Nie, panowie nie jestem nastawiony na oszczędności, wręcz odwrotnie zalezy mi na dobrym oleju i pewnie teraz bede wymieniać standardowo co 10000 lub co rok, zresztą w poprzednim civicu tak właśnie robiłem. Kupiłem samochod w tamtym roku we wrzesniu z przebiegiem ok. 3500 km pojechałem od razu do aso i tam mi wlasnie tak powiedziano a inspekcja mi sie żadna nie oświeciła, chyba ze pierwszemu właścicielowi, i być może nawet był wymieniony tylko nie ma żadnej informacji.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
opinie użytkowników o zastosowanych olejach w Civic IX
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zamieszczone przez degenerat Zobacz postaSą jeszcze warte uwagi 0w30 A3 np. w dobrej cenie Gulf Formula G 0W-30, Eurol Synergy 0W-30. W innej kategorii cenowej Penrite HPR 0w-30. Oraz olej widmo, istniejący w RP tylko na stronie www Motul 8100 x-max 0w-30.
Comment
-
Zamieszczone przez degenerat Zobacz postaSą jeszcze warte uwagi 0w30 A3 np. w dobrej cenie Gulf Formula G 0W-30, Eurol Synergy 0W-30. W innej kategorii cenowej Penrite HPR 0w-30. .
Comment
-
Muszą mieć dobre bazy/dodatki bo przy niskiej lepkości mają dobrą wytrzymałość na zrywanie filmu olejowego czyli ten parametr hths.
Comment
-
A ja na miejscu kolegi zalalbym 5/40 A3 Shella. Przy spokojnej jeździe nie ma co rwać się na jakąś górną półkę. Kolega robi 10 000 km rocznie. Zwykły olej będzie akurat. Po co w takiej sytuacji wydawać 160+ jeśli można 100? Już szybciej bym zwrócił uwagę na parametry temperaturowe. Po co 0W? Nie ma to uzasadnienia ani w temperaturze otoczenia ani w oczekiwanej pracy silnika. A Shell to też b. dobry olej.
Comment
-
Lukas czemu chcesz zmienić LM?
Comment
-
Ludzie co wy z tym shellem? Jak by nie było innego oleju akurat do hondy. Niech zaleje 5w30 z A3 każdy inny
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez to-masz Zobacz postabo nazwy producentów są takie oryginalne?Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez Krokiew Zobacz postaLudzie co wy z tym shellem? Jak by nie było innego oleju akurat do hondy. Niech zaleje 5w30 z A3 każdy inny
Comment
Comment