Zamieszczone przez piter77
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak się zabrać za wymianę żarówek od świateł mijania?
Collapse
X
-
-
A przy przeglądzie na stacji diagnostycznej będzie trzeba ściągać i zakładać zwykłe żarówki ? :-)
Piszecie, że dostęp nie jest zły, ja ostatnio przy wymianie nawet nie mogłem blaszki odpiac żeby żarówki wyciągnąć.
W ASO też nie mogli, zdjeli zderzak w kilkanaście minut, więc ponawiam pytanie , jak łatwo ściągnąć zderzak żeby dobrać się do świateł ?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez piter77 Zobacz postamoje LEDy 1740lm
Comment
-
Właśnie wymieniłem na LEDy Philips, jeszcze raz wielkie poziękowania dla pitera...
Nie ma porównania ze standardowymi lampam! Oczywiście nie poziom ksenonów, ale świeci dużo jaśniej (szczególnie na boki).
Bardzo też liczę, że nie będę musiał ich co chwilę wymieniać (poprzednio jeździłem na Tungsram +150, świeciły dobrze, ale bardzo krótko).
Comment
-
Około 45 minut całość (łącznie z konsumpcją piwka na koniec) - oceniam że szybko, ale miałem wcześniejsze doświadczenia przy wielu wymianach żarówek tradycyjnych oraz super instrukcję od pitera.
Jeżeli ktoś jeszcze nie wymieniał żarówek, myślą że jakieś dwie godziny. Od siebie mogę jeszcze dodać ostrzeżenie, żeby nie upuścić żarówki do środka klosza - u mnie przy wcześniejszych wymianach, jedna żarówka wpadła i zaginęła w akcji
Comment
-
Wrócę jeszcze do tych żarówek LED - za mną jakieś 5000 km (drogi lokalne, autostrady, góry, różne warunki, także śnieg).
Powiem jedno - dziwię się jak mogłem jeździć ponad rok na tak słabych lampach! Teraz różnica astronomiczna - dużo większy komfort no i bezpieczeństwo.
No i miły efekt uboczny - na autostradzie chętniej zjeżdżają z drogi jak zbliża się obiekt z jasnymi lampami...
700 PLN za Philipsy to dość drogo (są tańsze produkty), ale nie żałuję ani jednej złotówki... Jeżeli ktoś trochę więcej jeździ, szczerze radzę wymianę.
Comment
-
Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz postaJa bym z chęcią wymienił, ale wiem że sam tego nie ogarnę. Jak dla mnie jest tam za mało miejsca, zwykłych nie mogłem zmienić. Może jak w Warszawie znajdę kogoś kto ogarnie to od razu zmieniam
Comment
-
Zamieszczone przez bonito Zobacz postaWłaśnie wymieniłem na LEDy Philips, jeszcze raz wielkie poziękowania dla pitera...
Nie ma porównania ze standardowymi lampam! Oczywiście nie poziom ksenonów, ale świeci dużo jaśniej (szczególnie na boki).
Co ciekawe w innym teście żarówek H4 Philpsa gość piał z zachwytu, wiec nie zakładam stronniczości testującego.
Comment
Comment