Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ja mam ten sam dzwonek do wszystkich i dzwoni taki sam w głośnikach. Mam iPhone 5s.
    Żeby nie było, że coś grzebię, czy ustawiam... jak paruję iphona do connecta pierwszy raz to dodaję tylko kilka kontaktów, do których najczęściej dzwonię... Tyle.
    Last edited by pawcio-203; 12-12-2016, 21:40.
    Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
      Ja mam ten sam dzwonek do wszystkich i dzwoni taki sam w głośnikach. Mam iPhone 5s.
      Żeby nie było, że coś grzebię, czy ustawiam... jak paruję iphona do connecta pierwszy raz to dodaję tylko kilka kontaktów, do których najczęściej dzwonię... Tyle.
      najwyraźniej nie wszystkie tel. współpracują

Comment

• Witam wszystkich, przestudiowałem dość dokładnie cały dział z Waszego forum poświęcony Connectowi. Przyznam, że jak miałem auto do testów to bardziej mnie ten multimedialny system rajcował niż obecnie gdy auto już kupiłem Ale faktycznie fajnie byłoby zainstalować chociaż jakiś odtwarzacz wideo czy apkę do youtube'a, żeby nawet czekając przed fryzjerem na żonę zabić czas. I dzięki Waszym sugestiom już wiem, że powinienem zacząć od całego twardego resetu systemu, bo niestety jak wielu tutaj mam nieaktywną opcję instalacji apk z pendrive'a, co prawda nie robiłem jeszcze aktualizacji via online HondaApp - mimo że faktycznie wykrzyknik przy ikonce widnieje. Też się zastanawiam nad routerem WIFI do auta - interesowałem się ROUTER HUAWEI CARFI - ale minusem jego jest to, że każdorazowo trzeba go ręcznie przyciskiem włączyć - więc odpada montaż w bagażniku, co do HUAWEI E5573 to pytanie czy po takim ciągłym podłączeniu do zasilania - w końcu akumulator mu nie spuchnie i nie rozsadzi obudowy - widziałem na necie parę takich fotek... W każdym razie póki co, dzięki za podpowiedzi zobaczę czy fabryczne restart HC+ przyniesie opcję instalowania apek. Pozdrawiam.

Comment

• Przyniesie. Kup router w formie pendrive zalaczajacy sie tylko jak auto chodzi, online jest w 30 sekund zanim Connect na dobre wstanie. Jest malutki, można go wrzucić gdziekolwiek w deskę rozdzielczą bo sterowanie i tak jest z panelu WiFi wiec nie potrzeba do niego zasadniczo żadnego dostepu. Warto do niego podłączyć zewnętrzną antenę żeby w klatce Faradaya jaką jest auto wszystko nie szło przez głowę Twoja i Rodziny, poza tym poprawia to zasięg i transfer.
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Alix gdzie zamontowales zewnętrzna antenę?

Comment

• Prawy górny róg przedniej szyby, to jest taki pasek 2x5cm mniej więcej, dopoki sie nie przyjrzec zasadniczo niewidoczny. Kabel poprowadzony w slupku A.

Teraz kombinuje wlasnie gdzie wsadzić NASa Tylko nie wiem jeszcze czy da się w jego systemie zrobić trigger na zalaczanie się razem z zasilaniem żeby go tak zupelnie schować jak i router i zeby sie nie pałętał po wnetrzu. Ale tu nie mam za bardzo wyboru bo poza WD nie ma chyba w zasadzie konkurencyjnych rozwiązań majacych pelne DLNA i mogacych dolaczac sie bezprzewodowo do sieci lokalnej a nie tylko prymitywne opcje łączenia 1:1. Niestety z routera File Sharing mi nie chodzi, tu Huawei trochę zawalilo bo nie może służyć jako serwer DLNA. No ale na microSD i tak mieści się tylko 200GB to dla mnie dużo za mało
              Last edited by Alix; 21-12-2016, 12:26.
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• @alix a myślałeś o raspberry pi?
                v3 ma już wifi wbudowane, po boocie zamontuje dysk i obudzi dlna
                Last edited by irytek102; 21-12-2016, 12:43.

Comment

• RPI to dobry pomysł.Sam uzytkuje kilka szt. Do samochodu jeszcze nie montowane ale myślałem żeby to zrobić na wyjazd na narty.

Dzięki za info o antenie spróbuję ja tam umieścić.

Comment

• Witam
                    ostatnio prześladował mnie komunikat Connecta: "aplikacja honda app center przestała działać i została zatrzymana". Po otworzeniu aplikacji honda app center okazało się że są dwie aktualizację ale tu pojawił się problem bo gdy wykonałem te aktualizację znów pojawił się komunikat o aktualizacjach i tak w kółko. Pomogło dopiero gdy zamiast robić aktualizację ściągnąłem (i zainstalowałem) poprzez honda app center dwie aplikację fuel i parking. Odtąd komunikat przestał się pojawiać. Może to komuś pomoże kto ma podobny problem. Pozdrawiam.

Comment

• Ja mam inne pytanie... ktoś wymyślił jak w diabły ubić na zawsze albo zdeinstalowac Honda App center bo marnuje zasoby Connecta szukając nie wiadomo czego a oferując dokładnie NIC? Fuel i Parking to kolejne zeżarte zasoby - korzysta z tego ktoś? Ale je przynajmniej można wywalić.
                      . .

Comment

• Między świętami może będę miał trochę więcej czasu to popatrzę. Kiedyś chciałem to zrobić ale odkad nie mam dostępu do auta bo żona używa to praktycznie nic nie robie. Zastanawiałem się też nad ubiciem autostopu. I chyba było by to możliwe jeśli jest do tego dostęp że złącza obd. Podobnie rozwiązałem problem DPF i parę innych spraw w dieslu Subaru. Efekt to koniec problemów z DPF i kalibracjami.

Comment

• Cześć,
                          Mam następujący problem z instalacją aplikacji do systemu Honda Connect+:
                          Po zapisaniu aplikacji na pendrive ściągniętej z https://www.cmdroid.com/ (więc na pewno jest w odpowiedniej wersji i z odpowiednią nazwą) i wejsciu do "Zainstaluj aplikację" dostaję komunikat "Nie znaleziono pliku apk" (nie pojawia się nawet lista z aplikacjami). Aplikacja jest oczywiscie w głównym katalogu pendrive'a.
                          Przywróciłem system do ustawień fabrycznych jednak to nie pomogło (podejrzewałem, że mogli mi doinstalować aktualizację Honda Connect).
                          Dodam, że auto odebrałem z salonu 2 tygodnie temu. Czy jest możliwe że standardowo mam w systemie aktualizację uniemożliwiającą instalację dodatkowych aplikacji?

Z góry dzięki za pomoc.

EDIT: udało mi się zainstalować aplikacje ściągając je bezpośrednio przez przeglądarkę w honda connect
                          Last edited by Kalan; 25-12-2016, 17:22.

Comment

• Zamieszczone przez Kalan Zobacz posta
                            Cześć,
                            Mam następujący problem z instalacją aplikacji do systemu Honda Connect+:
                            Po zapisaniu aplikacji na pendrive ściągniętej z https://www.cmdroid.com/ (więc na pewno jest w odpowiedniej wersji i z odpowiednią nazwą) i wejsciu do "Zainstaluj aplikację" dostaję komunikat "Nie znaleziono pliku apk" (nie pojawia się nawet lista z aplikacjami). Aplikacja jest oczywiscie w głównym katalogu pendrive'a.
                            Przywróciłem system do ustawień fabrycznych jednak to nie pomogło (podejrzewałem, że mogli mi doinstalować aktualizację Honda Connect).
                            Dodam, że auto odebrałem z salonu 2 tygodnie temu. Czy jest możliwe że standardowo mam w systemie aktualizację uniemożliwiającą instalację dodatkowych aplikacji?

Z góry dzięki za pomoc.
                            Pendrive NTFS?

Comment

• Cześć, śledzę wątek od początku i w sumie prawie wszytko udało mi się wgrać, jednak mam cały czas problem z Open FM, czy ktoś może podać linka do działającej wersji lub chociaż numer. Najnowszej i paru starszych w żaden sposób nie daję rady zainstalować.

Comment

• Dla zainteresowanych rejestratorem jazdy-kamerą w samochodzie.
                                Po długich poszukiwaniach zakupiłem i zainstalowałem kamerę do rejestracji jazdy.Moim celem była mała bezekranowa, nie rzucająca się oczy kamerka zintegrowana z HC.Kamera nazywa sie Phantom DVR mini 0905 i kosztuje ok.390 zł.Ustawiana poprzez WiFi przez aplikację androidową DDPai do ściągnięcia za darmo.Kamera działa ok, jest mało widoczna ale nie pozbawiona jednak wad.
                                Pierwsza wada to to że aplikacja zainstalowana w HC kiepsko działa.Po zainstalowaniu trochę popracowała ale teraz już się nawet nie chce uruchomić.W telefonie wszystko działa.Z HC aplikację wywalę bo i tak było kłopotliwe korzystanie z niej np. działała tylko w poziomie.Aplikacja do codziennego użytkowania jest generalnie zbędna no chyba że ktoś chce w niej przeglądać nagrania co jest i tak utrudnione.Ja nastawiłem się na to że do przeglądania nagrań będę wyjmował kartę mini SD i przeglądał w PC.
                                Druga wada to to że podłączenie kabla zasilającego, który jest zakończony USB, do PC nie powoduje odnalezienia kamery jako zewnętrznego dysku.Nie trzeba by wtedy wyjmować karty z kamery.Osobiście radzę tak zamontować kamerę aby dostęp do karty nie był utrudniony.Kamera nie posiada przyssawki tylko jest przyklejana .

Comment

Working...
                                X