Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Oryginalne wycieraczki miałem przez ponad pierwszy rok użytkowania samochodu i tak naprawdę problem był z mazaniem lewego dolnego rogu, a o ciszy napiszę tak:
    4 lata temu przesiadłem się z 12 letniego auta do nowego Civica, przez pierwsze miesiące nie słyszałem silnika, teraz mam podobnie z wycieraczkami, choć pracę na postoju słychać ale nie tak jak wcześniej (stara szyba odtłuszczana, woskowana)

Comment

• Tourer 1.8 FL, oryginalne gumki do wycieraczek kupione w ASO - fotki z numerami. Cena po rabacie 84 PLN. Każda gumka niezależnie od długości kosztuje tyle samo. Oryginalne, z pierwszego montażu wytrzymały 10 miesięcy. Teraz przy opadach deszczu nie dało się na nich jeździć w nocy. Mazy były takie, że światła samochodów z przeciwka robiły dużą poświatę i nic nie było widać.

image.jpeg
      image.jpeg
      Last edited by Cojakco; 16-11-2016, 17:54. Powód: Dodane fotki

Comment

• Ja qpilem z Allegro oxio za niecałe 34 plny z przesyłką i jest ok. Te fabryczne wycieraczki mają wadę konstrukcyjna moim zdaniem( stelarz wycieraczki) bo tam gdzie stelarz trzyma pióro wyrabia sie/ wyciera pióro i nie przylega odpowiednio.

Wyklepane z Moto G 3rd
        MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Aktualnie na Alle .....drogo jest aukcja dedykowana dla właścicieli Civica 4D. Osobiście przed chwilą zakupiłem 1 kpl. oryginalnych wycieraczek na przednią szybę za 139 zł. Niestety + 15 za przesyłkę. Jeśli ktoś jest z W-wy to mu się opłaca. Pozostało jeszcze 2 kpl!. Uważam, że za całe oryginalne wycieraczki to warto. Nie chcę podawać nic więcej, żeby nie robić krypto reklamy. Pzdr.
          Last edited by gregorzal; 13-03-2017, 18:58.

Comment

• Zamieszczone przez Cojakco Zobacz posta
            Tourer 1.8 FL, oryginalne gumki do wycieraczek kupione w ASO - fotki z numerami. Cena po rabacie 84 PLN. Każda gumka niezależnie od długości kosztuje tyle samo. Oryginalne, z pierwszego montażu wytrzymały 10 miesięcy. Teraz przy opadach deszczu nie dało się na nich jeździć w nocy. Mazy były takie, że światła samochodów z przeciwka robiły dużą poświatę i nic nie było widać.
            I tak miałeśszczęście moje wytrzymały 3 dni

Comment

• Zamieszczone przez cichy1972 Zobacz posta
              To jakie masz teraz ?

Comment

• Zamieszczone przez cichy1972 Zobacz posta
                Eksplodowały?

Comment

• Zajechać wycieraczki w 3 dni????!!! Gratulacje....
                  www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Ja kupiłem te co napisałem we wcześniejszym poście. Latały całą zimę i dalej dzialaja, nie zostawiają smug, brak oznak zużycia, a zrobiłem juz około 15kkm samochodem. Orginalne wytrzymały.... No właśnie nie wiem ile ale kupiłem Hanie demo i miała niecałe 8kkm i już po pierwszym deszczu zostawaly smugi na szybie że szybciej niż 80km/h nie szło jechać po ciemku bo światła samochodów jadących z naprzeciwka zamazywaly obraz od smug na szybie.

Wyklepane z Moto G 3rd
                    MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Ja zwykle przed jazdą i zawsze po dłuższym staniu na parkingu wycieram pióra wycieraczek nawilżoną chusteczka, taką dla niemowląt.
                      Mniej syfu= mniejsza szansa na porysowanie szyby, elastyczna wycieraczka.
                      Po roku i zimie, podczas której kilka razy po lodzie się przejechały, wycieraczki nadal idealnie zbierają.
                      Last edited by roar; 13-03-2017, 23:13.

Comment

• Ja się przymierzam do zmiany swoich i nie wiem czy nie padnie po prostu na Boscha...

Comment

• Zamieszczone przez Radon Zobacz posta
                          Zajechać wycieraczki w 3 dni????!!! Gratulacje....
                          Poprostu w trzecim dniu po przebiegi 250 km zaczeły mazać i tyle w temacie ,kupiłem nowe gumki w ASO ido dziś działają idealnie

Comment

• Moje wycieraczki mają rok i siedem miesięcy. Działają tak samo jak w momencie wyjechania z salonu. Podobnie jak roar mam zwyczaj co jakiś czas je oczyścić i nigdy, ale to nigdy nie używać ich na sucho. Kiedy po uruchomieniu auta, chce nimi maznąć szybę, to po użyciu spryskiwacza, czekam jeszcze chwilkę by płyn spłynął i je nawilżył.
                            Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
                            Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
                              Lewy dolny rog to problem nie tylko wycieraczki ale i spryskiwacza. W praktyce tam nie dociera plyn przy psikaniu na szybe.
                              dokładnie mam to samo od samego zakupu, wku... mnie to niemiłosiernie

Comment

• A nie można wyregulować kąta spryskiwania szpilką? Pewnie się da, choć sam nie sprawdzałem. U mnie psika mniej więcej na środek szyby. Zawsze czekam sekundę by płyn przez chwilę rozprowadził się od pędu powietrza i dopiero wtedy wycieraczka jedzie.

Smugi widziałem w zimę, ale to normalne bo, guma jest zimna i mniej elastyczna. Naprawdę warto raz na jakiś czas ją czymś nawilżyć, np. silikonem w spreju czy chociażby wilgotną chusteczką, która ma jakieś tam tłuszcze.

Warto sobie wyrobić taki nawyk, tak samo jak wytarcie kamerki palcem.

Comment

Working...
                                X