Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic IX gen. Wymiana radia na 2DIN - poradnik krok po kroku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Jeśli chodzi o przyciski to wszystko działa.
    Jedyne różnice:
    - w trybie „Radio” strzałki lewo/prawo działają jako zmiana częstotliwości, a w fabrycznym przełączamy między zapisanymi stacjami
    - przycisk od sterowania głosowego telefonem działa teraz jako wyciszenie radia „Mute”
    Reszta działa bez zmian.

Comment

Witam serdecznie

Mam pytanie czy ASO spokojnie poradzi sobie z montażem takiego radia (tez model Sony XAV) i ile taka operacja może kosztować?

Pozdrawiam.

Comment

Z tym nie wiadomo, jak im powiesz co i jak to pewnie dadzą radę.. ale musisz im wszystko dostarczyć, ramkę zamówić wcześniej, dać razem z radiem connectsa2 i wszystkie inne potrzebne kabelki do montażu.. co do ceny to pewnie ze 300pln sobie zażyczą..
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

Aso i 300zl [emoji16]? firmy montujące za sam montaż biorą 850zl, także w aso nie będzie to na pewno opłacalne

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Comment

Ile 850zł ? Ale to pewnie coś tam dorzucają w tym od siebie.. może ramkę i jakieś kabelki..
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            Coś na temat olejów..

Comment

Tak, elementy montażowe są w komplecie. Na allegro w opcji szukaj civic montaż nawigacja i wyskoczy aukcja. Nie chcę reklamować i linkować.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

Comment

No to jeśli cała "otoczka" jest w cenie to pasuje. Ale ze swoją "otoczką" sprzętową i kabelkową, montaż powinien być dużo tańszy.
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                Coś na temat olejów..

Comment

Wpadnij do Szczecina to Ci założę - 1,5h

Składałem to już ze 3 razy także robię już prawie z zamkniętymi oczami

Ale jeśli za 850 zł jest wszystko w cenie to warto.
                  Bo suma samych gratów to 600-700 jak się policzy.
                  Last edited by Thomas; 27-03-2018, 13:39.

Comment

A co w przypadku jesli posiadam premium audio? (przedlift lifestyle)
                    Potrzebne sa jakies dodatkowe czynności? Z tego co wiem to jest tam zewnetrzny wzmacniacz do radia.
                    4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                    Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez Thomas Zobacz posta
                      Zamowilem juz inna konsole, z poprawnym mocowaniem na przycisk awaryjnych, bo moj dalej ciezko chodzi. Dodatkowo konsola ktora zamowilem, nie wymaga stosowania dodatkowej plastikowej ramki, moim zdaniem wyglada to estetyczniej (podobnie jak fabryczny Connect).

Hej,

Czy konsola przedstawiona na powyższym zdjęciu ma numer 77252-TV1-G41ZC? Mam poliftowy model z czarnym przyciskiem.

Comment

Ta ze zdjęcia powyżej to ramka z car-tronic, ale teraz sprzedają inny model, z ramka.

Numer który podajesz jest pod czarny przycisk i ma srebrne nawiewy.

Comment

Zamieszczone przez Miles Zobacz posta
                          A zauważyłeś może na fabrycznym audio, jakieś nazwy wskazujące, kto może być jego producentem?
                          Z tego co kiedyś wyczytałem gdzieś w necie (nie pamiętam już gdzie), to te radia robi Panasonic.
                          Głośniki, po wykręceniu nie miały żadnych informacji, które by wskazywały co to jest. Wykonane z jakiegoś dziwnego tworzywa. Wielkość tylnej części głośnika - magnesu - jest bardzo mała więc nawet nie szkoda było mi je zastąpić.

Zamieszczone przez norbert8888 Zobacz posta
                          Nie padło pytanie dotyczące jakości dźwięku.
                          A więc jak vs audio fabryczne?
                          Nie wiem jak premium audio, bo takiego nie mam, ale nie ma nad czym się zastanawiać - oczywiście w komplecie z głośnikami

Zamieszczone przez Thomas Zobacz posta
                          ...
                          W instrukcjach producentów radioodbiorników znalazłem informację, że czasami trzeba zamienić kabel czerwony z pomarańczowym (zapłon\akumulator). Rozumiem, że nie musiałeś nic zamieniać i wszystko działa na ustawieniach "normalnych"? Czerwony do czerwonego, żółty do żółtego? Pytam, bo nie chcę usmażyć komputera, a bardzo podoba mi się ten mod

Comment

Witam,

Wątek wprawdzie tutorialowy jak zamontować radio 2-DIN, ale ma się chyba stać zbiorczym dotyczącym spraw związanych z użytkowaniem tychże playerów. Chciałbym więc, aby każdy podzielił się krótką prezentacją modelu, który wybrał i recenzją po jakimś czasie użytkowania (integracja z elektroniką samochodu, recenzja samego urządzenia itd). Sporo informacji można znaleźć też tutaj, myślę jednak że dobrze byłoby aby wszystko zebać w jednym miejscu, a ten temat został wskazany przez moderatora. Sam niebawem chcę zabrać się do tej modyfikacji i Wasze wypowiedzi takim jak ja bardzo pomogą. Dlatego zachęcam.

Pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
                              A co w przypadku jesli posiadam premium audio? (przedlift lifestyle)
                              Potrzebne sa jakies dodatkowe czynności? Z tego co wiem to jest tam zewnetrzny wzmacniacz do radia.
                              Mogę odpowiedzieć dopiero teraz bo właśnie w tej samej wersji wymieniałem radio na 2 DIN. Potrzebujemy trochę więcej gratów do wpięcia się w instalację ze wzmacniaczem i subwooferem, ale wszystkie są do dostania na rynku. Koszt samych gratów z ramką to około 500-600 zł w zależności od tego, gdzie kupujesz. Radio wybrałem mało markowe model GMS 6808, ale na moje potrzeby w zupełności wystarcza i czuć różnicę w wydawanym dźwięku, choć nie jest to jakaś przepaść w stosunku do oryginału. Podłączony moduł CTSHO006.2 obsługuje tylko sterowanie audio i nie może się nauczyć (radio daje taką możliwość) obsługi przycisków na kierownicy do telefonu. niestety nie wiem dlaczego. Sterowanie radia z kierownicy działa prawidłowo, radio ściemnia się po uruchomieniu świateł mijania, ma procesor DSP i Dolby 5.1, co w przypadku systemu premium ma znaczenie. System Phone Link załatwia tematy podłączenia telefonu do radia i odtwarzania tego, co mamy na Androidzie w telefonie. Jak będzie się spisywało mogę napisać za kilka miesięcy.
                              Last edited by trykacz; 21-12-2018, 21:04.

Comment

A podlaczyles wtyczkę od modułu BT (nad schowkiem) do adaptera CT? Bez tej wtyczki nie działają przyciski od telefonu.

Comment

Working...
                                X