Coś mi się wydaje że w Livestyle i Executive (5D), niezależnie od rocznika czujnik będzie - ksenony.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spryskiwacz - sygnalizacja poziomu płynu w spryskiwaczu
Collapse
X
-
Nie byłbym taki pewny. Joe ma ksenony, ja mam ksenony (co prawda ja w 8gen) ale czujników jak widać niet.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
No to mnie teraz zaskoczyliscie
Od zawsze myslalem ze ta karbowana rurka przyczepiona do korka zbiornika na płyn jest po to aby korka nie zgubic jak sie nalewa - tak mi to reklamował sprzewca Civika kupowałem
W zyciu bym nie wpadł na to ze mozna nim sprawdzic poziom plynu...poza tym u mnie miala ta rurka czarny kolor wiec chyba trudno byloby wyczuc jaki jest poziom.
A jak jestesmy przy VAGach to fajną funkcją spryskiwaczy reflektorow jest to, ze wlaczaja sie tylko przy wlaczonych swiatlach drogowych - oszczedza to troche plyn, bo przy spryskiwaczach bardzo szybko schodzi.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaA jak jestesmy przy VAGach to fajną funkcją spryskiwaczy reflektorow jest to, ze wlaczaja sie tylko przy wlaczonych swiatlach drogowych - oszczedza to troche plyn, bo przy spryskiwaczach bardzo szybko schodzi.ta opcja też do nowości nie należy a w Hondzie występuje.
Co do pojemności to u mnie ze 4l wchodzi a na brak płynu nie narzekam.Last edited by Gość; 27-04-2014, 09:24.
Comment
-
Zamieszczone przez Joe_79 Zobacz postata opcja też do nowości nie należy a w Hondzie występuje.
Co do pojemności to u mnie ze 4l wchodzi a na brak płynu nie narzekam.
Te 4 l to absolutne minimum jak sie jezdzi w trasy ( szczegolnie przy spryskiwaczach reflektorów) Teraz mam 5,5 l i jest po prostu wygodniej. No ale przy eksploatacji w miescie nie ma to zadnego znaczenia.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Spryski byly niegdys niesamowicie rozwiazane w Avensisie - zbiornik byl chyba podobny (standardowa 5 litrowa banka nigdy nie wchodzila cala), tam mialem bez ksenonow a spryski szyb mialy perlatory czy jakos tak i to bylo niesamowite, ale np. moj brat po 3 latach uzywania takiego samego auta jak kiedys wracal z Francji autostrada w mzawce i skonczyl mu sie plyn to dzwonil do mnie gdzie to sie dolewa (typ naukowca, abnegat techniczny absolutny) bo... Jeszcze nigdy tego nie robil - dolewali mu na przegladach i przy zmianach opon (on wszystko tylko w ASO) i wystarczalo!!!
W Hondzie z ksenonami plyn schodzi kilkakrotnie szybciej, ale po prostu jak wydaje mi sie ze troche poszlo to uzupelniam i tyle, zadne czujniki mi niepotrzebne. A jak jade do takiej Francji to wrzucam banke 5L pod fotel zeby w razie czegi nie wyrzycac potem kilkanascie euro na stacji przy Autobahnie i tyle...............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaSpryski byly niegdys niesamowicie rozwiazane w Avensisie - zbiornik byl chyba podobny (standardowa 5 litrowa banka nigdy nie wchodzila cala), tam mialem bez ksenonow a spryski szyb mialy perlatory czy jakos tak i to bylo niesamowite
BTW: miałes chyba bardzo dobrze wyposazonego Avensisa, bo w moim przedliftowym SOL spryskiwaczy nie byłoCivic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postamiałes chyba bardzo dobrze wyposazonego Avensisa, bo w moim przedliftowym SOL spryskiwaczy nie byłoTy nie miałeś
? To musiało się ciężko jeździć
Hehe, nigdzie nie napisałem przecież, że miał ksenony
Ale i tak, wystarczanie płynu na jakieś 10tys. km imponowało - w żadnym innym aucie tak nie miałem.
............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaNo wiesz, spryski przedniej szyby są nawet w maluchuTy nie miałeś
? To musiało się ciężko jeździć
Hehe
Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez kosmos5 Zobacz postaWitam Ciepło w Hani 2014 rok wersja Sport nie ma rurki w korku spryskiwacza,natomiast zapala sie kontrolka na wyswietlaczu.Pozdrawiam
Może w końcu uda mi się wysłać to, co napisałem. Jestem posiadaczem Hondy Sport 5D 2013 r. 1,8. Według informacji z serwisu, dopiero wersja executive 2013 miała czujnik. Poprosiłem mimo to o sprawdzenie (niepodłączony, czy też uszkodzony przewód, itp.), ale niestety, czujnika nie ma. Kilkakrotnie już kończył mi się płyn i nie miałem żadnej informacji na wyświetlaczu, ale w salonie zostałem poinformowany, że ta wersja powinna mieć czujnik... Stąd to sprawdzenie. Z tego co czytam, to w 2014 r. uzupełnili ten brak. Nie uważam jednak, że jest to nadmiar elektroniki. Czujnik jest prostym, a zarazem pożytecznym dodatkiem. A tak na marginesie, to gdy po raz pierwszy dość energicznie zdjąłem ten niebieski korek (zatyczkę) od zbiornika, to wpadł mi głęboko w głąb silnika, obok zbiornika. Widziałem go z góry i się wściekałem, ponieważ nie za bardzo mogłem się do niego dobrać. Dopiero plastikowy kijek od kwiatka zakończony taśmą dwustronnie klejącą, celowałem kilkakrotnie i po może godzinie udało mi się go wyciągnąć. Od razu wywierciłem otworek na brzegu, przewlokłem nylonową nitkę, a następnie przywiązałem ją do szyjki zbiornika. Teraz jest ok. Wydaje się, że taki drobiazg, ale dziwię się, że producenci nie przymocowali jakiejś "smyczy" do korka. Pozdrawiam!
Comment
Comment