Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zimowe opony, zimówki do VIIIgen

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy ktoś by mógł się wypowiedzieć na temat tych felg ? : https://www.gmsystemshop.pl/pl/p/Jap...un-Metal/10642
    Czy lepiej coś innego w tej cenie ?
    Planuje właśnie na zimę taki setup te felgi i do tego opony goodyear ultra grip 9 które zakupiłem

Comment

• Będą ok, ten model już od kilku sezonów jest na rynku więc nie ma obaw.
      Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• miał ktoś doczynienia z tymi oponami: Impreiale ecoDriver 4s 225/45/17 i może udzielić rzetelnej opinii, bo słyszałem ,ze w tym przedziale cenowym lepiej wypadają od nexenów ...

Comment

• Widzę, że z Michelin przechodzisz do calorocznych chinczykow, w dodatku mieszkając w górkach Zerknij do działu opon, tam mamy temat o niemarkowych oponach, może ktoś coś pisał już o nich: https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=32800 . Znajdziesz tam też obok osobny temat o całorocznych.

Zerknij jeszcze na Vredestein, Kumho i Sava. Każda z tych marek będzie lepsza od chińczyka i ma w miarę przyzwoite opony całoroczne.
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Powiem tak kij wie jaka bd zima nie mam Też dużo kasy opony letnie mam Continental sport 5 a budżet na zimę mam do 1000zł jeżdżę tylko po mieście więc coś takiego bd szukał, kupiłbym Micheliny cc no ale 1700 :/ żałuję jedynie ze z Audi jak sprzedawane nie zabrałem eh

Comment

• Za 1050 widzialem na alle Debice Frigo. Stawiam dolarzy przeciwko orzechom, ze to bedzie lepsze nic chinole. Ba, jakbym mial bardzo ograniczony budzet to pewnie bym zaryzykowal Kormorana Snowpro ponizej 800 zl niz eksperymenty z oponami o bardziej egzotycznych nazwach.

Comment

• Jeżdżę od stycznia na CrossClimate i jestem zadowolony.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez palecbeckham Zobacz posta
                  Jeżdżę od stycznia na CrossClimate i jestem zadowolony.
                  Napisz coś więcej, jakie masz koła, w jakim rejonie mieszkasz i po jakich drogach jeździsz najczęściej.

Comment

• Mieszkam niedaleko Szczecina.
                    Drogi lokalne oraz szybkiego ruchu. Codziennie jeżdżę minimum 50km.
                    Koła 17", opona 225/45/17.

Opony się sprawdzają. Dobrze wybierają nierówności, nie myszkują, na suchej drodze są bardzo ciche. Jedynie jak popada, to robią się głośniejsze. Zima była w tym roku słaba, ale parę razy chciałem je sprawdzić. Praktycznie zatrzymują się w miejscu, nawet ABS się nie uruchamiał. Na suchej drodze mają bardzo dobrą przyczepność, co przekłada się na zrywność auta.
                    Nie wiem ile teraz kosztują, ale ja dałem 2k i jestem zadowolony.

Comment

• Zamieszczone przez palecbeckham Zobacz posta
                      Nie wiem ile teraz kosztują, ale ja dałem 2k i jestem zadowolony.
                      Kosztują trochę ponad 400 plnów i to z indeksem V albo W, trochę ponad 100 zł mniej niż b.dobre zimówki Conti albo Michelina. Dzięki za opinie, klimat podobny jak we Wrocku więc pewnie i tu się sprawdzą no chyba że będzie jakaś ekstremalna zima.

Comment

• Czy felgi 16 cali, szer. 6,5", ET 43 z oponami 205/55/16 będą pasować? Trafiła mi się okazja na fajne felgi, które chcę założyć na zimę, tylko to małe osadzenie mnie niepokoi. Gdzieś wyczytałem, że minimalne ET to 38. Mógłby to ktoś potwierdzić? Czy mój zestaw będzie pasował?

Comment

• Spokojnir będzie pasował. Sprawdź oczywiście rozstaw i otwór centralny (może być potrzebny pierścień centrujacy).
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• chlopaki zamawia ktoś z tej strony " POLSKI HURT OPON " bo co do komentarzy jest pół na pół ... a kupiłem tam oponki w atrakcyjnej cenie i teraz zastanawiam się czy dojdą ...

Comment

• Jak kupiłeś za zaliczeniem to raczej dojdą i to szybko, jak zapłaciłeś z góry to różnie bywa
                              . .

Comment

• Właśnie z góry

Comment

Working...
                                X