Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
    Myślałem, że się do Waze nie przyzwyczaję...minęły 3 miesiące i da się żyć GM to nie jest, ale prowadzić prowadzi, trasy też zmienia np. przy wypadku, chociaż nie pyta, jak w GM, czy zmienić trasę na szybszą, ale zmienia. W trasie spoko. Niestety w Warszawie pokazuje inne drogi niż GM, które wg GM są wolniejsze, raz spróbowałem i bardzo żałowałem, dlatego wolę nie ryzykować i włączam po prostu GM w telefonie, gdy muszę podjechać w nieznane miejsce w mieście.
    Na jakiej wersji Waze pracujesz?

Moja

Comment

• Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
      Na jakiej wersji Waze pracujesz?
      Jeżdżę na 3.9.9.0, nowszych nie próbowałem.

Comment

• Panowie
        Mam telefon Samsunga s8, jakiś czas temu t-mobile łaskawie zaktualizowało mi androida do 9. I od tej pory zaczął mi normalnie działać mirror link. Po podpięciu przez USB i BT pojawiły mi się nowe ikonki na Connekcie, po zainstalowaniu apki RockScout działa mi Spotify i Tidal, Nie odpala się niestety Google Maps (do tego potrzebna jest dodatkowa aplikacja), działa za to pięknie Sygic (testowałem wersję 7-dniową z traffikiem, wszystko chodzi płynnie), sterowanie z kierownicy też działa.
        Minus jest taki, że muza gra ciszej niż po samym BT.

Comment

• Zamieszczone przez maxredaktor Zobacz posta
          Panowie
          Mam telefon Samsunga s8, jakiś czas temu t-mobile łaskawie zaktualizowało mi androida do 9. I od tej pory zaczął mi normalnie działać mirror link. Po podpięciu przez USB i BT pojawiły mi się nowe ikonki na Connekcie, po zainstalowaniu apki RockScout działa mi Spotify i Tidal, Nie odpala się niestety Google Maps (do tego potrzebna jest dodatkowa aplikacja), działa za to pięknie Sygic (testowałem wersję 7-dniową z traffikiem, wszystko chodzi płynnie), sterowanie z kierownicy też działa.
          Minus jest taki, że muza gra ciszej niż po samym BT.
          Jaką masz wersję Connecta? 6.1? Mi przy moim LG G7 pokazuje, że telefon niekompatybilny..

Comment

• U mnie jest 8. Masz zainstalowany program LG MirrorDrive?
            Teraz sprawdziłem, z LG kompatybilny jest tylko G4, pewnie tu jest problem. Z Samsungiem S8 działa OK.
            Last edited by maxredaktor; 10-05-2019, 11:44.

Comment

• Czy system honda connect obsługuje android auto?

Comment

U mnie jest 8. Masz zainstalowany program LG MirrorDrive?
                Teraz sprawdziłem, z LG kompatybilny jest tylko G4, pewnie tu jest problem. Z Samsungiem S8 działa OK.
                Oczywiście, że mam, ale telefon niekompatybilny. BTW LG G4 był moim poprzednim telefonem i również nie działał, ta sama śpiewka, telefon niekompatybilny Honda mnie trochę zawiodła pod względem systemu multimedialnego, dlatego aktualnie przy rozważaniu zmiany auta nawet nie patrzę na Civica X generacji..

Comment

• Jak wam się udało odpalić LG Mirror na samsung. Na moim S10 tylko migna wszystkie ikony na connect i info ze aplikacja działa tylko na LG.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez pike28 Zobacz posta
                    Jak wam się udało odpalić LG Mirror na samsung. Na moim S10 tylko migna wszystkie ikony na connect i info ze aplikacja działa tylko na LG.
                    Nie udało się, ale na szczęście MirrorLink działa bez niego.
                    Jest jeszcze inny program, ale płatny (kosztuje 30 zł.). Nazywa się Full MirrorLink / Floating Apps. Dzięki niemu ma działać Google Maps, YouTube, itd.

Comment

• No właśnie chodzi głównie o GM. W tym samsungowym mirror linku Google maps nie ma licencji i się nie pojawi na connect.
                      Zamieszczone przez maxredaktor Zobacz posta
                      Nie udało się, ale na szczęście MirrorLink działa bez niego.
                      Jest jeszcze inny program, ale płatny (kosztuje 30 zł.). Nazywa się Full MirrorLink / Floating Apps. Dzięki niemu ma działać Google Maps, YouTube, itd.

Comment

• W tym płatnym programie działają, tyle że trzeba mieć maks androida 8.1.

Comment

W tym płatnym programie działają, tyle że trzeba mieć maks androida 8.1.
                          Dzięki. Wytestowalem to. Mam androida 9 i dziala to nawet. Sama aplikacja jest lekko wkurzajaca bo cały czas działa w tle telefonu czy używamy czy nie. Ale na connect jest ok. No w sumie z tego zo zauważyłem nie uruchamia aplikacji z telefonu a wszystko przez www. Czy to YouTube czy Google maps. Na marginesie te Google maps to dzialaja słabo. Chyba tylko dobre to do YT żeby bajer pokazać kolegom. Prawdę mówiąc liczyłem na poprawne działanie GM.

Comment

• Zamieszczone przez pike28 Zobacz posta
                            Na marginesie te Google maps to dzialaja słabo.
                            Słabo czyli wolno? Czy jest jeszcze inny problem? Na YT znalazłem filmy jak jeden z autorów (chyba) tej aplikacji pokazuje jej działanie, i nie wygląda to źle. Tyle że pokazuje to na przykładzie infotainmentu Skody.

Comment

Słabo czyli wolno? Czy jest jeszcze inny problem? Na YT znalazłem filmy jak jeden z autorów (chyba) tej aplikacji pokazuje jej działanie, i nie wygląda to źle. Tyle że pokazuje to na przykładzie infotainmentu Skody.
                              Wygląda to tak że widzisz mapę w takim 2D na www. Wyszukiwanie działa bardzo źle, a twoja nawigacja to kreska na tej dużej mapie. Nie udało mi się wymusić poprawnej nawigacji.

Comment

• Czy da się uzyskać z netu RC8? Czy tylko w ASO? Bo linki które były to wygasły.
                                MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

Working...
                                X