Czy też macie tak że wciskając sprzęgło pod koniec słychać w pedale takie jakby skrzypienie? Nie jest to takie intensywne, ale jednak. Coś w tym chyba jest bo na jednym z portali w dziale oceń swoje auto kilku właścicieli obecnego modelu Civic wspomniało o tym. A jak jest u Was?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Skrzypiący pedał sprzęgła
Collapse
X
-
Gdzieś czytałem, że to tak jest, że to nawet jakoś mała wada konstrukcyjna. U mnie na razie nie ma tego ale ma dopiero 2,5 tyś km przejechane, natomiast pedał hamulca ma jakby na samej górze minimalny luz, ale to w niczym nie przeszkadza.
Ile masz przejechane??
-
w tym tygodniu usłyszałam właśnie "delikatne" skrzypienie w momencie wciskania sprzęgła. Słabo to słychać, ale jednak... pamiętam jak mój tata miał podobne skrzypienie przy naciskaniu sprzęgła (no może trochę głośniejsze) w Hondzi VII - skończyło się na wymianie pompy!
Comment
-
Witam mam ten sam problem co ty.tak se czytalem o tym skrzypieniu i wnioskuje ze tez tak mialem ale nie zbyt czesto i zawsze towarzyszylo temu takie jakby pukniecie przy puszczaniu sprzegla.No i tez nie ide teraz do serwisu z tego samego powodu co ty."aniezze", pozatym zauwazylem ze w tym nowym civicu to wszystko jest jakies takie nie dopracowane teraz zaczela mi skrzypiec kierownica przy skrecaniu, no i wycieraczka lewa zaczela okropnie stukac w momencie dochodzenia do punktu gdy zawraca do polozenia wyjsciowego (do dolu).Sam juz niewiem z czym mam isc do serwisu a z czm nie??bo niektore mankamenty to sa az smieszne ale prawdziwe.
Comment
-
Witam,
z tym sprzegłem też tak mam, takie jakby delikatne pstrykanie. Jest już słabsze po 5 tys.
W serwisie nowe civiki na wystawie też mają tak samo. Wygląda na to, że taka już ich wada/"uroda". W tej chwili to mi nie przeszkadza. Szczerze powiedziawszy to wolę, żeby mi w serwisie tego nie naprawiali bo oni tylko olej potrafią wymienić, no może klocki ale tego to nie jestem na 100% pewny.
Comment
Comment