Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• witam problem jest w tym że po zainstalowaniu Honda Permissions nic się nie zmienia czyli po spuszczeniu hamulca ekran przełącza się do trybu pracy standardowej ,wygląda na to iż program Honda Permissions nie działa .

Comment

• Zamieszczone przez ikrzysiek Zobacz posta
      witam problem jest w tym że po zainstalowaniu Honda Permissions nic się nie zmienia czyli po spuszczeniu hamulca ekran przełącza się do trybu pracy standardowej ,wygląda na to iż program Honda Permissions nie działa .
      Honda Permissions dziala na 100%. Przeczytaj ten watek
      UWAGA!!! WSZYSTKIE czynności, jakie wykonujecie na bazie zamieszczonych tu porad, robicie wyłącznie na własną odpowiedzialność ze świadomością, że nie są one autoryzowane przez producenta urządzenia/auta i mogą się różnie skończyć!!! Wraz z przełomem XDA Forum w sprawie naszych OEM ICE - patrz: https://www.civicforum.pl/showthread.php/40930-System-Honda-Connect-%28-%29?p=298627#post298627 otwieram tutaj listę polecanych aplikacji, które działają z Connect (+) oraz spróbuję na bieżąco w

i zrob wszystko w/g zawartych tam wskazowek i wowczas bedzia bez problemu.

Comment

• Tak jak wcześniej pisałem problem zrobił się po aktualizacji do Androida 4.0.4 i instancji RC 6.1 w serwisie dwa dni temu

Wysłane z mojego ONEPLUS A3003 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez ikrzysiek Zobacz posta
          Tak jak wcześniej pisałem problem zrobił się po aktualizacji do Androida 4.0.4 i instancji RC 6.1 w serwisie dwa dni temu

Moj Android to tez 4.0.4 (taka wersje maja wszyscy posiadacze aut z rocznikow 2015 i 2016 i tu sie nic nie zmienia) tylko jest wgrywana najnowsza wersja oprogramowania Hondy RC 6.0 lub dla tych ktorzy mieli problem z polaczeniem telefonu przez Bluetooth wersja 6.1.Na poczatku czerwca zrobili mi aktualizacje do wersji OE.094.00.0021 i wowczas musialem przywrocic ustawienia fabryczne a nastepnie wszystko zainstalowac krok po kroku wszystkie Appki od nowa.Na innych forach czytalem o problemach po aktualizacji ale po sprawdzeniu i poprawnym wpisie wszystkich ustawien jak rownierz "Process name i Package name" problemy zniknely tak w wersji RC6.0 jak i RC6.1
          Tutaj mozesz poczytac ;
          Hope someone can help. This year, Honda released the Honda Connect system in their cars, the system runs on the Ice Cream Sandwich 4.0.4 platform (yeah old I know) although it appears to be completely locked down, no Play store available! You...
          Last edited by Gość; 21-06-2017, 21:23.

Comment

• Dzięki za pomoc spróbujemy jeszcze raz dziś po południu pozdrawiam Krzysztof

Comment

• Czesc
              Ja od tygodnia testuje system po aktualizacji do 6.1. Powiem szczerze że jestem miło zaskoczony.
              1. System znacznie szybciej działa
              2. Zainstalowałem HP w wersji 1.1 bez problemów
              3. Najnowszy Yanosik działa szybko i bez zacięć co wcześniej miało miejsce
              4. Odtwarzacze Video nie mają zaciec co wczesniej mialo miejsce.

Jeden minus:
              Nadal nie działa MirrorLink z Samsung Galaxy S6 Edge
              Last edited by kiciol; 23-06-2017, 11:54.

Comment

• Mam apke honda permision oraz mapy Google. Chcę odpalić mapy... Wszystko działa ustawiam sobię trasę. Odpalam motor jest ok. Zrzucam ręczny i skucha. Wchodzę w honda permision i dodaje Plusem (+) aplikacje o nazwie Mapy ale nie wiem co wpisać w dwóch pozostałych a w zasadzie ostatniej (trzeciej) rubryce, ktos pomoże?

Ok działa, mam juz mapy i sygic... wchodziłem nie w ta zakładkę co trzeba z tym dodaniem adnotacji w permision.
                Wszystko śmiga
                Last edited by ZAWA; 24-06-2017, 19:36.

Comment

• A ma ktoś problem z rozłączającym się telefonem przez Bluetooth? Miałem tak przed aktualizacją, mam to po aktualizacji.
                  Czasem są to kilkusekundowe przerwy po czym telefon sam się łączy, a czasem rozłącza się na stałe i pomaga jedynie wyłączenie i włączenie samochodu.

Comment

• witam,
                    oprogramowanie RC06,
                    Łączy się wyłącznie w trybie dyskretnym, brak możliwości bądź nie potrafię przełączyć w tryb głośnomówiący samochodu.
                    na wcześniejszej wersji oprogramowania RC03 zestaw głośnomówiący działał, rozmówcy informowali, że mnie słabo słyszą.

Comment

• Witam,
                      Zastanawiam się nad zakupem i mam do wyboru system connect i connect+.
                      Mam duży dylemat i przeszukiwałem googla w celu odpowiedzi na moje pytanie, ale nie mogłem nic znaleźć.

Czy opłaca się zainwestować w system connect+?
                      Czym konkretnym różni się connect od connect+. Wiem że connect+ zawiera nawigację, ale czy jest to różnica tylko w oprogramowaniu czy w budowie już samochodu?

Comment

• Zamieszczone przez Tallawen Zobacz posta
                        Witam,
                        Mam duży dylemat i przeszukiwałem googla w celu odpowiedzi na moje pytanie, ale nie mogłem nic znaleźć.

Czym konkretnym różni się connect od connect+. Wiem że connect+ zawiera nawigację, ale czy jest to różnica tylko w oprogramowaniu czy w budowie już samochodu?
                        Tylko w oprogramowaniu Connect

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez Tallawen Zobacz posta
                          Witam,

Przepraszam, ale jeżeli uważasz, że przeszukiwałeś googla i nic nie znalazłeś, tzn, że nie szukałeś, bo ja 2 lata temu, gdy była to nowość znalazłem bez problemu w jakieś 5 min .

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Connect+ ma odtwarzacz CD i nawigację Garmina. Imho nie warto dopłacać. Lepiej kupić zwykłego connecta, a navi wgrać sobie taką jaką się chce mieć.

Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka
                            Sunday Driver

Comment

• Witam
                              Najnowszy błąd w Connect bez "+"
                              Po uruchomieniu, nie zawsze ale bardzo często radio jest w stanie off.
                              To samo podczas jazdy - działa normalnie by bez powodu się wyłączyć - tzn radio przechodzi w tryb off - connect działa.
                              Nie wiem co się dzieje, ale chyba antek się zawiesza - trzeba będzie umówić się na aktualizację.

Comment

• A nie lepiej kupić coś aftermarket? Connect jest problematyczny. Przynajmniej nie będziesz musiał się bawić w dodawanie uprawnień.
                                Civic 1.5T

Varadero

Comment

Working...
                                X