Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic IX gen. Wymiana radia na 2DIN - poradnik krok po kroku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pięknie, pięknie...
    Podłączenie kamery znajdziesz w linku poniżej, ja zostawiłem sobie kamerę w i-Midzie.
    https://www.civicforum.pl/showthread...592#post403592

Comment

• Kupiłem tu https://pl.aliexpress.com/item/40013...a41f6c54e59162
      W grudniu była jakaś promocja i zapłaciłem trochę ponad 1400 zł. Paczka wysłana z Hiszpanii.

Comment

• Właśnie zastanawiam się nad podłączeniem tej kamery do wyświetlacza z radia. Mam czujniki parkowania z tyłu i przodu i graficzne linie sygnalizujące zbliżanie się do przeszkody pewnie nie będą się wyświetlały na dużym wyświetlaczu radia. To pozostanie tylko na wyświetlaczu i-MID. Żeby te sygnały były wyświetlane na tym dużym ekranie to trzeba podać ten sygnał. I tu pytanie skąd go wziąć i gdzie podać do radia.

Comment

• Ja nie chcąc ingerować w fabryczną instalację zakupiłem do Aliego adapter - podobny do tego:

2022-03-20_19h45_26.png

i lekko go zmodyfikowałem.
          Te na Ali są w większości są do wprowadzenia sygnału z kamery do wyświetlacza.
          A jeśli mamy już fabryczną kamerę to potrzebujemy jedynie wyprowadzić sygnał kamery na kabel RCA (chinch) typu męskiego.
          Następnie łączymy ten wtyk z odpowiednim wtykiem w radiu (CAM IN) i w zasadzie wszystko działa od strzała.
          Aaaaaa tryb kamery trzeba wybrać NTSC (inaczej "ścina" obraz)

Efekt końcowy wygląda tak:

IMG_9983.jpg

Comment

• Witam nie działa podświetlenie klawiszy i gałek oraz sterowanie z kierownicy.
            Ktoś pomoże ??
            rad.jpg
            Załączone pliki
            Last edited by kecaj11; 23-04-2022, 22:09.

Comment

• Zamieszczone przez kecaj11 Zobacz posta
              Witam nie działa podświetlenie klawiszy i gałek oraz sterowanie z kierownicy.
              Ktoś pomoże ??
              [ATTACH=CONFIG]59983[/ATTACH]
              Za sterowanie odpowiedzialny jest moduł CAN. Za podświetlanie chyba też. W ustawieniach radia jest jeszcze opcja, jak ma się zachowywać podświetlanie czy ma być na stałe czy uzależnione od włączonych świateł.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

• Zamieszczone przez miniek3001 Zobacz posta
                Za sterowanie odpowiedzialny jest moduł CAN. Za podświetlanie chyba też. W ustawieniach radia jest jeszcze opcja, jak ma się zachowywać podświetlanie czy ma być na stałe czy uzależnione od włączonych świateł.

Dzięki za podpowiedź .
                Nie wiem jak wejść w ustawienia fabryczne ,jest tylko opcja Extra settings ale woła kodu.
                Powinna tam być opcja „Panel LED Control”, należy zmienić opcję z „By head light” na „By power” ,ale nie wiem jak tam się dostać.

Comment

• Trochę kodów do wypróbowania. ***************
                  some work, some don't
                  t10 passwords
                  factory settings 126
                  factory reset 7890.
                  developer options 67890+ current hour 24hr clock (7pm =19 like this 6789019)
                  extra settings 123456
                  67890
                  Settings -> Factory -> (PIN 123456) -> Engineering mode

Another password might be useful for somebody:
                  Enable USB debug: john@tw-desktop

Comment

• Dzięki
                    Wiesz może jak zrobić twardy reset ?
                    Last edited by Paluch; 26-04-2022, 19:57. Powód: Nie cytujemy w całości poprzedniego posta

Comment

• Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

• Udało się komuś wejść w factory settings , u mnie ta opcja się nie wyświetla i nie mogę jej znaleźć.
                        W Extra settings wchodzę kodem - 8888 ale tam nie ma tego co mnie interesuje.
                        Do EngineeMode nie znam kodu próbowałem wielu i nic

Comment

• Jeśli kupiłeś radio na AliExpress pisz bezpośrednio do sprzedawcy. Mi pomogli w 3 na 4 razy. Więc nie jest źle.

Comment

• Wie ktoś w które to są kable K1 i k2 do sterowania z kierownicy i w jakiej są wtyczce ?
                            20220430_113738.jpg

Comment

• Witam , pytanie do posiadaczy tego radia https://de.aliexpress.com/item/40013...27424c4dN7HMB0 .
                              jak wejść w opcje „Panel LED Control” ??
                              próbuje : settings - general - extra settings (cod 1234) i tam tego nie ma...

Comment

• do extra setting jest kod na
                                pewno 123456

Comment

Working...
                                X