Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic IX gen. Wymiana radia na 2DIN - poradnik krok po kroku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Hello to everyone,

My car Honda Civic 2015 HB 1.4. Thanks for informations.

I will replace the original tape in my vehicle with the one in the link. is it compatible ?

Zamieszczone przez Youras Zobacz posta
    Witam mam honde civic ix z 2012 roku i posiadam zwykłe radio standardowe, chciałbym zdemontować aktualne radio i zamontować fabryczne z dużym wyświetlaczem jak z tej aukcji https://allegro.pl/oferta/nawigacja-...-ix-8664504556
    lub tej
    https://allegro.pl/oferta/honda-civi...nal-8452652766

I teraz moje pytanie czy bezproblemowo podepnę to radio w to miejsce aktualnego? Czy kostki kable itp. będą pasować do siebie? Czy to radio posiada wbudowaną antenę gps? czy trzeba ciągnąć dodatkowo kabel od anteny gps? A i jeszcze jedno każde z tych urządzeń nie posiada kodu, duży będzie problem żeby takie radio rozkodować?
    Hello Youras,

Did you put this on your car ?
    Last edited by Grzechu; 31-10-2020, 09:42.

Comment

• If you have a basic oem radio, then you have different cable connectors not compatible with navi oem. But you can install these navi.
      Last edited by Grzechu; 31-10-2020, 09:43.
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
        If you have a basic oem radio, then you have different cable connectors not compatible with navi oem. But you can install these navi.
        Thanks Grzechu.

is there an installation video?

Is it enough just to buy the product on the link? Should I buy something extra cable vs ?

Comment

• You have the manual on our forum. Here. No additional cables are needed. This is what it looks like for me. Here.
          Last edited by Grzechu; 31-10-2020, 14:55.
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

• Sam chyba skuszę się na wymianę swojego connecta na rozwiązanie pokazane przez @Alix (link). Zachęciła mnie możliwość podłączenia OEMowej kamerki.
            Ktoś może próbował samodzielnie to montować w wersji poliftowej w miejsce istniejącego connecta i ma jakieś rady?
            Znalazłem adaptery opisane w tamtym wątku: kamera, usb. Szkoda, że takie drogie. Może ktoś znalazł to taniej?

Obecnie moduł jest w cenie 350$ na Aliexpress - rzekomo przecena z 450$, ale poczekam bo black fridaya
            Last edited by Francesco; 03-11-2020, 15:24.

Comment

• A nie wygodniej jest podłączyć kamerę do i-Mida?
              witam, czy Wy też tak macie że na wyświetlaczu z kamery cofania widać urywek tablicy rejestracyjnej? jest jakaś regulacja tej kamery?

Comment

• Teraz to narobiłeś smaka, ale na dodatkową przednią kamerę.

Comment

• Cześć. A jak podłączyłeś fabryczna kamerę cofania ? Gdzie znalazłeś kabel ? Łatwo się instaluje radio ?

Comment

• Cześć,
                    W tym poście jest opis złączki przy i-midzie z przewodami do kamery opis złączki do i-mida
                    Pin 19 to sygnał kamery, pin 14 to sygnał włączenia wstecznego.
                    Radio jest bardzo łatwo podłączyć, odpinasz stare wtyczki, zapinasz nowe i działa!

Comment

• Dzięki najserdeczniejsze Francesco - za te linki !!!
                      Kabelki już zamówione ,można się zabierać (po odebraniu przesyłki - oczywista oczywistość) za robotę !!!

Comment

• Kupiłem taką nawigację w polskim sklepie chińska wersja 8067 mA,mam prawie rok w użytkowaniu,sprawuje się bardzo dobrze,tylko jest problem z sterowaniem z kierownicy,dlatego że nie pasuje jedna kostka podłączeniowa
                        ,poprzednia nawigacja była fabryczna i była inaczej podłączona,teraz szukam pomocy żeby ktoś przerobił mi kable do wersji na zwykłe radio
                        Last edited by aineret; 23-05-2021, 14:33.

Comment

• Po 4 latach użytkowania radio Sony XAV-AX100 umarło podczas uruchamiania silnika. Zamontowałem oryginalne radio z guzikami, ale wytrzymałem jeden dzień. Jak się przyzwyczai do ekranu dotykowego to bardzo ciężko przestawić się z powrotem na guziki.
                          Ponownie poszedłem w stronę radia od Sony. Teraz jeździ Sony XAV-AX5550D. W porównaniu z poprzednim modelem jest bardzo szybkie. Uruchamianie od zimnego startu to dosłownie 3-4 sekundy, przełączanie stacji FM jest błyskawiczne, jeszcze mam wciśnięty przycisk na kierownicy, a stacja już zmieniona.
                          Radio obsługuje DAB+ w zestawie była antena przyklejana do szyby i tu jestem miło zaskoczony bo stacje wyszukuje i nie zrywa podczas jazdy. Choć nie za bardzo jest co słuchać w DAB+ bo mocne nadajniki ma tylko Polskie Radio.
                          Z minusów to w poprzedniku miałem zamontowany bezprzewodowy interfejs Apple CarPlay i działał bardzo dobrze. Tu niestety narazie nie działa i trzeba podłączyć się kablem, choć liczę że pojawi się nowy firmware i sytuacja się zmieni.

IMG_4233.jpg

Comment

• Mam ten sam problem podłączy em androida 10 i prócz tego komunikatu to nie wyświetla mi kamery cofania na androidzie
                            Last edited by Paluch; 29-06-2021, 07:03.

Comment

• Udało się komuś w tych chińczykach podłączyć android auto bezprzewodowo ? O ile po kablu działa, to bezprzewodowo nie mam pojęcia jak się podłączyć :/

Comment

• Zadam tutaj szybkie pytanie jako że kolega demontował konsolę.
                                Czy do wymiany/wyjęcia przełącznika świateł awaryjnych trzeba coś rozkręcać ? czy wystarczy pociągnąć za górę ramki< okolice nawiewów> żeby zrobić sobie miejsce do wyjęcia przycisku awaryjnych?

Comment

Working...
                                X