Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zimowe opony, zimówki do VIIIgen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nic nie będę kombibował z dystansami to zima więc dla mnie i tak wydarzeniem jest, że kupiłem alufelgi a nie stalówki. Więc wybór pada na Nokiany WR A4 205/ 55 91H. Dzięki za pomoc

Comment

• Żebyśmy się zrozumieli... W Hondzie szpilki wystają na stałe z piasty. Koła przykręca się za pomocą nakrętek.
      Tu musisz uważać bo można pomylić pomiędzy nakrętkami ze sferycznym/kulistym gniazdem (stalówki, felgi OEM Honda), a stożkowymi (większość felg na rynku).
      Nie można popełnić tutaj błędu.

Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Witam,
        Miał ktoś do czynienia z tymi oponkami zimowymi?

Nadają się do Type-S? Opinie czytałem bardzo dobre, ale większość użytkowników posiadała auta o mniej "zrywnych" motorach
        Last edited by Pieczar; 11-10-2016, 09:25.

Comment

• Typowa średnia półka. Jeśli szukasz czegoś mając mniejszy budżet to na pewno lepsza opcja niż jakiekolwiek chińczyki.
          Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Zamieszczone przez salque Zobacz posta
            witam chłopaki zamówiłem opony z polskiego hurtu opon czekam ponad 2 tyg nie doszły i brak kontaktu... Kasa wysłana co robić? Czekać? Na str niby pisze ze do 3 tyg a z tyg na tydzień piszą mi że w transporcie i jakieś lewe wymówki, poczekam chyba do 3 tyg i idę na policję....
            Ja dostałem po 2 tygodniach. W regulaminie masz 28 dni roboczych i to od zaksięgowania na ich koncie

Comment

• Mogę założyć do mojej Hondy 2,2 diesel opony zimowe 195/60 R 16? Czy będą za wąskie? Zalecane są 205/55 z tego co wyczytałem.

Comment

• 195/60 będą mieć średnicę większą o 8,5mm co przekłamie licznik o 1,33%
                Czy będą pasować? Będą... Może będzie trochę częściej problem z trakcją jak przyciśniesz, myślę że droga hamowania także się wydłuży, ale do spokojnej jazdy dadzą radę.
                Ale czy można na takim setupie jeździć? Honda takich opon nie ma homologowanych do Civica i w razie wypadku bądź drobiazgowej kontroli mogą być kłopoty.

Comment

• Oponki już do mnie dotarły, mam trochę obawy bo to nowy model i jeszcze nie ma opinii no ale zobaczymy. Na pierwszy rzut oka wszystko ładnie pięknie, jak zrobie przekładke to coś więcej napisze.

Comment

• Jednak zdecydowałem się na opony Nokian WR D3 225/45/R17.
                    Miał ktoś z tymi oponkami do czynienia, z opinii wynika, że są rewelacyjne, chciałbym się dowiedzieć jak się zachowują w Ufokach
                    Last edited by Pieczar; 18-10-2016, 13:59.

Comment

• Na ufokach nie wiem, ale mam te gumy na Insignii (rozmiar trochę inny), dodatkowo wzmocnione. Przyczepność na śniegu bardzo dobra, dobrze odprowadzają wodę. Po dwóch sezonach nie mam powodów do narzekań.

Nie wiem tylko jak z głośnością - w Insignii nie zwracałem uwagi na ten parametr, bo samochód jest dobrze wygłuszony. Możliwe, że w Ufoku będą słyszalne.
                      Mój czarny 8gen

Comment

• Ja zakupiłem 225/45/17 na zime Kormoran , zakładam w poniedziałek i napisze jak sie spisują.

Comment

• W zeszłym roku kupiłem (jeszcze do citroena), opony Nokian WeatherProof, całoroczne, z racji że mieszkam na wyspach zimówki nie są obowiązkowe. Takiego zjawiska jeszcze nigdy nie uświadczyłem, z opon systematycznie odpadały cienkie paski gumy, wrażenie jakby ktoś delikatnie nacinał ją nożem. Nie wiem jak typowe zimówki tej marki, ale tych zdecydowanie nie polecam.

Comment

• Panowie

Dziś do swojego Ufo 2.2 kupiłem zimówki 16 Nokian wrD4 205/55 z indeksem 91T. Czy to problem że jest T a nie ma H lub V?? Aż tak szybko nie zamierzam zimą latać.
                            Pozdrawiam

Comment

• Powinno być H bo tak jest w homologacji.
                              Bo jak będzie wypadek i policja sprawdzi(a miałem taki przypadek) i opony nie będą zgodne z homologacją to mogą być kłopoty.
                              Passat Variant 1.9 tdi 131km Tiptronik-2005r
                              Honda Civic 1.4,90km 3D+STAG-1997r
                              Honda Civic 2.2 i-cdti-2009r
                              Audi A4 B6 1.6i 2004r+Stag Qbox+Barracuda
                              Suzuki Bandit GSF-1250 SA

Comment

• Jak już to dla 16" H lub więcej

Comment

Working...
                                X