Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzypiący pedał sprzęgła

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skrzypiący pedał sprzęgła

Czy też macie tak że wciskając sprzęgło pod koniec słychać w pedale takie jakby skrzypienie? Nie jest to takie intensywne, ale jednak. Coś w tym chyba jest bo na jednym z portali w dziale oceń swoje auto kilku właścicieli obecnego modelu Civic wspomniało o tym. A jak jest u Was?
    Last edited by Alix; 30-08-2013, 20:24.

Gdzieś czytałem, że to tak jest, że to nawet jakoś mała wada konstrukcyjna. U mnie na razie nie ma tego ale ma dopiero 2,5 tyś km przejechane, natomiast pedał hamulca ma jakby na samej górze minimalny luz, ale to w niczym nie przeszkadza.

Ile masz przejechane??

Comment

Ja przejechałem 9500 km, a auto ma rok. Ciekawe tylko czy to wyłącznie skrzypi czy może się coś dalej z tym zadziać?

Comment

Ja mialem takie skrzpienie i serwis Hondy wymienil caly pedal sprzegła poniewaz wczescniejsze wymiany elementów ów pedała nie przyniosły rezultatow i teraz jest ok

Comment

W jakiej wersji civica występuje to skrzypienie? 5d? 4d?

Comment

Mi skrzypiało w Civic'u Type s (3drz.)

Comment

A u mnie skrzypi w 5D, ale nie jest to jakoś szczególnie uciążliwe. Właściwie to jest takie trochę trzeszczenie - pukanie pod sam koniec wciskania pedału sprzęgła.

Comment

w tym tygodniu usłyszałam właśnie "delikatne" skrzypienie w momencie wciskania sprzęgła. Słabo to słychać, ale jednak... pamiętam jak mój tata miał podobne skrzypienie przy naciskaniu sprzęgła (no może trochę głośniejsze) w Hondzi VII - skończyło się na wymianie pompy!

Comment

ja mam 5D z 2008 i też zaczęło piszczeć ale przy puszczaniu sprzęgła. Jeszcze poczekam i zgłoszę to na przeglądzie. Ogólnie to zbyt dużo niedoróbek ma ten model irytuje mnie to

Comment

skrzypiący pedał

2007/4D
                    skrzypiący pedał był prawie od poczatku. Wymieniłem na Iszym przeglądzie.
                    Jeśli gwarancja to wymieniajcie bo servisy nawet z tym nie dyskutują.
                    Wymianie podlegał siłownik hydrauliczny.
                    pozdrowienia

Comment

hmmm mój przestał skrzypieć. Tylko czasem zaskrzypi raz czy dwa i przestaje. Zastanawiam się czy to zgłosić do serwisu, bo przecież Ci mili panowie, jak nie usłyszą, to powiedzą, że ma żadnej usterki.

Comment

Witam mam ten sam problem co ty.tak se czytalem o tym skrzypieniu i wnioskuje ze tez tak mialem ale nie zbyt czesto i zawsze towarzyszylo temu takie jakby pukniecie przy puszczaniu sprzegla.No i tez nie ide teraz do serwisu z tego samego powodu co ty."aniezze", pozatym zauwazylem ze w tym nowym civicu to wszystko jest jakies takie nie dopracowane teraz zaczela mi skrzypiec kierownica przy skrecaniu, no i wycieraczka lewa zaczela okropnie stukac w momencie dochodzenia do punktu gdy zawraca do polozenia wyjsciowego (do dolu).Sam juz niewiem z czym mam isc do serwisu a z czm nie??bo niektore mankamenty to sa az smieszne ale prawdziwe.

Comment

Witam,
                          z tym sprzegłem też tak mam, takie jakby delikatne pstrykanie. Jest już słabsze po 5 tys.
                          W serwisie nowe civiki na wystawie też mają tak samo. Wygląda na to, że taka już ich wada/"uroda". W tej chwili to mi nie przeszkadza. Szczerze powiedziawszy to wolę, żeby mi w serwisie tego nie naprawiali bo oni tylko olej potrafią wymienić, no może klocki ale tego to nie jestem na 100% pewny .

Comment

u mnie po 40 tys. zaczęło skrzypieć sprzęgło. Będę musiał więc również n iedługo zjawić się w serwisie.

Comment

dziś i mnie zaczęło skrzypieć pod sam koniec wciśnięcia , po 10 tys km

Comment

Working...
                              X