Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Bylo juz kilkakrotnie wiec poczytaj ostatnie kilkanascie stron dla pewnosci, ale rozwiazanie i tak jest kilka postow wyzej

Comment

• Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
      Jak pisałem mamy zaciągniętą cała listę z uprawnieniami dla każdego programu.
      A mógłbyś zapodać?
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Wyslij maila na pw

Comment

• Wysłałem

Wysłałem też PM do gościa od tego kabla od VSP... no risk no fun...
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
            Bylo juz kilkakrotnie wiec poczytaj ostatnie kilkanascie stron dla pewnosci, ale rozwiazanie i tak jest kilka postow wyzej
            Dzięki bardzo, tak się składa, iż kilkukrotnie czytałem. Jak pisałem powyżej, za wysokie progi na razie dla mnie na zmienianie uprawnień itd. Nie pytam się o Hondę Permission, czy to powoduje rozwiązanie jakiś problemów, co z tym zrobić, itd.

Rewelacyjny temat (przyklejony przez Alix - "System Honda Connect (+) - APLIKACJE i poprawa funkcjonalności").
            Natomiast odnośnie sprawdzenia jaka wersja jest zainstalowana HC, to raczej nic nie było. W serwisie powiedzieli, że zaktualizowali do RC4 , jak to sprawdzić, gdzie odczytać ?
            Jestem na temacie - problemy rozwiązane - czyli możliwa instalacja każdej apki, kwestia problematyczna przynajmniej dla mnie - a i przypuszczam dla innych również - kwestia uprawnień. Temat świeży.
            Odnośnie apki Google Service również nie wyczytałem. U jednych chodzi i drugich nie. Czytanie ze zrozumieniem - mając Androida 4 czy warto instalować google service z 2014, czy najnowszy, ale zarazem o większej objętości.
            I powtórzę, to co dla mnie najważniejsze - nawigacja (Yanosik, Auto Mapa, Waze - zresztą dla mnie rewelka, i to dzięki temu forum dowiedziałem się o tym programie) + plus działanie niezakłócone zwykłego radia.

Comment

• Zamieszczone przez krafek Zobacz posta
              Dzięki bardzo, tak się składa, iż kilkukrotnie czytałem. Jak pisałem powyżej, za wysokie progi na razie dla mnie na zmienianie uprawnień itd. Nie pytam się o Hondę Permission, czy to powoduje rozwiązanie jakiś problemów, co z tym zrobić, itd.

Rewelacyjny temat (przyklejony przez Alix - "System Honda Connect (+) - APLIKACJE i poprawa funkcjonalności").
              Natomiast odnośnie sprawdzenia jaka wersja jest zainstalowana HC, to raczej nic nie było. W serwisie powiedzieli, że zaktualizowali do RC4 , jak to sprawdzić, gdzie odczytać ?
              Jestem na temacie - problemy rozwiązane - czyli możliwa instalacja każdej apki, kwestia problematyczna przynajmniej dla mnie - a i przypuszczam dla innych również - kwestia uprawnień. Temat świeży.
              Odnośnie apki Google Service również nie wyczytałem. U jednych chodzi i drugich nie. Czytanie ze zrozumieniem - mając Androida 4 czy warto instalować google service z 2014, czy najnowszy, ale zarazem o większej objętości.
              I powtórzę, to co dla mnie najważniejsze - nawigacja (Yanosik, Auto Mapa, Waze - zresztą dla mnie rewelka, i to dzięki temu forum dowiedziałem się o tym programie) + plus działanie niezakłócone zwykłego radia.
              E tam za wysokie progi, obsługiwać forum umiesz
              Przetestuj sobie najpierw na aplikacji Waze, masz navi razem z radarmi itd. (Jutro w trasie będe testować)
              1. Sciągnij program https://forum.xda-developers.com/att...6&d=1464166106
              2. Zmień nazwę pliku na HondaAppCenter_A1.apk > wgraj na pendrive i zainstaluj w samochodzie
              3. Sciągnij Waze w wersji 3.9.9 https://www.mus4.com.br/CMhonda/ > zmień nazwę pliku jak w punkcie 3 > wgraj w samochodzie
              4. Jak już masz aplikacje zainstalowane wchodzisz w aplikację HondaPermissions > zakładka ProcessControl > dodaj nowy wpis:

<processControl>
              1)<processName>com.waze</processName>
              2)<packageName>com.waze</packageName>
              3)<authType>THIRD_PARTY</authType>
              4)<appType>NAVI</appType>
              5)<videoOut>STILL_IMAGE</videoOut>
              6)<soundOut>0</soundOut>
              7)<soundInterrupt>1</soundInterrupt>
              8)<soundInterruptMute>1</soundInterruptMute>
              9)<lastMode>1</lastMode>
              10)<oomSetPerm>0</oomSetPerm>
              11)<processKillTarget>0</processKillTarget>

1 - aktywne / 0 - nieaktywne

5. Powinno wszystko cykać

Comment

• Zamieszczone przez krafek Zobacz posta

Mniej wiecej od postu 623 masz podane w kilku postach jak korzystać z HP i jakie uprawnienia dla navi
                Kilka uwag po prawie 2 tygodniach kontaktu z HC+. Jeśli ktoś chciałby wybierać wersja auta dlatego, że w/w system posiada to zdecydowanie (przynajmniej dzisiaj) nie warto. Taniej i lepiej będzie zainwestować w tablet i uchwyt. Miało być pięknie – Android, mocny procesor, fajny ekran … i wszystko to jest tylko: - Android w archaicznej wersji 4.0.4 może będzie aktualizacja ale na razie to chyba nie ma po co aktualizować - procesor Nvidia Tegra 3 jest i coś tam sobie robi - poza tym mamy

Możemy się domyślać ale uprawnienia nie zostały jeszcze w 100% rozgryzione
                Nie widziałem żeby komuś udało się wgrać Google Service - jeśli tak to pisać

Kolejne dzisiejsze próby z waze ok 150km - powrót do domu idealnie w punkt. 2min krócej wyznaczył niż Google Maps. Oczywiście AM bardzo optymistycznie podeszła do czasu podróży .
                Mam wgraną najnowszą wersje waze i jeśli nie dotykamy powiadomień to się nie wiesza. Probem jest tylko wtedy gdy odbiorę telefon i akurat jest słaby zasięg. Ale szybko się uruchamia i wraca do właściwej trasy więc można przebaczyć.

Yanosik jako powiadomienie działa bez zarzutu - przydała by się wersja light.

Alix nie wiem po co ci ten kabelek

Comment

• Z Waze można zgłosić do twórcy że nowa wersja w starych wersjach softu androida się wiesza to może w kolejnej będzie naprawione :-). Sprawdziłem w telefonie nie mam tego problemu z zawieszaniem.

Jest jeszcze opcja potestowac kolejne niższe wersję, chyba że ktoś testował i doszedł do 3.9.9 która dopiero zadziałała poprawnie
                  Last edited by kristofer55; 29-05-2016, 22:10.

Comment

• Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
                    Z Waze można zgłosić do twórcy że nowa wersja w starych wersjach softu androida się wiesza to może w kolejnej będzie naprawione :-). Sprawdziłem w telefonie nie mam tego problemu z zawieszaniem.

Jest jeszcze opcja potestowac kolejne niższe wersję, chyba że ktoś testował i doszedł do 3.9.9 która dopiero zadziałała poprawnie
                    Nie mam na telefonie - jeśli możesz to zgłoś

Comment

• Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
                      E tam za wysokie progi, obsługiwać forum umiesz
                      Powinno wszystko cykać
                      Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
                      Mniej wiecej od postu 623 masz podane w kilku postach jak korzystać z HP i jakie uprawnienia dla navi
                      Dzięki bardzo, na pewno będzie łatwiej.
                      Natomiast jeszcze w kwestii (jako że mam wenę twórczą, następną przypuszczam za pół roku :-) ) aktualizacji HC + czy też bez plusa do RC4. We wcześniejszych postach najpierw była mowa że serwis Hondy aktualizował do RC2, teraz do RC4. Faktycznie, potwierdzam, jak na razie wszelkie przypadłości trapiące HC od początku (wieszanie, brak linii, brak możliwości załączenia radia, bo HC się uruchamiał i uruchamiał, różowy ekran kamery, itd.) zostały wyeliminowane. Natomiast gdzie w systemie odczytać, że jest taka wersja, czy też może gdzieś w ukrytych menu. Android został jaki był, to wiadomo. Nic mi się nie zmieniło odnośnie oprogramowania, jak wchodzę poprzez "informacje o systemie". Jak to sprawdzić ?

Comment

• Ale probowaliscie instalować sami Google Services?

Kabelek jednak odpuszcze, spróbuję samodzielnie spiąć co trzeba jak w instruktażu wrzuconym do kompendium. To wciąż daje to, że OEM apki działają w czasie jazdy bez zmiany uprawnień a... np. video Player OEM reaguje na polecenia z kierownicy i poddaje się z OEM ustawieniem audio, bo te dodane to już nie...

BTW co rozumiecie przez ten punkt zasugerowany przez twórcę HP:
                        3. Be careful with changing version number. If you increase it then updating Honda oryginal applications won't overwrite your changes in process controls.
                        If you decrease it then reboot you head unit will overwrite your changes.

?

krafek co do wersji Connect zerknij tu - gdzieś w ustawieniach znajdziesz ekrany z fotek - tu masz przed i po aktualizacji:
                        Kilka uwag po prawie 2 tygodniach kontaktu z HC+. Jeśli ktoś chciałby wybierać wersja auta dlatego, że w/w system posiada to zdecydowanie (przynajmniej dzisiaj) nie warto. Taniej i lepiej będzie zainwestować w tablet i uchwyt. Miało być pięknie – Android, mocny procesor, fajny ekran … i wszystko to jest tylko: - Android w archaicznej wersji 4.0.4 może będzie aktualizacja ale na razie to chyba nie ma po co aktualizować - procesor Nvidia Tegra 3 jest i coś tam sobie robi - poza tym mamy
                        Last edited by Alix; 29-05-2016, 23:13.
                        . .

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                          BTW co rozumiecie przez ten punkt zasugerowany przez twórcę HP:
                          3. Be careful with changing version number. If you increase it then updating Honda oryginal applications won't overwrite your changes in process controls.
                          If you decrease it then reboot you head unit will overwrite your changes.
                          ?
                          Cześć. To może ja Ci odpisze jako, że obserwuje wasze forum od kilku dni (jeden z was podrzucił mi linka). Nie mam Civica więc wcześniej omijałem to miejsce, ale w sumie łączy nas wspólny "Connect"

Przechodząc do meritum:
                          Każdy zestaw uprawnień ma swój numer wersji - to jest ten numerek w zakładce "File version". I teraz jeśli ktoś robi aktualizacje jakiegoś programu Hondowskiego to może się zdarzyć, że przyjdzie nowy zestaw uprawnień z wyższym numerkiem. Jeśli tak się stanie, a my mamy niższy aktualny numer to nasze "wprowadzone dodatkowe uprawnienia" zostaną nadpisane. Możemy podnieść sobie numer wersji ręcznie, ale w takim przypadku, jeśli Honda wprowadzi jakieś istotne zmiany w uprawnieniach to my ich nie otrzymamy. Możemy też sobie obniżyć numer wersji, ale w takim przypadku nasze uprawnienia zostaną nadpisane od razu po restarcie Connecta - bo wtedy oryginalny program Hondy sprawdza numery wersji uprawnień i robi aktualizacje, no i tak samo w takiej sytuacji przy pierwszej lepszej aktualizacji aplikacji Hondowskiej mamy pewne ze nam się uprawnienia nadpiszą.

Comment

• Dzięki @SMike za ogarnięcie tematu.
                            Co w takim razie proponujesz tutaj?
                            Sam wpisałeś sobie wyższy numer? Jakieś sugestie.

Comment

• Nie wpisałem wyższego numeru. Póki co to mam tylko automape dopisaną (z braku czasu na zabawy), więc nawet jak mi się to nadpisze to jakoś to przeżyje i sobie dodam ponownie. A nawet nadpisanie w tym przypadku będzie świadome, bo przecież każdą aktualizacje trzeba zatwierdzić.
                              A poza tym patrząc na ilość aplikacji Hondowskich i ich tempo to coś mi sie wydaje, że nie prędko wypuszcza jakiekolwiek aktualizacje i nowe apki
                              Last edited by SMike; 30-05-2016, 10:26.

Comment

• Ustawienia dla Spotify:
                                <processControl>
                                1)<processName>com.spotify.music</processName>
                                2)<packageName>com.spotify.music</packageName>
                                3)<authType>THIRD_PARTY</authType>
                                4)<appType>OTHER_2</appType>
                                5)<videoOut>0</videoOut>
                                6)<soundOut>0</soundOut>
                                7)<soundInterrupt>1</soundInterrupt>
                                8)<soundInterruptMute>1</soundInterruptMute>
                                9)<lastMode>0</lastMode>
                                10)<oomSetPerm>0</oomSetPerm>
                                11)<processKillTarget>0</processKillTarget>

Nie działa:
                                - Zmiana utworów z poziomu kierownicy (można zmieniać z poziomu belki powiadomień na HC)
                                - Wyświetlanie utworów na i-MID

Specyfika działania aplikacji:
                                - Spotify do zapisu utworów offline automatycznie wybiera te źródło pamięci, na którym jest najwięcej wolnego miejsca.
                                Dlatego przy pierwszym zrzucie piosenek do offline warto mieć włożonego pendraka z dużą ilością niezagospodarowanych GB.
                                Last edited by mehau; 30-05-2016, 11:06.
                                Sunday Driver

Comment

Working...
                                X