Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie w modelu IX- dyskusje na temat ekonomiki jazdy, ekodrajwingu itp.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Widzisz Grzechu! Da się !

Comment

• Pięknie. Normalnie jak diesel.

Comment

• Zamieszczone przez roar Zobacz posta
        Pięknie. Normalnie jak diesel.
        1.6 dtec przy tej predkosci na rownym i tempomacie schodzi ponizej 4l na setke
        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Nie ma co porównywać ON, ale bez tempomatu da się mniej

Comment

• To ja mam ciężką nogę. Poniżej 6,6 nie ma opcji
            www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• 11 dniowy wypad do Włoch.Polska-Niemcy-Austria-Włochy-Austria-Czechy-Polska. Wiekszość po autostradach , prędkości 130-150. Łącznie 5 tys. km, średnie spalanie 7,1. W samochodzie 4 os. + bagażnik full

Comment

• Warszawa-Gdańsk...praktycznie opór w każdej możliwej sytuacji - średnie spalanie z trasy 11.6 l/100 km .

Comment

• Spalanie według kompa a zatankowane do zbiornika występowały jakieś różnice?
                  Czy na paliwach tankowanych za granicą samochód lepiej jechał, przyspieszał czy bez różnicy?

Comment

• Użytkuje samochód od miesiąca i średnie spalanie z komputera to 7 l, natomiast obliczone z tankowania to 6,99.
                    Wbrew opiniom pojawiającym się na forum w moim przypadku nie ma różnicy.

Comment

• U mnie z prawie 27 tyś km wg i-mid 6,8-6,9, a dystrybutora 6,71 . Jutro pewnie się jeszcze podniesie, bo kolejne tankowanie mnie czeka, a na i-mid widnieje 8,2 (trasa Gdańsk-Warszawa ze średnią 132 km/h + 2 dojazdy do pracy, które zbiły średnią z 8,5 na 8,2 i przy okazji średnią prędkość o prawie 20 km/h).

Comment

• mnie wg i-mida po ponad 7 tysiącach km średnie spalanie to 7,3
                        www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Po dzisiejszym tankowaniu sprawdziłem dokładnie i-mid i trochę się to zmieniło - 7.2, a wg dystrybutora 6.74, rozjechała go ta szaleńcza przygoda autostradowa.

Comment

• Ja nie zauważyłem większej różnicy po tankowaniach na stacjach niemieckich,czy włoskich. Różnica w spalaniu między kompem a faktycznie wlanym paliwem
                            minimalna ( 7,1 : 7,0) . Jedna rzecz mnie tylko zaskoczyła, że dystans do następnego tankowania, który wyświetla komp, nie jest do rezerwy tylko raczej do zera zbiornika.

Comment

• Z mojego doświadczenia wynika, że im szybciej jedziesz i masz większe spalanie tym większe są rozbiezności.
                              Temat zasięgu był już poruszany. Nie jest to do zera zbiornika, bo na przebiegu 0 km da się zrobić nawet 40 km jadąc oszczędnie.

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                                im szybciej jedziesz i masz większe spalanie tym większe są rozbiezności
                                Hmm to dokładnie odwrotnie niż było w 8gen... tam im większy przebieg tym bardziej realna średnia była. W 9gen w sumie na większym dystansie nie liczyłem z dystrybutora...
                                ............................C I V I C
                                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                                . .
                                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
                                X