Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzypiący pedał sprzęgła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

ten sam problem, tylko nasmarowali narazie jest dobrze

Comment

Witam,
      Po 12 000 km mialem pierwsze smarowanie pedału sprzegla. Po 16 000 km serwis stwierdzil, ze kolejne zabiegi nie pomogą, dlatego tez zaproponowali wymianę pompki sprzęgła. Obecnie czekam na potwierdzenie wykonania usługi gwarancyjnej od Hondy.

Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow Hondy.

Comment

Witam wszystkich,

u mnie podobny problem skrzypiącego sprzęgła przy wciskaniu do końca, przebieg około 38 tys. autko ma 2,5 roku, byłem z problemem w serwisie gdzie stwierdzono usterkę pompy sprzęgła, którą wymienią mi na gwarancji. Trzeba tylko poczekać na część.

Pozdrawiam

Comment

Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią, wymieniony pedał sprzęgła i pstrykanie/klikanie przeszło. Niestety mam wrażenie że słyszę piszczenie pompy, ale muszę jeszcze trochę pojeździć co by się upewnić. Przebieg ok. 18k. Pozdrawiam.

Comment

Ja zrobilem 86000 wersja Type R (2007) od okolo tygodnia przy wciskaniu sprzegla slychac dziwne (irytujace) skrzypienie...Serwis twierdzi ze najczesciej trzeba wymienic caly pedal sprzegla. Niedlugo sie okaze...
            W przyszlym tygodniu wybieram sie do ASO.
            Last edited by popeyewro; 26-04-2010, 22:53.

Comment

Witam,

Jak sie okazalo zostal wymieniony caly pedal sprzegla. ASO nie mialo watpliwosci - z tego co sie nieoficjalnie dowiedzialem co 2 civic'a moze miec z tym problem (wada konstrukcyjna). Podczas pobytu w serwisie inny klient mial ten sam problem (tym razem pompa sprzegla). Jezeli chodzi o pedal sprzegla, to z czasem wyciera sie plastikowa tuleja, co powoduje ocieranie sie sprezyny o rame pedalu. Koszt wymiany pedalu w ASO ok. 950 zl. Teraz dziala ja nowe;D
              Pozdrawiam

Comment

W mojej eRce pstrykanie pedalu sprzegla pojawilo sie przy 14tys. km
                wyciera sie plastikowa tuleja, co powoduje ocieranie sie sprezyny o rame pedalu
                i dokladnie z czyms takim kojarzylem sobie ten objaw, taka w miare rownomierna tarka.
                sigpic

Comment

Pojawiło się skrzypienie i pstrykanie sprzęgła, kolejne wizyty wyglądały następująco:
                  1. Smarowanie - pomogło na dosłownie 5 minut, po wyjeździe z myjni w ASO wszystko powróciło
                  2. Wymiana pedału sprzęgła, pomogło na 2 tygodnie
                  3. Czeka mnie kolejna wizyta, tłumacze telefonicznie że nie ma już innej możliwości niż wymiana pompy sprzęgła ale nie, oni muszą zdiagnozować kolejny raz, a za 3 tyg kończy mi się gwarancja, już nie wiem jak to rozegrać...

Comment

Zamieszczone przez adrian-name Zobacz posta
                    za 3 tyg kończy mi się gwarancja, już nie wiem jak to rozegrać...
                    Wiazaca jest data zgloszenia, zadbaj o potwierdzenie!
                    sigpic

Comment

Zamieszczone przez Niki Zobacz posta
                      Wiazaca jest data zgloszenia, zadbaj o potwierdzenie!
                      No tak tylko że przyjma zgłoszenie jeszcze na gwarancji posmarują tak aby kilka dni wytrzymało, a że zrobią to na dzień przed końcem gwarancji to kolejne zgłoszenie będzie juz po gwarancji, a oczywiście to co zgłosi na gwarancji będzie usunięte a to co zgłosi za kilka dni już po gwarancji to będzie nowy problem, choć objawy będą bardzo podobne, tylko że juz naprawa nie będzie na gwarancji i wtedy bardzo chętnie wymienia nie tylko pompę czy całe sprzęgło ale nawet całą skrzynie biegów i pół silnika

Comment

Zamieszczone przez marcinus Zobacz posta
                        No tak tylko że przyjma zgłoszenie jeszcze na gwarancji posmarują tak aby kilka dni wytrzymało, a że zrobią to na dzień przed końcem gwarancji to kolejne zgłoszenie będzie juz po gwarancji, a oczywiście to co zgłosi na gwarancji będzie usunięte a to co zgłosi za kilka dni już po gwarancji to będzie nowy problem, choć objawy będą bardzo podobne, tylko że juz naprawa nie będzie na gwarancji i wtedy bardzo chętnie wymienia nie tylko pompę czy całe sprzęgło ale nawet całą skrzynie biegów i pół silnika
                        widac masz takie doswiadczenia z ASO, ja mam inne
                        sigpic

Comment

U mnie wymieniono pompę sprzęgła, po kilku kilometrach od wyjechania z serwisu sprzęgło znowu zaczęło piszczeć, ale tym razem juz tylko przy wciskaniu na górnym odcinku. Ponownie byłem w serwisie i tym razem wymienią mi pedał sprzęgła. Mam nadzieję, że wszystko po naprawie będzie już w porządku. Ciekawe czy te elementy, pompa i pedał sprzęgła, były zmieniane/modernizowane, może ktoś z was słyszał coś na ten temat?

Comment

ja się zaczynam martwić,bo w czerwcu koniec gwarancji, a sprzęgło bezproblemowo działa,nie skrzypi, nie piszczy chyba coś jest nie tak :-)))

Comment

i stało się...2 dni po wygaśnięciu gwarancji (data sprzedaży wg książki serwisowej, jest wcześniejsza niż faktyczna data odbioru) problem sprzęgła powrócił

Comment

witam u mnie w V gen 3d tez od jakiegoś czasu coś takiego się pojawia,takie jak by pyknięcie przy wciskamiu sprzęgłą na pierwszych trzech biegach
                                BIAŁA DAMA (D15Z6) http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=21918

sigpic

Comment

Working...
                                X