Zamieszczone przez Fiedziu
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wymiana oleju w skrzyni.
Collapse
X
-
od 4 miesięcy cisza w wątku
A ja go odświeżę
stukło mi 60 tys przebiegu w CIVIC IX 1.8 iVTEC z 2015 roku
automatyczna skrzynia biegów
używany głównie po mieście, 80% krótkie trasy
Komputer zasugeruje wymiane oleju w skrzyni biegów?
W książce wymiana 60 przy trudnych, 80 lub 120k km
Czym tu się sugerować? Skrzynia automatyczna chodzi moim zdaniem idealnie
Comment
-
Zamieszczone przez thunderloq Zobacz postaW książce wymiana 60 przy trudnych, 80 lub 120k km
Czym tu się sugerować?
Jak nie masz potrezeby obciążać silnika to warunki są lekkie.
Generalnie to wszystko zależy ile uchylasz przepustnicę,zależność jest prosta: im więcej powietrza,tym wiecej paliwa,tym większe momenty przenosi przekładnia.
Zamieszczone przez kleo77 Zobacz postabyłem przy wymianie i specjalnie oglądałem zlewany olej - był "czysty".
Comment
-
Zamieszczone przez Fiedziu Zobacz postaU mnie już 73000 km i jadę w przyszłym tygodniu do Chrisa to wymieni mi na oem mtf-3 bo podejrzewam że nie namowie go na zalanie oleju do automatu.
Comment
-
Zamieszczone przez gkill Zobacz postaA skąd Ty możesz to wiedzieć, może profesor jest oświecony.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaJeździsz dynamicznie,targasz przyczepę,mieszkasz w górzystym terenie,często ruszasz to szkrzynia ma ciężko.
Jak nie masz potrezeby obciążać silnika to warunki są lekkie.
Generalnie to wszystko zależy ile uchylasz przepustnicę,zależność jest prosta: im więcej powietrza,tym wiecej paliwa,tym większe momenty przenosi przekładnia.
Zamieszczone przez thunderloq Zobacz postastukło mi 60 tys przebiegu w CIVIC IX 1.8 iVTEC z 2015 roku
automatyczna skrzynia biegów
używany głównie po mieście, 80% krótkie trasy
Komputer zasugeruje wymiane oleju w skrzyni biegów?
Czym tu się sugerować? Skrzynia automatyczna chodzi moim zdaniem idealnie
na moje oko warunki są dość lekkie, nigdy nie widział przyczepy ani gór, 80k km?
Comment
-
Myślę, że 100 tyś lub co 6-7 lat będzie dobrym rozwiązaniem.4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide
Comment
-
Zamieszczone przez rat4 Zobacz postaMyślę, że 100 tyś lub co 6-7 lat będzie dobrym rozwiązaniem.
Jak ktoś ma inne zdanie proszę o sugestie
Comment
-
Zamieszczone przez luzny41 Zobacz postaZa bardzo dobry olej zapłacisz 110 zl.
Niekoniecznie OEM.
Czy nie lepiej to zrobić wcześniej.
Firmy wydłużają interwały wymiany.
Pierwszą wymianę zrobiłem przy 100kkm.
Teraz będzie wymiana przy 60kkm.
Mogę zrobić przy 100kkmale to za jakies 4 lata
dlatego pisze że może tak jak pisał kolega wyżej zrobie za 2 lata bo wbije max 25kkm
Comment
Comment