Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic IX gen. Wymiana radia na 2DIN - poradnik krok po kroku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Mam i ja tą zabawkę Więcej można poczytać w temacie mojego auta.

10.jpg
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Porwałbym się na taką navi ale sam tego nie wymienię, za dużo grzebania na człowieka mającego dwie lewe ręce
      We Wrocławiu ktoś by polecił jakiś serwis który dokonałby wymiany?

Comment

Czy ma ktoś doświadczenie z wymianą zwykłego radia w civicu ix polift na firmowego connecta?

Comment

Z tego co zauważyłem to jest inna wiązka.. więcej kostek. Tak więc może być problem z takim montażem..
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          Coś na temat olejów..

Comment

Cześć jestem nowy na forum i mam pytanie, czy ta stacja multimedialna współpracuje z oryginalnym mikrofonem zainstalowanym w samochodzie i czy działa głosowe wybieranie z przycisku przy kierownicy.

Comment

Witam mam honde civic ix z 2012 roku i posiadam zwykłe radio standardowe, chciałbym zdemontować aktualne radio i zamontować fabryczne z dużym wyświetlaczem jak z tej aukcji https://allegro.pl/oferta/nawigacja-...-ix-8664504556
              lub tej
              https://allegro.pl/oferta/honda-civi...nal-8452652766

I teraz moje pytanie czy bezproblemowo podepnę to radio w to miejsce aktualnego? Czy kostki kable itp. będą pasować do siebie? Czy to radio posiada wbudowaną antenę gps? czy trzeba ciągnąć dodatkowo kabel od anteny gps? A i jeszcze jedno każde z tych urządzeń nie posiada kodu, duży będzie problem żeby takie radio rozkodować?

Comment

Zamieszczone przez Youras Zobacz posta
                Witam mam honde civic ix z 2012 roku i posiadam zwykłe radio standardowe, chciałbym zdemontować aktualne radio i zamontować fabryczne z dużym wyświetlaczem jak z tej aukcji
                Kurcze a żebyś zerknął dosłownie 2 posty wyżej byś zobaczył odpowiedź na swoje pytanie... Forumowicz Kopy pytał o to samo.. do radia z navi jest zupełnie inna instalacja niż do zwykłego radia... antena GPS też na pewno jest pociągnięta gdzieś w aucie, prawdopodobnie to te wejście różowe obok antenowego w tym radiu z navi z tej aukcji.

Poniżej wejścia:
                - radio zwykłe:

r1.jpg

-stacja navi:

r2.jpg
                Last edited by Grzechu; 15-11-2019, 16:22.
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                Coś na temat olejów..

Comment

Poza tym o ile nie posiada się oryginału "przypadkowo", to kupowanie systemu Hondy jest niepoważne. Nie ma co się oszukiwać wrażenia z użytkowania tego systemu są żenujące. Sam się zastanawiam nad wymienieniem go na coś innego.

Chłopakom powyżej gratuluję, bo na screenach wygląda to zacnie.

Comment

Osobiście myślałem o zamontowaniu oryginału ale już sobie darowałem

Comment

@Thomas
                      "Numer poliftowej (srebrne nawiewy, wycięcie z prawej): 77252-TV1-G41ZC
                      Przedliftowe (czarne nawiewy, wycięcie z lewej): sklepy: www.caraudio24.de"

Mam rocznik 2013 - 1.8 i-vtec.Moze jestem slepy ale na caraudio24 za cholere nie moge znalesc ramki(konsoli)

Comment

Zamieszczone przez francuskipiesek Zobacz posta
                        @Thomas
                        "Numer poliftowej (srebrne nawiewy, wycięcie z prawej): 77252-TV1-G41ZC
                        Przedliftowe (czarne nawiewy, wycięcie z lewej): sklepy: www.caraudio24.de"

Mam rocznik 2013 - 1.8 i-vtec.Moze jestem slepy ale na caraudio24 za cholere nie moge znalesc ramki(konsoli)
                        Hej, czy to nie tego szukałeś?
                        https://www.caraudio24.de/Zubehoer/R...12::30178.html

Comment

Upgrade do 2 din w Hani IX bez zestawu głośnomówiącego

Hej!
                          Mam pytanie, czy w przedliftowej wersji Hani bez zestawu głośnomówiącego https://tiny.pl/7wrvz mogę z powodzeniem zainstalować ramkę z radiem podobną do tej, którą posiada Grzechu https://pl.aliexpress.com/item/32830...archweb201603_

Z jakimi ograniczeniami muszę się liczyć poza oczywistymi - brak sterowania zestawem głośnomówiącym w kierownicy?

Ewentualnie jeśli to zły pomysł - jakie radio 2 din polecacie gdybym musiał zakupić osobne części i wszystko poskładać jak na początku tego wątku?

Z góry dzięki za rady

Comment

Zamieszczone przez djud Zobacz posta
                            Mam pytanie, czy w przedliftowej wersji Hani bez zestawu głośnomówiącego https://tiny.pl/7wrvz mogę z powodzeniem zainstalować ramkę z radiem podobną do tej, którą posiada Grzechu
                            Rozumiem, że masz zwykłe radio, bez navi, jeśli tak to powinno wszystko pasować. U mnie też nie było zestawu głośnomówiącego.
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            Coś na temat olejów..

Comment

OK dzięki.
                              Rozumiem że nadal jesteś zadowolony z upgradu

Comment

Tak jest, jestem zadowolony, stacja jest w pełni "multimedialna", często włączam sobie muzykę - teledyski z netu, albo słucham radia internetowego, korzystam również z navi kiedy potrzeba, dzieci czasem oglądają bajki.. tak więc w porównaniu do "zwykłego" oem radia to jest przepaść... jeszcze brakuje mi tej kamery, żeby dołożyć, a mam, bo jak kupowałem to dostałem gratis
                                Moja łódka Civic..
                                Mój "klekocik" Ceed..
                                Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                                X