Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spryskiwacz - sygnalizacja poziomu płynu w spryskiwaczu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spryskiwacz - sygnalizacja poziomu płynu w spryskiwaczu

Witam, proszę o podpowiedz czy jest jakaś sygnalizacja poziomu płynu w spryskiwaczu, w poprzedniej posiadanej przeze mnie hondzie Civicu sedanie VIII do korka przymocowany był rodzaj bagnetu, tu przy zakupie nalano mi płynu i nie wiem jaki jest jego ilość

Wskaźnika na desce rozdzielczej na razie nie stwierdziłem. Natomiast zatyczka do zbiorniczka wyrównawczego ma bagnet, którym w sumie można by sprawdzić poziom płynu. Ja z kolei dolewam jak przestają mi psikać spryskiwacze reflektorów (u mnie xenony).

Comment

Joe_79, w sedanie, który masz jak się domyślam też miałem bagnet. W HB go nie ma, stąd myśl o sygnalizacji na wyświetlaczu?

Comment

Niech ktoś z 5d podpowie.

Comment

Niestety, jedyną oznaką, że skończył się płyn jest moment, w którym chcesz spryskać szybę .... . Nie sądzę, aby wskaźnik na desce czy iMID był uzależniony od wyposażenia, ale profilaktycznie dodam, że mam 1.8 HB Sport.

Comment

Obawiam się, że przypominanie o kończącym się płynie do sprysków to nie bardzo tak klasa auta Popatrzmy na to z pozytywnej strony: nie ma kolejnego elektronicznego gadżetu, który mógłby sprawiać problemy, bo tak naprawdę jaki problem po prostu okresowo dolewać płynu do pełna i "nauczyć się" jak on schodzi? Mi nigdy przez myśl nie przeszło, aby mieć taki device w aucie, jakoś nigdy mi płynu nie zabrakło...
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Nie wiem czy Octavia I z 2006, Octavia II FL z 2009 czy Caddy z 2009 to inna klasa ale w każdym miałem lampkę od niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy

Comment

Tak, ale nalezy to traktowac jako wyjatek a nie jako regule. Skoda z reszta jest w tym najmocniejsza - tylko w niej znajdziesz parasolke w drzwiach, zamowisz za grosze OEM gniazdko 220V, czy chyba w jako jedynej poza Fordem - ogrzewanie przedniej szyby. Octavia nie sportowe auto, ale np. w RS mozesz dokupic fabryczny lap timer ktorego nie bedziesz mial nie Tylko w Civicu Type R ale nawet w Audi S3... Simply Clever

Moze tak: nie jest to oczywisty standard w tej klasie aut.
                ............................C I V I C
                .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                . .
                Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

W sumie co to za diabelski gadżet żeby żałowali? Miałem auto z 92r i czujnik ilości płynu od spryskiwacza był, tak samo z resztą jak podgrzewana przednia szyba (akurat miejsca pod wycieraczkami).

Comment

w 5d jest bagnet przyczepiony do korka, czyżby kolejne oszczędności w rocznikach 2013 ?

Edit: Z instrukcji jasno wynika, że niektóre modele są wyposażone w czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy (str.357) , przy zbyt niskim poziomie na wyświetlaczu iMID pojawia się odpowiedni komunikat (str. 99)
                    Last edited by Alwin; 25-04-2014, 18:55.

Comment

W mojej 5d 1.8 Sport z 2012 r. korek jest połączony z tzw. bagnetem w prążki, na którym dobrze widać poziom płynu. Czy u Ciebie tego nie ma ?

Comment

Niestety w moim lifestylu brak bagnetu, możne jest czujnik wypryskam do dna to będę wiedział czy go mam, czy też w roczniku 2013 to kolejna oszczędność

Comment

O ile dobrze pamiętam to wypryskałem kiedyś do zera i wychodzi na to że w 4d Exe 12" niema czujnika.

Comment

Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
                            w 5d jest bagnet przyczepiony do korka (...)
                            yyyy .... nie mam bagnetu :/

Comment

Zamieszczone przez Swoje2 Zobacz posta
                              yyyy .... nie mam bagnetu :/
                              Coraz ciekawiej... Zaślepek pod siedzeniami w 2013 nie ma, bagnetu do płynu nie ma...
                              Chociaż szczerze mówiąc to mi ta rurka od płynu do spryskiwacza tylko przeszkadza :P przecież i tak wlewa się płyn jak się skończy albo przed wyjazdem...
                              C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Working...
                              X