Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Żeby sprawdzić, czy jakiejś aktualizacji nie ma
    albo czekając na piękniejszą połowę strony internetowe podglądnąć.... i mieć satysfakcję, że zabawka za kilka tysi jednak działa!
    był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
    jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
    sigpic
    http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Można też Youtuba obejrzeć przez przeglądarkę, nawet dobrze działa na pełnym ekranie, niestety tylko na ręcznym hamulcu.

Comment

• Teraz tylko pozostaje pytanie- gdzie umieścić ową komórę bo civic jest specyficzny pod względem dechy i chyba raczej o rejestratorze będzie trzeba zapomnieć (przynajmniej ja nie widzę dobrego umiejscowienia, w którym aparat będzie widział drogę, a my dostaniemy ręką do telefonu.)

honda-civic-5d-2012-12_main.jpg
        Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Hehe, na tym zdjęciu wygląda to jak konsola do gier, zoptymalizowana pod Need For Speed ;-)

W przyszłym tygodniu odbieram w końcu swoją erke i będę się zastanawiał gdzie tam wstawić telefon. Chyba okolice lewego słupka.
          Przeczytałem cały ten wątek i jestem trochę zmartwiony tym Connect+. Mam nadzieję, że w moim aucie da się chociaż radia posłuchać bez problemów.
          Pozdrawiam Czarodziej
          Mój Szogun

Comment

• Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
            Hehe, na tym zdjęciu wygląda to jak konsola do gier, zoptymalizowana pod Need For Speed ;-)

W przyszłym tygodniu odbieram w końcu swoją erke i będę się zastanawiał gdzie tam wstawić telefon. Chyba okolice lewego słupka.
            Przeczytałem cały ten wątek i jestem trochę zmartwiony tym Connect+. Mam nadzieję, że w moim aucie da się chociaż radia posłuchać bez problemów.
            Telefon przy lewym słupku pasuje idealnie, HC+ faktycznie odrobinę problematyczny, ale bez przesady, raz mi wywaliło usb i raz zniknęły linie w kamerze cofania, radio zawsze działa:-)

Comment

• Zamieszczone przez Elwizardos Zobacz posta
              Mam nadzieję, że w moim aucie da się chociaż radia posłuchać bez problemów.
              Gdyby jeszcze to chciało szwankować to wybacz…
              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• O wiele szybciej da się przejrzeć yt czy internet w telefonie czekając na drugą połówkę ;p

Comment

• Prędkościomierz, imid, zegary, connect do tego jeszcze drugi telefon? Nie uważacie że to trochę za dużo? Tyle to chyba w samolocie nie ma . Właśnie tego chciałem uniknąć klikania z wyciągniętą ręka i czytania z małego ekranu smartfona. Sterowanie telefonem mam z zegarka - wystarczy że będzie się to wyświetlać na dużym ekranie. Jak jest luz na drodze lubię się bawić ale jak są korki, objazdy, duży ruch i kiepskie warunki to szybkość i prostota użytkowania nie do przecenienia.

Comment

• Zamieszczone przez burbs Zobacz posta
                    i raz zniknęły linie w kamerze cofania
                    To akurat najmniejszy problem ja tylko do przodu i szybko ;-)

Zamieszczone przez pawcio-203 Zobacz posta
                    Gdyby jeszcze to chciało szwankować to wybacz…
                    No tyle się tutaj naczytałem, że już sam zwątpiłem.
                    Pozdrawiam Czarodziej
                    Mój Szogun

Comment

• Ja bym podsumował tak: Muza (radio, DAB, CD, MP3) działa w miarę, to spokojnie. Jakość z Premium Audio jest bez szału ale niezła, da się słuchać. Telefon z opóźnieniem i z zapominaniem tranferu listy połączeń ale też działa i to w świetnej jakości dzwieku, zrozumiałosc tekstu czesto lepsza niż przez sam telefon. Jedyne co czasem wymaga reseta urządzenia to Garmin w Connect+. Wifi na postoju lata przyzwoicie. Gorzej z filmami, ale póki nie są HD to daje rade. Mirrorlink jako idea jest jak pisano raczej bezwartościowy i niedopracowany z natury, ale to już wiedziałem zanim kupiłem auto bo miałem z nim do czynienia, więc dla mnie żadne zaskoczenie. System jest zamknięty i nie ma nic na PL w Honda Store, więc o apkach poza AHA zapomnij. Interface jest przekombinowany, ale po przeczytaniu instrukcji jest OK. Da się z tym żyć. Tyle. Z tego co widzę, to nie opłaca się aktualizować poza mapami jak w miarę dziala jak w mojej wersji, bo co druga osoba co pisze że aktualizowała to narzeka że nie dosc ze nic nie daje to bywa gorzej No, chyba że kiedyś jakimś cudem pojawi sie update, który coś zmieni. Ale jak to z systemami OEM bywa, zwykle to raczej wishful thinking.
                      Last edited by Alix; 02-04-2016, 18:52.
                      ............................C I V I C
                      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Straszny postęp - pojawiły się dwie aktualizacje Honda App Center i dwie ikonki nowych aplikacji (Fuel i Parking)!!!

Jeśli były już wcześniej to przepraszam.... dopiero dziś zauważyłem.
                        był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                        jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                        sigpic
                        http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Po aktualizacji Honda App Center dalej krzyczy o aktualizacji. Po próbie wgrania którejś z aplikacji system wiesza się ;( ... moze mu jutro przejdzie

Comment

• U mnie też nie chcę się zaktualizować, może w końcu pójdzie .
                            Co do działania Garmina, dzisiaj wróciłem z trasy i przy najważniejszych manewrach się zacina i zawiesza, samo działanie nawigacji nie jest płynne, ikona z pojazdem klatkuje. Później miałem problem ok. 50km że znalezieniem poprawnej lokalizacji GPS, pokazywalo że jadę kilka metrów obok trasy i cały czas przeliczalo nowa trasę.
                            Za 4 miesiące mam wyjazd wakacyjny do Chorwacji i chyba nie mogę jej tylko zaufać, tylko muszę mieć alternatywa navi w telefonie.
                            Aż się dziwię jak taki sprzęt może w salonie kosztować 2 lub 4 tys i działać nie poprawnie, przecież zwykły tablet za 500zl zmiazdzyl by ten cały zestaw .
                            Cieszę się że akurat specjalnie nie dobieralem tego sprzętu, tylko miałem w pakiecie z wyprzedaży rocznika.

Jest jakiś sprawdzony model tel w którym działa mirrorlink?(mam z3-nie działa) Może poprostu zakupie jakiś stary sprzęt i będzie leżał cały czas w samochodzie
                            Last edited by kristofer55; 03-04-2016, 21:54.

Comment

• Co do navi to faktycznie nie jest ona najlepsza. Jeżeli chodzi o navi do telefonu to śmiało mogę polecić Sygica i Google Maps Sygica mam na europę. Kosztował koło 100pln. Działa bez problemu. Nie opłaca się inwestować w ich system do korków bo po prostu mają za mało userów. Mapy są w miarę aktualne - a przynajmniej znacznie bardziej niż te w Hondzie Apka nie jest specjalnie wymagająca o powinna bez problemu działać na tym telefonie.
                              Moja radosna twórczość

Comment

• Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
                                Co do działania Garmina, dzisiaj wróciłem z trasy i przy najważniejszych manewrach się zacina i zawiesza, samo działanie nawigacji nie jest płynne, ikona z pojazdem klatkuje. Później miałem problem ok. 50km że znalezieniem poprawnej lokalizacji GPS, pokazywalo że jadę kilka metrów obok trasy i cały czas przeliczalo nowa trasę. Za 4 miesiące mam wyjazd wakacyjny do Chorwacji i chyba nie mogę jej tylko zaufać, tylko muszę mieć alternatywa navi w telefonie.
                                No tak to być zdecydowanie nie powinno.

A co chcesz puścić przez Mirrorlinka? Sygica? Taniej i pewniej pójdzie na ekranie smartfona... Ja też Sygica polecam. Mam offline cały świat i łażę z nim wszędzie jak jestem na wyjazdach.
                                ............................C I V I C
                                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                                . .
                                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
                                X