Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzypiący pedał sprzęgła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• W dziale giełda masz moją ofertę, tam jest rysunek z wymiarami. Co do samych tulejek to kolejna partia będzie za jakiś tydzień do dwóch.

Comment

• W dziale giełda dołaczyłem jako chętny do zakupu, ale pytanie mam jeszcze czy samemu da się ją wymienić bez podnośnika itp Nie wiem gdzie tuleja dokładnie jest jak tam dojść dlatego pytam. Może macie jakiś link do opisu jak ją wymienić? Jak nie to dam mechanikowi ale jesli da rade samemu to szkoda mi jechać zostawiać samochód u mechanika i tułać sie taryfami.

Comment

• IMG_20180414_144021 sprezyna.jpg
        W miejscu zaznaczonym na zdjęciu powinna być tulejka.
        Jeśli chodzi o trudność montażu, to wyjęcie sprężyny jest stosunkowo proste natomiast z założeniem jej z powrotem miałem już większy problem. Ale da się to zrobić samemu bez narzędzi.

Comment

• Dzięki, a masz może zdjęcie z tuleją ?

Comment

• Może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak wymienić te tuleje? Kupiłem 2 i w sobotę chciałbym to zrobić.

Wysłane z iPhone 8 Plus za pomocą Tapatalk

Comment

• Co do wymiany to nie jest ona specjalnie skomplikowana. Kładziesz się pod pedały, śrubokrętem podwazasz sprężynę, w tym miejscu gdzie jest tulejka, jak sprężyna zeskoczył to wymieniasz tulejkę i na wciśniętym pedale sprzęgła celujesz sprężynka do nowej tulejki. Nie wyjmij sprężyny z dwóch stron na raz bo wtedy trudniej ją założyć.

Comment

• W sumie poszło bez problemu, tulejki wymienione i przy okazji nasmarowane ale nie wiem czy nie skrzypi bardziej niż przed wymianą

Wysłane z iPhone 8 Plus za pomocą Tapatalk

Comment

• Link do tych miedzianych tulejek jest juz nieaktualny. Mógłby ktos podeslac? Wyskubałem część dwoch tulejek szukając przyczyny skrzypienia, byly troche wyrobione juz, luźne. Okazslo sie oczywiscie ze to nie one wydaja dźwięk a pompka sprzęgła. Wymacalem tłoczek, psiknąłem smarem i pomoglo na dwa dni. I tak co dwa dni. Mam juz tego dość. Nie chce kupować uzywek z allegro bo pewnie też będą skrzypiec, ale pewnie innego wyjścia nie ma. Trochę to kosztuje wiec przynajmniej na montażu bym chciał zaoszczędzić. Jest jakiś tutorial?

Comment

• Tak się złożyło że jak ktoś chciał zakupić tulejki to pisał do mnie od razu na PW, przez co wątek w dziale giełda wygasł bo 30dni nie było nowego wpisu. Z racji tego że zostały mi tylko dwa komplety i nie planuję robić kolejnych, nie odnawiałem wątku.
                    Jak ktoś chętny na ostatnie dwa komplety to zapraszam na PW.

Comment

• A pompke sprzegla ktos sam wymieniał?

Comment

• skrzypiące sprzęgło

Witam

Mam problem ze swoją hondą civic 1.8 2007r. Jakiś czas temu zauważyłem że po dłuższej jeżdzie samochodem po mieście, zaczęło strasznie piszczeć gdy wciskam sprzęgło i jak jadę samochodem.
                        Może ktoś z was miał/ma taki sam problem.

Z góry dzięki.

Comment

• A 5 tematów niżej było...

Comment

• Zamieszczone przez mateo91 Zobacz posta
                            Witam

Mam problem ze swoją hondą civic 1.8 2007r. Jakiś czas temu zauważyłem że po dłuższej jeżdzie samochodem po mieście, zaczęło strasznie piszczeć gdy wciskam sprzęgło i jak jadę samochodem.
                            Może ktoś z was miał/ma taki sam problem.

Z góry dzięki.
                            ...volume na 25-30 i problem nie istnieje
                            http://www.civicforum.pl/showthread....-FN1-by-august

Comment

• Albo sony wh1000 xm3 -cisza również przy 200 km/h , obłęd

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Trochę offtop..
                                ale z tą głośnością i jęczącym pedałem to działa tylko jak sam jedziesz. Albo masz głośno na tyle, że nie słyszysz, albo po prostu nie jęczy...
                                Gorzej jak masz kogoś podrzucić. Wtedy radia na fulla nie dasz, a pedał jak na złość jęczy przy delikatnym ruszaniu z jedynki...

U mnie prawdopodobnie jęczy sam zwój sprężyny, kiedyś regularnie smarowałem to wd/40, smarami, wazelinami, czym popadnie - pomagało. W sumie już mi się odechciało i zlałem temat kompletnie. Chyba już się przyzwyczaiłem.
                                Milano Red by Gdanny0

Comment

Working...
                                X