Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak się zabrać za wymianę żarówek od świateł mijania?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
    Byłem u brata porównać z CRV 2015 xenon fabryczny , jeszcze mi sporo brakuje , xenon ma ok.3200lm ,moje LEDy 1740lm .
    Tutaj masz przykład działania bi-xenonów w Tourerze 2014. Twoje LEDy retrofit wypadają lepiej czy gorzej?

Comment

• Nie da się tak ocenić,trzeba by porównać na żywo.

Comment

• Zamieszczone przez bonito Zobacz posta
        Dzięki wielkie, te twoje żarówki to Philipsy?

Comment

• A przy przeglądzie na stacji diagnostycznej będzie trzeba ściągać i zakładać zwykłe żarówki ? :-)
          Piszecie, że dostęp nie jest zły, ja ostatnio przy wymianie nawet nie mogłem blaszki odpiac żeby żarówki wyciągnąć .
          W ASO też nie mogli, zdjeli zderzak w kilkanaście minut, więc ponawiam pytanie , jak łatwo ściągnąć zderzak żeby dobrać się do świateł ?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez piter77 Zobacz posta
            moje LEDy 1740lm
            Trochę mało tego światła jak na nakład pracy i koszty materiałów. Liczyłem na to, ze markowy produkt przekroczy granice 2000 lumenów.

Comment

• Właśnie wymieniłem na LEDy Philips, jeszcze raz wielkie poziękowania dla pitera...
              Nie ma porównania ze standardowymi lampam! Oczywiście nie poziom ksenonów, ale świeci dużo jaśniej (szczególnie na boki).
              Bardzo też liczę, że nie będę musiał ich co chwilę wymieniać (poprzednio jeździłem na Tungsram +150, świeciły dobrze, ale bardzo krótko ).

Comment

• Dużo kombinowania przy wymianie miałeś ?

Comment

• Około 45 minut całość (łącznie z konsumpcją piwka na koniec) - oceniam że szybko, ale miałem wcześniejsze doświadczenia przy wielu wymianach żarówek tradycyjnych oraz super instrukcję od pitera.
                  Jeżeli ktoś jeszcze nie wymieniał żarówek, myślą że jakieś dwie godziny. Od siebie mogę jeszcze dodać ostrzeżenie, żeby nie upuścić żarówki do środka klosza - u mnie przy wcześniejszych wymianach, jedna żarówka wpadła i zaginęła w akcji

Comment

• Wrócę jeszcze do tych żarówek LED - za mną jakieś 5000 km (drogi lokalne, autostrady, góry, różne warunki, także śnieg).
                    Powiem jedno - dziwię się jak mogłem jeździć ponad rok na tak słabych lampach! Teraz różnica astronomiczna - dużo większy komfort no i bezpieczeństwo.
                    No i miły efekt uboczny - na autostradzie chętniej zjeżdżają z drogi jak zbliża się obiekt z jasnymi lampami...
                    700 PLN za Philipsy to dość drogo (są tańsze produkty), ale nie żałuję ani jednej złotówki... Jeżeli ktoś trochę więcej jeździ, szczerze radzę wymianę.

Comment

• Ja bym z chęcią wymienił, ale wiem że sam tego nie ogarnę. Jak dla mnie jest tam za mało miejsca, zwykłych nie mogłem zmienić. Może jak w Warszawie znajdę kogoś kto ogarnie to od razu zmieniam

Comment

• Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
                        Ja bym z chęcią wymienił, ale wiem że sam tego nie ogarnę. Jak dla mnie jest tam za mało miejsca, zwykłych nie mogłem zmienić. Może jak w Warszawie znajdę kogoś kto ogarnie to od razu zmieniam
                        w Aries wymiana żarówki kosztuje 35 zł.

Comment

• Zamieszczone przez bonito Zobacz posta
                          Właśnie wymieniłem na LEDy Philips, jeszcze raz wielkie poziękowania dla pitera...
                          Nie ma porównania ze standardowymi lampam! Oczywiście nie poziom ksenonów, ale świeci dużo jaśniej (szczególnie na boki).
                          Złapałem dobry test tych lamp, co prawda po rosyjsku, ale sa napisy angielski. Potwierdza to Twoją opinię o lepszym doświetleniu boków, niemniej światła w centrum nie ma więcej:

Co ciekawe w innym teście żarówek H4 Philpsa gość piał z zachwytu, wiec nie zakładam stronniczości testującego.

Comment

• A może ktoś z Was próbował zmienić lampy soczewkowe na ledowe ? W serwisie powiedzieli ze cała wiązka do wymiany i z tad pytanie moje

Comment

• Jak się to ma do certyfikacji i jeździe po Polsce, Czechach, Słowacji i Niemczech?

Comment

• Nie ma certyfikacji w UE. Robiliście może przegląd na tych żarówkach ?
                                Ps. Gdzie kupowaliscie żarówki ? Na allegro rozbieżność cen 550-699

Comment

Working...
                                X