Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

type R kolory

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

No to niestety moje obawy o widełkach 230-250 się sprawdziły. To jest oficjalne info o cenie bo widzę tylko jedną stronę z tym info.
    Ceny golfa r jak się popatrzy na ogłoszenia gotowych konfigów to raczej 240-280. Honda wpasowała się między octawie rs i cupre leona a golfa r.
    250 za type r na tę chwilę to bardzo dobra cena, w przyszłym roku koło wakacji będzie już ze 280... a potem ktwo wie co dalej

Comment

Oficjalne info https://hondanews.eu/pl/pl/cars/medi...-civica-type-r

Comment

Comment

250 koła, ciekawe ile się sprzeda. Za te kase jest już co wybierać.

Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka

Comment

Wg mnie te 250 koła to jest odpowiednia kwota. Kwotę robi tutaj made in Japan, mocne, zaawansowane technicznie i materiałowo auto, na częściach z Japonii i wyprodukowane w Japonii, to musi kosztować. Na bank tam nie będzie żadnej haczącej skrzyni.
            Nie porównywałbym CTR IX i X do XI właśnie przez miejsce produkcji. Widziałem i macałem kiedyś trzyletniego CTR-a IX, niewielki przebieg, auto było bardzo zmęczone, na zewnątrz trochę mniej, ale uszczelki w drzwiach np słabo wyglądały, środek był bardzo sfatygowany. Podobnie było kiedyś z Volvo, nie wiem jak jest teraz. Dziesięcioletni CTR XI będzie lepiej wyglądał na zewnątrz i w środku niż trzyletni IX. Porównywanie CTR XI do niemieckiego szrotu jak Mercedes to żart.
            Podobnie sprawa się ma z Lexusami, to akurat wiem z pewnych źródeł, chodzi o wysoką sprzedaż Lexusa.
            Ludzie się po prostu boją, że za chwilę nie będzie ich stać na dobre auto, albo na takie, które odpowiada ich statusowi. Kupują żeby mieć na przetrwanie kryzysu, pięć lat, może więcej. Co kupujesz na czas kryzysu? Jakość. Żeby się nie martwić, czy to pojeździ 5 lat, a może dłużej, że trzeba będzie naprawiać za ciężka kasę, albo odsprzedawać ze stratą.

Comment

Taaa takie to made in Japan ze silnik z USA przyplywa

Takze mechanika jest zbieranina ze swiata, glownie nadwozie skladane w JP wiec moze i nie bedzie trzeszczec ale tradycja rdzy stamtad... przeraza bardziej

Swoja droga nie wiem czy w wiekszej skali manualny montaz (mniej zaawansowana fabryka niz w USA) jest taka mega zaleta... ja chyba bardziej wierze powtarzalnej precyzji maszyn.

Last edited by Alix; 02-12-2022, 07:39.
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Skrzynia w X i CRV była ta sama, tylko jakoś inaczej działała w obu autach. Większość części będzie z Japoni bo po prostu jest tak taniej. Kontrola jakości, montaż.
                Lakier w Accordzie i X miałem taki sam, pearl black, to jak wyglądał i jak był położony, to tez dwa inne światy. Wymieniać można długo.
                Rdza to już w Hondzie tradycja

Comment

Czy ktoś ma jakiekolwiek konkrety od dealera? Potwierdzone egzemplarze, terminy, cokolwiek? Bo niby premiera była już dawno a u mnie nadal nikt nic nie wie.

Comment

Zamieszczone przez godus Zobacz posta
                    Czy ktoś ma jakiekolwiek konkrety od dealera? Potwierdzone egzemplarze, terminy, cokolwiek? Bo niby premiera była już dawno a u mnie nadal nikt nic nie wie.
                    Wiadomo. Na poczatek po 3 szt na dealera. Auta maja byc w 1 kwartale. Sporo ludzi z kolejki do kolejki porezygnowalo z uwagi na cene i sytuacje na rynkach finansowych. Wycena finansowania w broszurze na honda.pl daje koszt finansowania 50% w 4 lata.

Comment

Myślicie, że będzie jakiś lifting czy warto od razu brać nową generację?

Comment

Lift zapewne bedzie. Pytanie czy w Europie jest bez odpowiedzi.

Comment

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                          Wiadomo. Na poczatek po 3 szt na dealera. Auta maja byc w 1 kwartale. Sporo ludzi z kolejki do kolejki porezygnowalo z uwagi na cene i sytuacje na rynkach finansowych. Wycena finansowania w broszurze na honda.pl daje koszt finansowania 50% w 4 lata.
                          Chyba nie do końca, u mnie jeden dealer nie załapał się na żadną sztukę w pierwszym kwartale, drugi ma dostać jedną. Kolejne sztuki mają się pojawić dopiero w kolejnym kwartale, nie wiadomo w jakiej ilości.

Comment

Z tym leasingiem, to w skrócie nieopłacalne bo taka górka jest frycowego? Wiem, że co do zasady się nie opłaca, ale zabrzmiało to jakby wyjątkowo ;-). Czy przy leasingu wcześniejsza spłata jest bez opłat?

Stoję też przed dylematem, czy czekać na lifing.
                            No i który kolor w końcu wybrać :P. Chociaż może być do brania tylko to co jest...

Comment

Czyżby pierwsze sztuki dotarły do Polski? Oglądał już ktoś?
                              https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...-ID6FedN5.html

Comment

Kolejna sztuka w Katowicach. Tym razem czarna. Chyba demo cary. Ciekawe czy można będzie jeździć czy tylko oglądać...
                                https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...-ID6FeNuu.html

Comment

Working...
                                X