naprawic i to bez wymiany pedalu lub pompy. wymienilem tylko lacznik miedzy pedalem sprzegla a pompa sprzegla. Jak narazie przejechalem 50 km i cisza wiec jestem dobrej mysli . Zobaczymy co bedzie dalej
                  Dolaczam zdjecia czesci ktore wymienilem.
                  Załączone pliki

Comment

5D/ 2007 ja mam ten sam problem, pojawił się po przejechaniu ok 27 tys km, wymienili pedał sprzegła i pompe był spokój, ale teraz znowu jest to samo 39 tys km, i znowu beda wymeniac pedał, podobnpo wada konstrukcyjna która wystepowała juz w poprzedniej generacji

Comment

Zamieszczone przez japs Zobacz posta
                      Wojtek_Lok czy twój sedan jest po lifcie? Jeśli tak to znaczy , że zmienili parę dupereli a nad wadami przeszli do porządku dziennego.
                      Jest z 2009 roku więc po liftingu.

Comment

Zamieszczone przez marcinus Zobacz posta
                        Pewnie przesmarowali tylko a powiedzieli że wymienili - wpisali ci to do ksiązki albo dali na papierze że była wymiana na gwarancji czy tylko na słowo?
                        Wymiana na papierze. Okazało się, po tym miesiącu, że do wymiany jest też pompa sprzęgła. Teraz po wymiani ekompletu jest wszystko git. Pewnie na rok jazdy wystarczy i wtedy znowu wymiana kompletu (bo to jeszcze na gwarancji) a póxniej trzeba będzie jeździć ze skrzypiącym

Comment

Witam, CIVIC TYPE R 2007 ok 93 tys. przebiegu
                          Poprzednio napisalem ze wytarla sie plastikowa tuleja, ktora ocierala o rame pedalu. Ow pedal zostal wymieniony i wszystko chodzilo cacy...ale do czasu ;|
                          Od okolo 3 tygodni slychac podobne dzwieki, lecz tym razem do wymiany bedzie pompa sprzegla - wydatek rzedu 700 - 800 zl w ASO.
                          Gdy zadzwonilem do ASO informujac ich, ze problem sie powtarza (po wymianie ramy pedalu, za ktory zaplaciem 950zl), pan uswiadomil mnie ze przewaznie wymieniaja obydwa elementy...
                          To troche irytujace ze w aucie za ponad 100 tys.PLN wystepuja takie usterki (wada konstrukcyjna).
                          Pozdrawiam

Comment

Na liczniku ponad 40 tkm . Skrzypienie pojawiło się gdy było 36 tkm. Już się przyzwyczaiłem do niego.Nic nie wymieniam ,samo przyszło i może samo odejdzie .Nie zwracam już na te dźwięki. Czerpię przyjemność z posiadania tego autka.Mimo że pojawił się problem z hamulcami!

Comment

Ktoś wie, czy ten problem skrzypiącego sprzęgła dotyczy też modeli po liftingu? Mam Honde 5D z 2009, na razie wszystko ok ale mały przebieg i nie wiem, czy mam "oczekiwać na problem", czy Honda juz coś poprawiła w najnowszych autach.

Comment

Zamieszczone przez TS3362 Zobacz posta
                                Ktoś wie, czy ten problem skrzypiącego sprzęgła dotyczy też modeli po liftingu? Mam Honde 5D z 2009, na razie wszystko ok ale mały przebieg i nie wiem, czy mam "oczekiwać na problem", czy Honda juz coś poprawiła w najnowszych autach.
                                Ten problem dotyczy również modeli po liftingu. HC 5D 2009 skrzypiący pedał sprzęgła po ok pół roku jazdy 10 tyś (nie pamiętam dokładnie, na pewno bardzo wcześnie po zakupie). Najpierw nasmarowali, pomogło na dwa tygodnie. Następnie wymienili pompę sprzęgła i jest ok. Zapomniałem już o tej denerwującej wadzie.

Comment

Working...
                                X