Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dla wszystkich zainteresowanych najnowszą aktualizacją HC+ RC6 informuję że wszystkie aplikacje w dalszym ciągu można zainstalować bez żadnego problemu.
    Dodam jeszcze że jest to już moja druga aktualizacja w ciągu roku pierwsza była we wrześniu RC5 a teraz kolejna.W międzyczasie zaktualizowałem mapy Garmina.
    Na pierwszy rzut oka nic się nie zmieniło.Zmieniła się co prawda wersja Garmin Navigatora na 3.38 ale system TMC (utrudnienia drogowe) w dalszym ciągu nie działa w Polsce.Za granicą sprawdzę niedługo.Ponowna instalacja wszystkich moich aplikacji(10 sztuk) trwała ze sprawdzeniem ok.30 minut.Zacząłem od Honda Permission a internet włączyłem dopiero jak zainstalowałem ostatnią apkę w celu sprawdzenia całości.
    Nadmienię jeszcze że samochód oddałem do serwisu z moimi zainstalowanymi aplikacjami, bez żadnego kasowania HC+ do ustawień fabrycznych.Ich to w ogóle nie interesuje.Wkładają płytę z aktualizacją i wio.Także uważam że czajenie się i wieczne pytania i stresowanie się czy oddawać do serwisu samochód z wyczyszczonym HC+ jest bez sensu.Tym bardziej że jednym ruchem można to urządzenie przywrócić do ustawień fabrycznych.Oczywiście podczas aktualizacji skasowaniu uległy wszystkie zainstalowane aplikacje ale też plik backup Honda Permission który miałem w katalogu głównym HC+.Plik backupu z aktualnymi parametrami aplikacji zawsze trzymam w katalogu głównym HC+ bo czasem z niewiadomych powodów aplikacje tracą zmienione im uprawnienia.Wtedy używam do odtworzenia uprawnień aplikacji plik backupu który zawsze mam pod ręką czyli na dysku HC+ albo na penie z muzyką.Operacja odtworzenia uprawnień trwa wtedy 5 sekund.
    Aktualizacja zastała przeprowadzona przy okazji przeglądu A i B od razu.Licznik nakręcił 13.000km.

Comment

• Czy ktoś kto zaktualizował już firmware do RC6 może potwierdzić, że działa przewijanie utworów klawiszami z kierownicy w aplikacjach takich jak Spotify czy Deezer?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Comment

• Mi nie działa w Spotify.

Comment

• Pytanie z innej beczki :
          Uzywam HC (bodajze rc4) w HR-V z gm i yanosikiem i generalnei jestem zadowolony jednak bardzo mnie denerwuje ustawianie stacji FM w HC a raczej kolejnosc ich wyszukiwania. Sluchajac powiedzmy w 100licy trojki na 98.8 gdy przytrzymam na kierownicy "next"(lub klikne seek na ekranie) nie wlacza nastepnej na 100.1 tylko nastepna o "losowej" czestotliwosci.
          Ktos wie wg jakiego "algorytmu" on bierze kolejnosc tych stacji i czy mozna cos zrobic zeby bylo to po kolei jak w normalnym radiu ?!

Comment

• Cześć Forumowicze,
            już się boję, że pytanie nie w tym wątku pytam, że za słabo przeszukałem forum itd, ale zaryzykuję pytanie więc doświadczonych forumowiczów proszę o wyrozumiałość

Świeżo przesiadłem się z UFO do Tourera z connectem i mam problem z wyświetlaniem ruchu drogowego w fabrycznej nawigacji, po prostu Garmin nie bierze pod ruchu drogowego. Przycisk na mapie jest szary, nieaktywny, w ustawieniach są zaznaczone informacje o ruchu drogowym, w ustawieniach dostawcy komunikatów mam cały czas Auto-Wyszukiwanie i kręcącą się klepsydrę.
            Podłączyłem mobilny hotspot z telefonu, więc net jest. Próbowałem z dwoma telefonami, na androidzie na na windowsie, nic się nie zmienia.
            Czy coś pominąłem? Nie ustawiłem czy nie ma w ogóle dostępnych informacji o ruchu drogowym w PL na Garminie ???
            -------------------------------------------------------------------------------------
            civic VI 1.4 1996 > civic hatchback VIII 1.8 2011 > civic tourer IX 1.8 2016

Comment

• Niestety, w Connect+ brakuje subskrypcji TMC na PL. Hotspot nic do tego nie ma - TMC nadawane jest przez stacje UKF. Obawiam sie ze nic z tym zrobić nie możesz.

Comment

• Zamieszczone przez JurekC Zobacz posta
                Niestety, w Connect+ brakuje subskrypcji TMC na PL. Hotspot nic do tego nie ma - TMC nadawane jest przez stacje UKF. Obawiam sie ze nic z tym zrobić nie możesz.
                To straszna lipa !
                -------------------------------------------------------------------------------------

Comment

• Niestety wiadomo od dawien dawna...

Comment

• Pocieszę Was. W Niemczech to działa i tyle dobrego można o tym powiedzieć. Dziś wracając z pracy Garmin pikał i ostrzegał przed korkami ale tychże już dawno nie było. Niestety to nie działa tak jak google maps. Ktoś, gdzieś to aktualizuje raz na jakiś czas (może raz na godzinę) Funkcja ta ma tylko jedną zaletę. Jak na autostradzie jest korek spowodowany wypadkiem i cała autostrada jest zamknięta to Garmin na pewno pomoże. Polecam kupić dobry, szybki telefon, uchwyt na nawiew i GM.
                    Pozdrawiam

Comment

• Google Maps działa na Connect - telefon to raczej do udostępniania internetu.

Comment

• Google maps działa jednak w starszej wersji. Jeśli ktoś jest przyzwyczajony do najnowszej będzie się niewygodnie używało. Dla przykładu. GM pokazuje alternatywne trasy na szaro. W nowej wersji podając informację (wolniej o 2 minuty lub szybciej o 10). W wersji na connecta jest tylko widoczna szara, alternatywna trasa. Po drugie to stare GM (lub connect) często myli drogę na autostradzie. Nakazuje nam skręt na węźle a potem z racji dokładności GPS zakłada że nie skręciliśmy i wyznacza nową trasę. Po chwili wracając do poprzedniej lubi się przywiesić.

Comment

• Google Maps i Yanosik
                          Zainstalowałem obie apki i GM pyta o zainstalowanie usług google dla polepszenia funkcjonalności, a Yanosik po drugim uruchomieniu stwierdził, ma wszystko gdzieś i nie będzie robił bez zainstalowania usług google. Do tego pojawia się komunikat w pasku na górze: błąd usługi google.
                          WTF?
                          Macie jakieś pomysły, co z tym zrobić?

Comment

• Zainstaluj ciut starsze wersje, tam tego nie ma

Comment

• Zamieszczone przez maniek26 Zobacz posta
                              Google maps działa jednak w starszej wersji. Jeśli ktoś jest przyzwyczajony do najnowszej będzie się niewygodnie używało. Dla przykładu. GM pokazuje alternatywne trasy na szaro. W nowej wersji podając informację (wolniej o 2 minuty lub szybciej o 10). W wersji na connecta jest tylko widoczna szara, alternatywna trasa. Po drugie to stare GM (lub connect) często myli drogę na autostradzie. Nakazuje nam skręt na węźle a potem z racji dokładności GPS zakłada że nie skręciliśmy i wyznacza nową trasę. Po chwili wracając do poprzedniej lubi się przywiesić.
                              Taki urok starszego Androida, sprawdzałeś Navieksperta, mnie się wdaje, że jest lepszy niż GM. Wiem że starszy GM się wiesza, ale da się z tym żyć - wolę to niż telefon gdzieś tam przypięty.

Comment

• Nie próbowałem. Używam Waze i testuję yanosika. GM zainstalowałem na próbę. Zmieniłem GM na niższą wersję, yanosik chodzi, ale ciągle pokazuje info, że wystąpił błąd usług Google.

Comment

Working...
                                X