I "weź" teraz powiedz, że VW się sypie... aż trudno uwierzyć..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
opinie użytkowników o zastosowanych olejach w Civic IX
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaI "weź" teraz powiedz, że VW się sypie... aż trudno uwierzyć..
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaI "weź" teraz powiedz, że VW się sypie... aż trudno uwierzyć..
Comment
-
Zamieszczone przez Miles Zobacz postaMoże codziennie dolewali pół litra, czyli w zasadzie wymiany nie są potrzebne) Genialne auto a olej był zawsze nowy
Jeździłem wtedy na Texaco o ile pamiętam i sporo kasy poszło na dolewki.
Comment
-
Nie trzeba daleko szukać w przeszłości. Mój teściu w Passacie B6 1.8 TSI na 15000 km zmieniał praktycznie cały olej robiąc tylko dolewki. Śmiałem się, że nie powinien jeździć do ASO na wymianę oleju tylko sam filtr wymieniać. [emoji16][emoji16][emoji16]
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaCzy filtr olejowy jest w jakimś widocznym z góry miejscu?
Wis #64 https://www.civicforum.pl/showthread...Civic-IX/page7Last edited by rambo7; 19-12-2017, 08:13.
Comment
-
Zamieszczone przez piter77 Zobacz postaNie,tylko po zdjęciu dolnej metalowej osłony go widać
Comment
-
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaNo więc wlałem dziś tego Motula.
2. aktualnie zalewam olej: Motul 8100 X-max 0W40 A3
5. jaki olej stosowany był wcześniej: Liqui Moly Synthoil High Tech 5W40 A3 zalany przy przebiegu ok 3300 na miejsce OEM 0W20
8. uwagi: przejechałem na razie jakieś 40 km więc ciężko coś wiecej, ale pierwsze wrażenie, że idzie zauważalnie lżej
Comment
-
Zamieszczone przez to-masz Zobacz postaX-max 0W40 albo Mobil FS 0W40
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaSam bym wybrał Mobila.
Comment
-
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaTak, porównywałem wczoraj oba. Są bardzo bardzo podobne. Motul trochę lepiej płynie a Mobil ma lepsze TBN. Mają identyczne HTHS jak zresztą większość parametrów. Na pewno żaden z nich nie uszkodzi silnika
Comment
Comment