Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie w modelu IX- dyskusje na temat ekonomiki jazdy, ekodrajwingu itp.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 1.8 5d 2014 - jazda po miescie, raczej krótkie odcinki, bez szaleństw i bez trybu ECO - 8,6
    Teraz dla odmiany sprawdze na ECO.

Comment

• 1.8 5D Sport, skrzynia manual - tylko miasto i krótkie dystanse. Jazda raczej spokojna, auto-start wyłączony.
      Tryb Eco - 8,4
      Normalny- 8,7

Liczone z baku (x2).

pozdr.

p.s
      ...nie wiem po co ten tryb "Eco", może na autostradzie się przyda..

Comment

• 6 w mieście jest nierealne, chyba że to miasto tylko z nazwy

Ja po 66000km mam średnie spalanie równo 7l/100km. Jeżdżę przepisy +15/20km/h, 80% trasa, 20% miasto. Autostrady i prędkości powyżej 130km/h sporadycznie. Econ baaardzo rzadko ale on nie ma wpływu na zużycie paliwa.
        Podsumowując - jak na 1.8 to spalanie małe. Gdybym codziennie jeździł autostradą to pewnie spalanie byłoby bliższe 8l/100km. Raz, praktycznie cały zbiornik zrobiłem po mieście i spalanie wyniosło około 9 litrów.

Comment

• Trasa Gdańsk - Siemiatycze 20.02.2015 447 km, średnia prędkość na trasie 121 km/h spalanie 9,3 l/100km.

mod. Zapraszam do działu powitalnego i lektury Regulaminu
          Last edited by markow71; 01-07-2015, 19:34. Powód: regulamin pkt. 2

Comment

• Taki wynik udało się uzyskać z trasy Warszawa-Krakow-Warszawa ale zejść poniżej 6l to już jest sztuka średnie spalanie z dystansu 22 tys km,90% miasto wynosi 7.9l. Mowa o benzynie 1.8 pozdrawiam

Comment

• Poznań - Ślesin - Poznań
              image.jpg

Comment

• Zamieszczone przez Swoje2 Zobacz posta
                Poznań - Ślesin - Poznań
                przy jakich prędkościach tego dokonałeś?

Comment

• Zamieszczone przez Mikael Zobacz posta
                  przy jakich prędkościach tego dokonałeś?
                  Teren pozamiejski, najlepiej ECON On i 50-80 km/h głaskając gaz, bez wyprzedzania. Ja w AT miałem rekord 5.6-5.8 bodajże.

Comment

• Zamieszczone przez Joe Zobacz posta
                    Teren pozamiejski, najlepiej ECON On i 50-80 km/h głaskając gaz, bez wyprzedzania. Ja w AT miałem rekord 5.6-5.8 bodajże.
                    DK 92, większość trasy tempomat, jak pisze Joe max 80 km/h, bez ECON-a.
                    Last edited by Swoje2; 05-07-2015, 01:45.

Comment

• Spalanie wyszło 5,2 - trasa urozmaicona (Łódź-Polańczyk), kawałek autostrady, trasa szybkiego ruchu i inne drogi, klima czasami, 2 osoby, EKO - wyłączone.

Comment

• ECON włączony, poranek, dystans ponad 50km - trasa, ruch na drodze minimalny, stała prędkość w tempomacie 90-93km/h, przejazd przez kilka miejscowości po drodze z prędkością 50-60km/h, średnie spalanie wg. komputera 4,8l/100km , prawie jak w katalogu
                        Last edited by Grzechu; 14-07-2015, 09:10.
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                        Coś na temat olejów..

Comment

• No jeszcze raz wracając do poprzedniej informacji. Droga powrotna: Polańczyk-Jasło-Łódź. Drogi dwucyfrowe, klima cały czas, ECO wyłączone, prędkości max 110 - sporadycznie bo się nie dało. Średnia wyszła <5. Oba spalania obliczone z tankowania.

Comment

• Przejechany jeden zbiornik -- trasa Cz-wa - Radomsko - prędkość 110-130 km -- spalanie 6,4l z Eco
                            Last edited by korfu01; 20-07-2015, 17:15.

Comment

• Korfu01, a jakim to autem przejechałeś ten jeden zbiornik? Ma się rozumieć, że Civiciem IX g, ale warto dodać pojemność cylindrów silnika.

Comment

• Wystarczy kliknąć na profil, 5d 1.8 sport.

Comment

Working...
                                X