Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

type R kolory

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• @alix, u Bieli serwis został, ale z autoryzacją Hondy? Bo jeśli nie, a D&D zostanie sam z serwisem na dolnymśląsku to będzie dramat…

Comment

• Honda Kucza w Rybniku od kwietnia jest niezależnym serwisem ze specjalizacją Honda, a salon sprzedaje jedynie auta używane. Żal patrzeć na to wszystko ale jak mówią - nie mieli czego sprzedawać. Także widać każdy próbuje się utrzymać jak tylko może i pewnie z czasem taki los czeka kolejne salony\ASO. Zresztą Toyota w Rybniku też już nie istnieje.
      Last edited by martin; 20-05-2023, 15:22.

Comment

• To jaka alternatywa dla Type R aby był sportowy feeling i w miarę sporo miejsca (szczególnie nie dwa miejsca)?

Comment

• Zamieszczone przez kubat630 Zobacz posta
          @alix, u Bieli serwis został, ale z autoryzacją Hondy? Bo jeśli nie, a D&D zostanie sam z serwisem na dolnymśląsku to będzie dramat…
          Na ten momemt tak jest.

Co do wyboru z 4ema miejscami i emocjami to sa wciaz hot hatche. Type R jest jednym z krolow emocji wciaz, ale niewiele mniej za wiele wiele mniej kasy da np. Leon Cupra. Ba, jest nawet w kombiaku.
          ............................C I V I C
          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
            Na ten momemt tak jest.

Co do wyboru z 4ema miejscami i emocjami to sa wciaz hot hatche. Type R jest jednym z krolow emocji wciaz, ale niewiele mniej za wiele wiele mniej kasy da np. Leon Cupra. Ba, jest nawet w kombiaku.
            Dla mnie Leon Cupra to całkiem fajne auto. I w "hot" może nie jest najważniejsza wielkość ale... jednak cupra jest mniejsza. Ona jest nawet może nie tak dużo mniejsza wymiarami ale siedząc w niej - przynajmniej ja - czuje jakbym jechał autem o klasę mniejszym... szczególnie jeżeli chodzi o szerokość auta - tam jakby wąsko jest. I jeżeli dobrze patrzę to civic ma 1625 a leon 1536 na przedniej osi. Ja lubię auta niskie i szerokie leon trochę ma zaburzona ta proporcje
            Poza tym to fajne auto...
            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Dzięki, możecie zapuścić jakiś konkretniejszy przykład modelu/konfiguracji tego Leona Cupry? Widzę np. jakieś ABT, to chyba tuning
              Last edited by brumzium; 25-05-2023, 11:36.

Comment

• A Ford Focus ST X? lub inny Focus ale ten się wydaje taki najbardziej podobny do type R

Comment

• Jesli mialbym wybierac miedzy Cupra a STkiem nienzastanawialbym sie ani sekundy, na korzysc Cupry. W STku siedzisz jak na stolku, bagaznik jest w realu jak w aucie miejskim a wrazenia z jazdy nie do konca z hot hatcha. RS, inna rozmowa. Fiesta ST - super autko - zerknij tu:

Forum dla posiadaczy Hondy Civic i nie tylko.

Ale Foka ST... nieeee. Tak samo Puma ST - nie ma podejscia do Hyundaia Kona N. Jedyne co pozostalo z jajami do zakupu u Forda to IMHO ta Fiesta... no i oczywiscie Mustangi jak ktos lubi siermiezne klimaty, V8mki i RWD.
                  Last edited by Alix; 25-05-2023, 18:29.
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Alix a czy mógłbyś podesłać jakiś konfig tej Cupry jaki wg Ciebie jest ok? Nie znam się na tym kompletnie, ja tylko czerpię przyjemność z jazdy i nie interesuję się tymi tematami co warto, a co nie i aby to rozumieć trzeba w tym jednak stale siedzieć. Czytać o tym w internetach to można bez końca... Ostatnio o tym tuningu ABT czytałem, to tak w sumie nic specjalnego, poza podciągnięciem silnika (co pewnie ma wpływ na jego żywotność, bo doczytałem, że wtedy gwarancję na silnik przejmuje ta firma tuningowa). W tej Cuprze to nawet ciężko mi było przez te modele przebrnąć czym to się różni, a gdzieś znalazłem nawet, że od tego SUVa Cupry to type R jest szerszy/dłuższy co akurat jest na plus bo zależy mi aby auto oczywiście było "sportowe" ale aby nie było mniejsze od mojego aktualnego 1.8 sport bo to już mój minimalny limit miejsca aby auto było uniwersalne jako funcar i relatywnie "rodzinne"...

A Fiesta ST czy Cupra? Kiedyś miałem z OC sprawcy Forda Focus to rzeczywiście przepaść do mojej Hondy - niby klasa ta sama, ale tam to wszystko było takie tanie w środku. Niestety tego Focusa RS już nie ma, a to chyba był jeden z sensowniejszych. Ten Fiesta ST to jak tak oglądam, to trochę wygląda jak "tanie miejskie auto"...
                    Last edited by brumzium; 26-05-2023, 09:41.

Comment

• Wiesz ja na tym etapie zycia jestem przyzwyczajony ze raczej inni robia cos za mnie, a nie ze ja bede komus auto konfigurowal bo nie mam co z zyciem robic Usiadz sam i wybierz opcje na ile masz kasy, najwyzej napisz z czym masz watpliwosci, zadna filozofia.

Jakby Ci sie chcialo przeczytac co napisalem w zalinkowanym powyzej moim opisie Fiesty ST, wiedzialbys, czym jest.
                      . .

Comment

• A co myślicie o i30 N?

Comment

• Ja dobrze myślę

Nie miałem okazji powozić i30N, ale dużo tego jeździ w moich stronach i kierujący uśmiechnięci są, zadowoleni więc chyba robi robotę.

Ogólnie to z opinii wynika, że nie jest to taki hardkorowiec jak CTR, ale w kanonie GTI spokojnie się mieści i nieźle się się w tej kategorii rozpycha.

Comment

• Dużo ludzi się o nim pozytywnie wypowiada. Mało chyba słychać o fackupach. Taki troche jak golf GTI tyle że w niektorych (nie wiadomo jak niezależnych) testach stawiany wyżej od golfa. Dla mnie całkiem ok choc lekko plastyczna jak każdy hyundai niestety...
                            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• I30n bardzo przyzwoite auto. Slabsze od CTR ale do codziennej jazdy wystarczy. Jest kilka wersji mocowych, jest tez mozliwy automat DCT. No i na zwykly reczny wiec mozna pofisiowac na sliskim.
                              A i wydech w serii brzmi o niebo lepiej niz w Hondzie. Do wnetrza sie trzeba przekonac, mi sie osobiscie mocno nie podoba
                              Last edited by filipfm; 02-07-2023, 17:18.

Comment

Working...
                              X