Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie w modelu IX- dyskusje na temat ekonomiki jazdy, ekodrajwingu itp.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak odcinki <10km w zimie to spalanie zawsze będzie beznadziejne. Pojedz kawałek dalej i zobacz ile to naprawde pali...
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Dzięki za słowa otuchy!

Dziś dopiero wpadłem na pomysł, żeby sprawdzić średnie spalanie na odcinku "od zera".
      Wyzerowałem licznik A i pojechałem do centrum, w obie strony ok. 14km - wyszło 8,6L.
      Czyli jest nadzieja

Comment

• Zamieszczone przez Pisaczek Zobacz posta
        Czyli jest nadzieja
        Jak najbardziej jest ten silnik potrafi przy delikatnym traktowaniu palić grosze! Fakt niezaprzeczalny, że w mieście na krótkich odcinkach potrafi swoje zjeść, ale chyba jak większość silników

Comment

• No widzisz 8,6 i już humor Ci się poprawił.
          A minimalnie będzie jeszcze lepiej.

Comment

• Ja niestety jezdze na krótkich dystansach w godzinach szczytu po mieście co widać po spalaniu. Na trasie 6-6.5 litra jest jak najbardziej realne. Średnie spalanie z 7000km ponizej w sygnaturze.

Comment

• 450 km - miasto i trasa po 50% - średnia 7,34 l/100km - przebieg 700 km - liczę, że będzie mniej ;-)

Comment

• Zrobiłem 492 km na baku, auto nowe wyjechałem z salonu, silnik 1.8. Komputer oznajmiał że jest 8,6 l, a po zatankowaniu wyszło 8,1 l, co mnie niezmiernie ucieszyło, choć to tylko 0,5l różnicy. Moim zdaniem niezle bo ostatnio sporo w korkach stałem, włodarzom miasta zachciało się nowych inwestycji kolejowych w Krakowie .

Comment

• Jakiś tysiąc km po różnych drogach, z przewagą jednak DK i średnio 6,7 l/100 km przy nielekkiej nodze
                  www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
                    Ciekawi mnie czy silnik się jeszcze ułoży i spalanie się zmniejszy czy poprostu ja nauczę się nim jeździć :-)
                    Civic HB 1,8 MT. Jazda dynamiczna, 70% drogi powiatowe, 110-120 km/h.
                    Początkowe średnie spalanie 7,2-7,4. Po 15 k obniżyło się do 6,7. Można zejść niżej, ale kosztem frajdy.

Comment

• 13,4l /100km aleś cisnął !
                      Tyle przepalic w 1.8 to sztuka
                      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Myślę, że to była autostrada i tak ze 160 km/h?
                        www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Odpaliles zimny silnik, pojechałes do Biedronki 800m od domu i zgasiles?
                          ............................C I V I C
                          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Przy 160 km/h na tempomacie jest około 9,5 l/100 km

BTW Alix, nie przesadzaj, przecież da się zrobić taki wynik trzymając na odcince :>

VW Up! pali 10 l na dwójce przy odcince w TopGear robili taki test, żeby jak najwięcej spalił
                            Last edited by PJW; 12-05-2016, 16:48.

Comment

• No nie o to mi chodziło , to 13,5 l to akurat jak wyjechałem do pracy i czekałem na pierwszych światłach żeby cyknąć fotkę, chodzi mi o to 6.0 l Btw, dziś mi pokazał 5.9 l. Trasa 40% miasto 60%. Odległość to 20km.
                              Last edited by solarlodge; 12-05-2016, 17:52.

Moja

Comment

• Nie wiem jak Ty to robisz. Jakbym nie zobaczył to bym nie uwierzył… U mnie poniżej 6,3 za cholerę nie schodzi.
                                Civic 1.5T

Varadero

Comment

Working...
                                X