Jak odcinki <10km w zimie to spalanie zawsze będzie beznadziejne. Pojedz kawałek dalej i zobacz ile to naprawde pali...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spalanie w modelu IX- dyskusje na temat ekonomiki jazdy, ekodrajwingu itp.
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
Zamieszczone przez Pisaczek Zobacz postaCzyli jest nadziejaten silnik potrafi przy delikatnym traktowaniu palić grosze! Fakt niezaprzeczalny, że w mieście na krótkich odcinkach potrafi swoje zjeść, ale chyba jak większość silników
Comment
-
Zrobiłem 492 km na baku, auto nowe wyjechałem z salonu, silnik 1.8. Komputer oznajmiał że jest 8,6 l, a po zatankowaniu wyszło 8,1 l, co mnie niezmiernie ucieszyło, choć to tylko 0,5l różnicy. Moim zdaniem niezle bo ostatnio sporo w korkach stałem, włodarzom miasta zachciało się nowych inwestycji kolejowych w Krakowie .
Comment
-
Jakiś tysiąc km po różnych drogach, z przewagą jednak DK i średnio 6,7 l/100 km przy nielekkiej nodze
Comment
-
Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz postaCiekawi mnie czy silnik się jeszcze ułoży i spalanie się zmniejszy czy poprostu ja nauczę się nim jeździć :-)
Początkowe średnie spalanie 7,2-7,4. Po 15 k obniżyło się do 6,7. Można zejść niżej, ale kosztem frajdy.
Comment
-
-
Odpaliles zimny silnik, pojechałes do Biedronki 800m od domu i zgasiles?............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
-
No nie o to mi chodziło, to 13,5 l to akurat jak wyjechałem do pracy i czekałem na pierwszych światłach żeby cyknąć fotkę, chodzi mi o to 6.0 l
Btw, dziś mi pokazał 5.9 l. Trasa 40% miasto 60%. Odległość to 20km.
Last edited by solarlodge; 12-05-2016, 17:52.
Comment
Comment