Zamieszczone przez wozmar
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czyszczenie i regulacja przepustnicy w 1.8
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Witam
Prześledziłem cały wątek na tym forum odnośnie spadku obrotów itp. Powiem wam tak, niedawno wymieniałem żarówki mijania, lewej z niej nie dałem rady wymienić bez wyciągania akumulatora żeby się tam dostać, jako że się nieco z tym guzdrałem to może z 30 minut mi zeszło, po tym zabiegu właśnie zauważyłem przy dojeżdżaniu do skrzyżowania w momencie wciskania sprzęgłą i hamulca że obroty spadają mi do 500, może leciutko poniżej tak że odczuwalne jest lekkie drżenie, auto nie gaśnie ale jest to denerwujące, dodam że dzieje się tak na rozgrzanym już silniku kiedy to normalnie obroty na biegu jałowym wynoszą jakoś 750. Przed żarówkową akcją zjawisko to nie występowało, obecnie występuje ciągle. Uprzedze możliwe pytanie - przepustnica nie była czyszczona. Przy wyjmowaniu i wkładaniu z powrotem i podłączaniu akumulatora raczej nie da się nic popsuć więc skąd obecnie takie objawy?
Comment
-
Zamieszczone przez irme Zobacz postaPrzy wyjmowaniu i wkładaniu z powrotem i podłączaniu akumulatora raczej nie da się nic popsuć więc skąd obecnie takie objawy?
Comment
-
Pytanie do posiadaczy chińskiego kabla + hds. Zainstalowałem hds+sterowniki i przy uruchamianiu hds mam tylko ekran ładowania i nic więcej się nie dzieje. Czy ktoś miał podobny problem?
Comment
-
Zazwyczaj problem wynika ze złej kolejności instalowania programów. Program pracuje tylko na WinXP.
Powinno być tak:
1. Najpierw HDS
2. Potem sterowniki
Proponuję tak (u siebie kiedyś tak robiłem i pomogło);
1. Odinstalować program i sterowniki, zrestartować komputer i skasować z dysku "C" katalogi "GenRad" i "Teradyne".
2. Kolejny restart komputera.
3. Zainstalować HDS i spróbować go uruchomić, powinno ruszyć bez problemu.
4. Kolejny restart komputera i po nim instalacja sterowników.
5. Znowu restart i próba odpalenia skrótu z pulpitu "start HDS" czy jak on się tam nazywa.
6. Dopiero po tym wszystkim podpięcie kabla i podłączenie go do samochodu.
Comment
-
Jakiego HDS chińskiego używacie? Bo na międzynarodowych portalach aukcyjnych jest ich kilka rodzaji, na allegro tez czasem sie pojawiaja. Problem w tym, że mało kto podaje z jakimi hondami on współpracuje :/ Moze macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawca którego HDSy będą działać pod ufo? Albo jakie protokoły musi taki HDS obsługiwać aby dało się nim zrobić naukę biegu jałowego i zerowanie czujnika położenia przepustnicy?
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
No to być chociaż link podał do tej oferty z ebaya...Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły
Comment
-
Comment
-
Na Aliexpress widzę, chyba to samo https://www.aliexpress.com/item/2015...571513222.html
Za jakiś czas będę zamawiał.
Comment
-
Witam, czy znalazłby się ktoś z okolic wawy z hds'em kto umiałby sprawdzić i ewentualnie przeprowadzić procedurę nauki biegu jałowego i zerowania TPS? Po założeniu LPG borykam się z przypadłością opadania obrotów przy dojeździe do świateł.... Podczas rozgrzewania silnik potrafi nawet zgasnąć....
Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
Comment
Comment