Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• W HC jest tylko 1GB ramu, więc raczej bym na to nie liczył.
    Sunday Driver

Comment

• Dokładnie, tu RAM może być problemem. Bo jak zaczyba mielic z pamieci SD to jest kicha
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Dlatego jestem zainteresowany 4.2 bo tam trochę lepiej można zarządzać procesami i działa więcej funkcji automatyzacji. Ogólnie system jest wykastrowany i google tak nie psoci w porównaniu go tabletów z pełnym systemami 1GB pamięci.

Comment

• Zaistalowałem Honda Permission oraz zaznaczyłem instalowanie aplikacji spoza marketu w systemie Android, ale dalej nie mogę zainstalować aplikacji, wiecie co jest tego powodem? Opcja "zainstaluj" jest nieaktywna.
          IMG_20160630_161106.jpg

Moja

Comment

• Wg mnie nie może być tyle jednakowych aplikacji Tylko jedna o tej nazwie i będzie ok

Comment

• Nawet nie da się mieć dwóch plików o tej samej nazwie… nie wiem jak to zrobiłeś, ale to niemożliwe.
              Instalator w connect nie widzi drzewa folderów tylko folder główny. Nie wiem jak do tego doszedłeś.
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                Nawet nie da się mieć dwóch plików o tej samej nazwie… nie wiem jak to zrobiłeś, ale to niemożliwe.
                Instalator w connect nie widzi drzewa folderów tylko folder główny. Nie wiem jak do tego doszedłeś.
                jeśli dobrze się przyjrzysz to zauważysz, że te pliki nie maja takiej samej nazwy - jest coś jeszcze po A1
                tylko ostatnia jest prawidłowa - możliwa do instalacji

jeśli chcemy instalować apki z różnymi nazwami plików to niestety musimy dokonać odpowiednich wpisów w allowed installations (czy jakoś tak) ze ich skrótami lub PREINSTALL
                Last edited by cykomiko; 01-07-2016, 08:41.

Comment

• Zainstaluj sobie jakiś Menedżer plików tak żebyś widział całą strukturę katalogów i dopiero z tego poziomu dokonuj instalacji apk.
                  Sunday Driver

Comment

• Ok, czyli każdy plik musi mieć na nazwę HondaAppCenter_A1.apk, myślałem, że tylko Honda Permission musi tak mieć.

Moja

Comment

• Zamieszczone przez cykomiko Zobacz posta
                      to zależy:
                      - jeśli masz zainstalowaną Honda permissions to tylko popraw wpis na PREINSTALL
                      - jeśli nie masz zainstalowanej Honda permisstons to niestety reset fabryczny
                      czy reset fabryczny można zrobić z poziomu ustawień i czy jak go zrobię to nie usunie on mi aktualizacji oprogramowania wgranego w serwisie?

Comment

• Zamieszczone przez czterolistny Zobacz posta
                        czy reset fabryczny można zrobić z poziomu ustawień i czy jak go zrobię to nie usunie on mi aktualizacji oprogramowania wgranego w serwisie?
                        Tak
                        Nie usunie

Comment

• Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
                          Mi w Connect nie działa rejestrowanie przejechanych kilometrów. Czy tylko ja tak mam?
                          Staram się przebrnąć przez ten watek bo czytam go od wczoraj. Nie potrafie zainstalować żadnej dodatkowej pki pomimo zmian nazwy itd. Opcja zainstaluj jest na szaro i już.

Co do cytatu to śmiech jakiś. Mój komputer gubi poprzednie spalania :

Po przekręceniu stacyjki spalania z tankowania było pod poz 1
                          po chwili przeskoczyło na 2

po kilku przekręceniach zapłonu na 3 !!!

aż zniknęło całkiem

Po jaką cholerę mi taki g... system statystyczny, który gubi dane ?

Był bym zobowiązany jeśli ktoś nie skazywał by mnie na przejście przez kolejne 85 stron forum i napisał mi jak zainstalować apk zewnętrzne bo metoda z poradnika video u mnie nie działa. System widzi apki HondaAppCenter_A1.apk ale "zainstaluj" jest na szaro.
                          Jestem tez po wczorajszej wizycie w serwisie gdzie wgrano mi aktualizację o kodzie - CR4 (czy coś takiego) i żadnych zmian na plus nie ma. Podobno jest w przygotowaniu kolna aktualizacja bo Honda zdaje sobie sprawę, że działa to fatalnie.
                          Dziękuje z góry za okazaną cierpliwość.
                          Last edited by MarkII; 02-07-2016, 09:57.

Comment

• Jedyne co mogę polecić to stary sposób z zerowaniem connecta. Wchodzisz w opcje - zabezpieczenia - wymaż wszystko (czy coś takiego). Nic innego mi nie przychodzi do głowy. Szukaj w opcjach androida zerowania urządzenia.
                            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• To nic nie daje. Miałem tak i przed tą aktualizacją w serwisie jak i po niej.

Comment

• Hmm... a nie dajesz czasem podwójnego rozszerzenia HondaAppCenter_A1.apk.apk? Nowsze systemy nie pokazują rozszerzenia plików, a Ty może dodajesz je nieświadomie... Kliknij na apkę pod windowsem i daj "zmień nazwę" pokaże się pełna nazwa z rozszerzeniem. Jaki masz system? Bo na win 7 musisz zaznaczyć w widoku "pokaż rozszerzenia znanych plików".
                                Naprawdę nic mi nie przychodzi do głowy bo działa każdemu oprócz Ciebie...
                                Civic 1.5T

Varadero

Comment

Working...
                                X