Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zimowe opony, zimówki do VIIIgen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez bartuss Zobacz posta
    Jak chcesz mam na sprzedaz zimowki kormoran snow pro2 225/45/17 z 2016r jezdzone tylko ta zime.

A miałeś napisać coś...:

Zamieszczone przez bartuss Zobacz posta
    Ja zakupiłem 225/45/17 na zime Kormoran , zakładam w poniedziałek i napisze jak sie spisują.

...znaczy się... słabo....?

Zamieszczone przez HondaPikolak
    Ponawiam więc moje zapytanie rekomendacje
    Nic, a nic w lekturze tego 30 stronicowego wątka...?
    Last edited by markow71; 20-03-2017, 19:48.

Comment

• Zima się kończy, a niektórzy szukają zimówek Z doświadczenia wiem, że opony zimowe są najtańsze w okolicach lipca-sierpnia. Wprawdzie łatwo wtedy kupić egzemplarze wyprodukowane w roku ubiegłym, ale ceny zwykle są atrakcyjne.
      Mój czarny 8gen

Comment

• Nie ze slabo tylko kupilem cale kola 16 stalowki i te mi sa nie potrzebne.wiadomo moze to nie jest michelin ale na sniegu spisuja sie bdb.

Comment

• Panowie i Panie jako ze robi sie cieplo to zaczalem szukac oponek zimowych, czy uswiadomicie mnie jak to w koncu jest z tymi homologacjami/ zaleceniami producenta odnosnie indeksow? Jaki indeks nosnosxi i predkosci jest narzucony przez producenta? Chodzi mi o rozmiar 17
          Civic UFO ---->>>> http://www.civicforum.pl/showthread....zo-Waverider-D

Comment

• Nośność do Civica nie ma znaczenia, to lekkoe auto i każda opona wystarczy. Indeks dla 17 to oficjalnie Y ale to szaleństwo i prawie nie do zdobycia. Ale poniżej V bym absolutnie nie schodził jak chcesz mieć auto sprawne na asfalcie mniej wiecej tak jak na letnich.
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Mam pytanie, co będzie lepsze na zimę:

1. Vredestein Wintrac Xtreme S 225/45R17 91H
              2. Hankook WINTER I-CEPT RS2 W452 225/45R17 91 H
              eeewentualnie Uniroyale MS Plus 77?

Jakieś opinie, ktoś na którejś jeździ/ł?
              Last edited by Verratti; 13-06-2017, 10:19.

Comment

• Nastał ten czas... nowe opony zimowe. Pierwszy strzał, popularna strona z oponami. Wiedziałem od początku, że to 17 i będzie drożej, ale WOW. Niektóre ceny zwalają. Znalazłem w moim przekonaniu dość dobre opony, zbierają świetne opinie, a ich cena jest na prawdę spoko. 90% jazdy to miasto, reszta trasy. Zimą ogólnie zdecydowanie mniej. Mianowicie... Nexen WINGUARD SPORT. Podobno o dziwo ciche, sprawdzają się nawet w samochodach tył napęd 300+ koni.

Miał ktoś do czynienia?

Comment

• Przymierzam się do zakupu zimówek. Budżet niezbyt wysoki bo wymagania też nie za wielkie. Miesięcznie koło 1000km trasą szybkiego ruchu do pracy. Może ktoś coś powiedzieć o tych oponach ?- https://www.oponeo.pl/dane-opony/zee...v-xl#153106160 Wiem że produkowane w Chinach, firma niby z Zjednoczonych Emiratów Arabskich. Opinie ok, etykieta EU bardzo ok (C i B), indeks nośności i prędkości też może być. Znajomy ma letnie tej firmy i chwali. Ktoś coś?

Comment

• Zamieszczone przez coalthar Zobacz posta
                    https://www.oponeo.pl/dane-opony/zee...v-xl#153106160
                    Też się do nich przymierzam. Przeczytałem już pół internetu chyba, podobno są ok, ale konkretnych ich testów nie znalazłem.

Comment

• Panowie, darujcie sobie opony z "china", kupcie coś popularnego, znanej firmy, która robi opony od lat i zna się na tym.. jest trochę tego przcież.. nie ma co oszczędzać parę groszy.. nie kupujecie tych opon na dwa sezony przecież... ja podobny błąd zrobiłem kupując chińskie alusy.. po 3 sezonach zaczęła złazić farba.. nigdy już takiego błędu nie popełnię.. wolę dopłacić i mieć dobry produkt na lata.
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

• Opona jest kluczowym elementem bezpieczeństwa podróży. Nie opłaca się na niej oszczędzać. Można - ale nie warto. Tym bardziej na zimówkach, które eksploatowane są w najmniej sprzyjających warunkach meteorologicznych, jakie panują na naszej szerokości geograficznej. Już lepiej kupić gorszej klasy opony letnie i więcej dołożyć do zimówek. Niezależnie od przebiegów...

W pełni popieram podejście Grzecha.
                        Mój czarny 8gen

Comment

• Z tym, że firma Zeetex nie jest chińska a z Arabii Saudyjskiej i opony tej firmy mają bardzo dobre opinie. Wydać 970 zł za komplet opon o dobrych prametrach a wydać 1500 za opony o gorszych to trzeba się dobrze zastanowić. Osobiście robię bardzo mało km. głównie jazda po miescie, raz na miesiac wyjazd dalszy, takze opony marki premium nie są mi mocno potrzebne. Z kolei marke premium wole zakupic latem gdzie czesniej jezdze w dalsze podroze ;] Chinczykow nie mozna od razu skreslac.

Comment

• Tak szczerze? Ja to tej nazwy opon to nie słyszałem do tej pory aż napisałeś... i prawdę mówiąc nie wiem czy ktoś tutaj na forum jeździ na oponach tej marki, więc nie dowiesz się niestety tutaj na forum, czy to opony są dobre czy guw...ne... (a może ktoś zaraz coś napisze ) Aby się przekonać musisz kupić sam i je wypróbować.. tak jak ja kupiłem chińskie felgi i się sam przekonałem o ich jakości.. niestety ale w dzisiejszych czasach jest zazwyczaj taka reguła - jaka cena - taka jakość. Chodź czasem rzeczywiście są odstępstwa od reguły.. ale rzadko spotykane. Bo jeśli ktoś daje dobre surowce do produkcji czegoś tam i cenę poniżej konkurencji, wiedząc że produkt jest dobry jakościowo-konkurencyjny, to coś tu jest nie halo..
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                            Coś na temat olejów..

Comment

• Czyli nic o tych Nexenach się nie dowiem?

Opony Nexen WINGUARD SPORT w Oponeo to darmowa wysyłka w 24h i gwarancja niskich cen. Sprawdź opinie o Nexen WINGUARD SPORT i dokonaj zakupu!

Comment

• Zamieszczone przez kamillm Zobacz posta
                                x nie jest chińska a z Arabii Saudyjskiej i opony tej firmy mają bardzo dobre opinie. Wydać 970 zł za komplet opon o dobrych prametrach a wydać 1500 za opony o gorszych to trzeba się dobrze zastanowić. Osobiście robię bardzo mało km. głównie jazda po miescie, raz na miesiac wyjazd dalszy, takze opony marki premium nie są mi mocno potrzebne. Z kolei marke premium wole zakupic latem gdzie czesniej jezdze w dalsze podroze ;] Chinczykow nie mozna od razu skreslac.
                                Myślę podobnie. Zimą jeżdze tylko do pracy drogą ekspresową. Dalszych odcinków ani bocznych dróg zero praktycznie. Cena za komplet 972zł. Nexeny o które pyta kolega w poscie wyżej 1108zł. Różnica niewielka. Wpadły mi teraz jeszcze w oko opony firmy Sava- https://www.oponeo.pl/dane-opony/sav...-mfs#148839837 . Cena za komplet 1236zł. I myślę że coś z tych 3 wybiorę. Za Nexenami przemawia renoma za Zetexami trochę wyższa etykieta EU- C B przy E C Nexenów. Co to Savy nie czytałem jeszcze opinii o firmie. Opony wyższej klasy Firestone, Fulda to już prawie 1600zł przy niższych trochę etykietami EU i niższym indeksem prędkości. Zapraszam do dalszej dyskusji.

Comment

Working...
                                X