Witam, proszę o podpowiedz czy jest jakaś sygnalizacja poziomu płynu w spryskiwaczu, w poprzedniej posiadanej przeze mnie hondzie Civicu sedanie VIII do korka przymocowany był rodzaj bagnetu, tu przy zakupie nalano mi płynu i nie wiem jaki jest jego ilość
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spryskiwacz - sygnalizacja poziomu płynu w spryskiwaczu
Collapse
X
-
Obawiam się, że przypominanie o kończącym się płynie do sprysków to nie bardzo tak klasa autaPopatrzmy na to z pozytywnej strony: nie ma kolejnego elektronicznego gadżetu, który mógłby sprawiać problemy, bo tak naprawdę jaki problem po prostu okresowo dolewać płynu do pełna i "nauczyć się" jak on schodzi? Mi nigdy przez myśl nie przeszło, aby mieć taki device w aucie, jakoś nigdy mi płynu nie zabrakło...
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Tak, ale nalezy to traktowac jako wyjatek a nie jako regule. Skoda z reszta jest w tym najmocniejsza - tylko w niej znajdziesz parasolke w drzwiach, zamowisz za grosze OEM gniazdko 220V, czy chyba w jako jedynej poza Fordem - ogrzewanie przedniej szyby. Octavia nie sportowe auto, ale np. w RS mozesz dokupic fabryczny lap timer ktorego nie bedziesz mial nie Tylko w Civicu Type R ale nawet w Audi S3... Simply Clever
Moze tak: nie jest to oczywisty standard w tej klasie aut.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
w 5d jest bagnet przyczepiony do korka, czyżby kolejne oszczędności w rocznikach 2013 ?
Edit: Z instrukcji jasno wynika, że niektóre modele są wyposażone w czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy (str.357) , przy zbyt niskim poziomie na wyświetlaczu iMID pojawia się odpowiedni komunikat (str. 99)Last edited by Alwin; 25-04-2014, 18:55.
Comment
-
Zamieszczone przez Alwin Zobacz postaw 5d jest bagnet przyczepiony do korka (...)
Comment
-
Zamieszczone przez Swoje2 Zobacz postayyyy .... nie mam bagnetu :/
Chociaż szczerze mówiąc to mi ta rurka od płynu do spryskiwacza tylko przeszkadza :P przecież i tak wlewa się płyn jak się skończy albo przed wyjazdem...
Comment
Comment