Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic IX gen. Wymiana radia na 2DIN - poradnik krok po kroku

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Mam Connecta+, czy przy jego zmianie na 2DIN np.Kenwood DMX-8019DABS:
    1) też należy kupić CTSHO006.2 żeby działały przyciski na kierownicy do zmiany głośności, stacji/pliku muzycznego / obsługi telefonu ?
    2) zmieniać ramkę na 77252-TV1-G41ZC?
    3) nadal będą widoczne dynamiczne linie cofania (zmiana wraz z kątem skrętu kierownicy) na obrazie z kamerki tylnej?
    4) nadal będą dźwięki ostrzegające przed zbliżaniem się do przeszkody przy cofaniu?
    5) nadal będą pojawiały się piktogramy (oraz dźwięki ostrzegawcze) z systemu ostrzegania o ruchu poprzecznym (RCTA) na obrazie z kamerki tylnej?
    Czy może zależy to od modelu radia 2DIN tj. czy jest w stanie otrzymać te informacje z sieci auta i wówczas odpowiednio wyświetlić na obrazie z kamerki?
    Last edited by uziek; 28-06-2020, 21:46.

Comment

Czy mają poliftową hondę rocznik 2018 z HC+ wymieniając radio na 2DIN musze wymieniać też ramkę ? czy może zostać oryginalna ?

Comment

udało się Tobie rozgryźć temat?

Comment

Narazie wygłuszłem wszystkie drzwi i klapę bagażnika matami STP Gold - poprawa jest znacząca dla niższych tonów oraz ciszej przy prędkościach autostradowych. Z wymianą Connecta jeszcze się wstrzymuję na opinię Alixa po montażu "chińczyka" lub może zdecyduję się na próbny montaż stacji kenwood za 200zł i wówczas będę wiedział czy ją zostawie czy nie. Dla mnie, ważniejsze od radia jest pozostawienie dźwięków ostrzegawczych z fabrycznego systemu parkowania i RCTA - przy kombi to się naprawdę przydaje.

Comment

Wymieniał już ktoś Connect-a na jakieś inne radio, jeżeli tak to jak to dział i czy podłączenie sprawia jakieś kłopoty i czy są konieczne dodatkowe przeróbki instalacji
            Last edited by Gość; 16-08-2020, 15:46.

Comment

Zamieszczone przez Genio1212 Zobacz posta
              Wymieniał już ktoś Connect-a na jakieś inne radio, jeżeli tak to jak to dział i czy podłączenie sprawia jakieś kłopoty i dodatkowe przeróbki instalacji
              Alix jest w trakcie albo już wymienił wejdź w jego temat i podpytaj.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Comment

Swoją drogą, jakby ktoś chciał kupić w dobrej cenie, to identyczny sprzęt jaki ja mam u siebie, chodzi oczywiście o navi jest tutaj. Android 9.0. Z kamerą 1564pln na tą chwile.
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                Coś na temat olejów..

Comment

A czy ktoś może wymieniał radio org. na "chińczyka" i wrócił do normalnego radia? Zastanawiam się nad wymianą radia,ostatnie radio oparte na androidzie wyleciało przez szybę szybciej niż zajęło mi rozpakowanie pudełka, mam teraz pewne obawy co do zakupu. Przy koszcie na poziomie radia firmowego, ciężko zdecydować się na zakup "chińczyka", czy owe radia poszły o krok dalej niż jeszcze parę lat wstecz? Co by uzasadnić zakup?

Comment

Póki co, jestem ze swojego zadowolony i nie wróciłbym już do oemowego radia, ono nic nie oferuje, nawet radiostacje gorzej "łapało".
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    Coś na temat olejów..

Comment

• Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                      Póki co, jestem ze swojego zadowolony i nie wróciłbym już do oemowego radia, ono nic nie oferuje, nawet radiostacje gorzej "łapało".
                      Ja bardziej kieruje się w stronę Pioneera, cena podobna a gwarancja na miejscu trochę lepiej wróży w razie wu.
                      Plus cały czas zastanawiam się czy android w ogóle mi jest potrzebny jeśli jest android auto. Gdy by różnica była duża czemu nie, ale z tego co patrzę porządne radia na alim to wydatek 300-400€, tyle samo dam za Pioneera czy też inne firmowe.
                      Tak z ciekawości jak z prędkością uruchamiania się?

Comment

• Zamieszczone przez Thom Zobacz posta
                        Tak z ciekawości jak z prędkością uruchamiania się?
                        Czasu nie mierzyłem, ale chwilę to trwa, coś może ze 20 do 30sek. Swoją drogą ja na początku też myślałem, żeby kupić oddzielnie ramkę i do tego jakąś firmową stację, ale nie podobało mi się to wizualnie i chyba nie wszystkie stacje mają "gołego" androida.. A tutaj z tym jest super, na prawdę ładnie to wygląda, tak jakby to fabryka zrobiła - jak ktoś nie wie to w życiu się nie domyśli, że to dołożony "chinczyk". Mam nadzieję, że będzie bezawaryjnie działało jak najdłużej.
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        Coś na temat olejów..

Comment

• Też mam chińczyka i nie zamienię na standardowe. Lepsza jakość dźwięku, bluetooth, nawigacja, WiFi, czysty android! Google maps, Janosik i masa aplikacji, które możesz zainstalować i używać jak na tablecie.
                          U mnie uruchamia się około 30 sekund - masz czas zamknąć bramę, zapiąć pasy, ustawić klimę i ruszyć.
                          Plusem dedykowanych chińczyków z Ali jest możliwość sterowania z kierownicy bez żadnych przeróbek - wpinasz kable do oryginalnych złączek i działa.

Comment

• Podziękował. Prawie się już zdecydowałem to los płata figla. Jak już, to chciałbym kupić radio podobne to twojego Grzechu, ale nie mogę znaleźć nic takiego co by mi pasowało. Widzę ,że duża większość do wersji US albo polifcie. Zostanie mi chyba poszukanie radia i ramki osobno.

Comment

• Teraz pytanko czy to radio które wrzucił @Grzechu

Podpasuje do Hondy civic 2013 2.2, czyli tej przed liftem? Czy trzeba uważać na te wycięcia o których pisał Thomas w pierwszym poście.
                              Last edited by carving85; 02-10-2020, 13:10.

Comment

• Ja do swojego Civica z 2012 roku kupiłem to https://pl.aliexpress.com/item/32830189116.html
                                Pasuje przełącznik awaryjnych z czerwonym przyciskiem i trzeba lekko przyciąć panel klimy.
                                Trzeba przygotować się na Vat i cło - około 340 zł.

Comment

Working...
                                X