Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzypiący pedał sprzęgła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez TS3362 Zobacz posta
    U mnie skrzypienie pojawiło sie po wyjeździe z serwisu po przeglądzie po 1 roku (5D, przebieg 10300). Wcześniej nie było nigdy żadnych objawów. Nastepnego dnia wróciłem więc na naprawę. Twierdzili, że nie dotykali sprzęgła przy przeglądzie. Jeśli tak to jakiś wyjątkowy zbieg okoliczności. Działali przy samochodzie ok godziny i oddali: cos przesmarowali, wypoziomowali pompę sprzęgła itd. I wygląda, że jest ok. Pan powiedział, że jesli to się powtórzy, natychmiast zgłaszać i wtedy wymienią pompę sprzęgła. Podobno od 3 tygodni są dostępne nowe pompy, gdzie temat rozwiązano (Honda ponoć zmieniła producenta tych części). Jest więc światło nadziei dla sfrustrowanych
    Światełko jest ale nia na długo. Pompę sprzęgła wymienili mi po kilku miesiącach jazdy. Mineło ok. 1,5 roku i znowu skrzypi.

Comment

• Zamieszczone przez andr Zobacz posta
      Światełko jest ale nia na długo. Pompę sprzęgła wymienili mi po kilku miesiącach jazdy. Mineło ok. 1,5 roku i znowu skrzypi.
      No tak, ale mi powiedzieli, co napisałem wyżej, że od 3 tygodni są nowe pompy. Tobie wymienili pewnie na taką samą "wadliwą", tylko nową. A tu są widoki, że jak wymienią to już na taką, która nie będzie skrzypieć. Może zadzwoń do swojego serwisu i zrób wywiad jak to jest.

Comment

• Jeżeli chodzi o pedał hamulca to tak ma być.
        Sprzęgło jak do tej pory ok.
        Last edited by slang55; 10-01-2011, 21:44.

Comment

• Zlom Type S z 2009 przebieg 17000 tys i czekam na pompe sprzegla ktora zakwalikowali do wymiany , a propo tych dzwiekow mam pytanie czy w waszych hondach stuka i skrzypi tylne zawieszenie ??

Dla wszystkich sfrustrowanych polecam przesiadke z Hondy na autobus , ja tak robie i czuje sie lepiej niz po jezdzie padaka z pod znaku H.

NIGDY WIECEJ HONDY !! moze sobie kupie KIA

Comment

• Jestem po drugim przeglądzie. Zgłosiłem skrzypienie sprzęgła, chociaż nie było ono bardzo dokuczliwe ponieważ jestem po wymianie pompy (ale jednak było) powiedzieli, że wymienili jakieś tulejki. Po wymianie tulejek skrzypi jeszcze bardziej. Poza tym zaczeło skrzypić z przodu z prawej strony w kole zawieszeniu może układ kierowniczy trudno to określić. Dzieje się to podczas skręcania w lewno (ruszania kierownicą). Ogólnie podczas ruszania kierownicą. Wcześniej tego nie było. Zaczynam mieć dosyć tego samochodu. Jazda nim przestaje mi sprawiać przyjemność.

Comment

• Jak to są objawy zaraz po przeglądzie, to wracaj w mig do serwisu z reklamacją. Jak pisałem powyżej, u mnie zaskrzypiało pierwszy raz właśnie po przeglądzie. Ponoć to temat regulacji, poziomowania itp. Moze i do układu kierowniczego sie przyłożył jakiś nadgorliwiec Jak nie to prawdopodobny jest jakis przegub w układzie kierowniczym.

Comment

• Witam Wszystkich, byłem dziś w serwisie Hondy w sprawie skrzypienia pedału sprzęgła. I sprawa jest taka ze 3 marca jestem umówiony na wymianę pompy, jest to wada fabryczna, cos z tłokiem i uszczelką. Te nowe pompy podobno juz mają zniwelowaną wadę. Pozdrawiam

Witam, jestem właśnie po wymianie pompy sprzęgła, zobaczę co dalej, pozdrawiam
                Last edited by rambo7; 23-03-2011, 13:54. Powód: edit

Comment

• kosmos5,
                  ile czasu mechanikom zajęła wymiana pompy sprzęgła? Właśnie zgłosiłem problem z pedałem sprzęgła i umówiłem się na wizytę. Zastanawiam się czy zrobią mi to na poczekaniu czy będę musiał na dłużej zostawić samochód.
                  A poza tym jak po wymianie, cisza?

Comment

• Witam u mnie technik robił jakieś 40 min. mozna spokojnie poczekac. tak to prawda jest cisza. pozdrawiam

Comment

• Mam dla was mały domowy sposób na skrzypienie pedału https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24621 . Dla tych którzy niechętnie pojawiają się w ASO

Comment

• Naprawiali mi "skrzypienie sprzągła" 4 razy. Smarowanie 2x , wymiana pedału , wymiana siłownika. Trzeszczy jak cholera.Teraz oddałem auto do Hondy na lakierowanie zderzaka, dostałem auto zastępcze i w nim też chrypi okrutnie.Popytałem nie hondowych magików- mówią, że to może zacierać się łapa która pcha łożysko oporowe?
                        I wtedy wszystkie naprawy Hondy nie mają sensu.........Przeczytałem wszystkie posty od 3 lat - i nikomu nie pomogli smarując i wymieniając siłownik lub pompę?
                        Nikt nie napisał, że naprawili i że pomogło.
                        Jeśli ktoś ma pomysł lub popiera to proszę o posta bo honda w sewisie i wiem co wymagać.
                        Pozdrawiam

Honda tylne tarcze 20tys zniszczone a przednie O.K. Doświadczenia nowe z ASO. Pozdrawiam
                        Last edited by rambo7; 26-08-2011, 08:44. Powód: edit

Comment

• Odswieze temat i podczepie sie pod pytanie gerry64. Czy jest ktos komu usuneli problem "szkrzypiacego" sprzegla? Mialem u siebie to samo, wymienili mi pedal sprzegla i nastala cisza. Niestety wystarczylo tylko na ok 2 tys kilometrow. Samochod mam jeszcze na gwarancji ale zastanawiam sie czy jechac do ASO skoro beda dlubac w nieskonczonosc a efekt i tak powroci.

Comment

• U mnie też wymieniali pedał, później pompę i po jakimś czasie problem wraca. Teraz kupiłem specjalny środek w spraju i sam przesmarowałem pedał i jest OK.

Comment

• Tak miałem sprzypiące sprzęgło, ale była to pompka nie pedał. Jak pierwszy raz pojechałem, to posmarowali łapę sprzęgła i nic to nie dało(dało na 2 miesiące). Przy drugiej wizycie wymieniono pompe i już nic nie skrzypi od 20000tyś.

Comment

• Komentarz do Kleszcz: 7 dni temu wymienili podał( znowu ) i od 4 dni to samo.
                                Oglądałem pedał wraz właścicielem Salonu- jest nierozbieralny, osłonięty blachą z 2 stron. Samodzielne smarowanie? tam do środka po "napsikaniu" nic nie wejdzie więc problem i tak sie powtórzy za parę dni.Dealer mówi,że wymieniać do skutku- na gwarancji,podobno bywa, któryś z kolei
                                będzie działał dobrze.
                                Siłownika nie da się założyć pod zlym kątem więc to raczej nie to.
                                Pedał na ośce ma tuleję z tworzywa ? która skrzypi a HONDA POLAND nie likwiduje usterki tylko wymienia pedaly myśląc, że może wreszcie... Pozdrawiam

Comment

Working...
                                X