No pisali ludzie, że lista już dawno zamknięta + rezerwowa (?).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
type R kolory
Collapse
X
-
Czy zamknięta to nie wiem ale póki co nie ma kompletnie żadnych potwierdzonych informacji. Każdy salon mówi co innego, rzucają ceny w przedziale 200-280k, jedni mówią że będzie 50 sztuk na całą Polskę, inni że 500... Dowiemy się dopiero przy okazji oficjalnej premiery. Sam wpłaciłem zaliczkę w jednym salonie, w drugim zostawiłem swój numer, mam nadzieję że się uda.
Comment
-
Wg tego filmiku https://youtu.be/WmxjiDdcJ_s fabryka wyprodukuje jakieś 400 sztuk na miesiąc, 4800 na rok... dostępność w PL raczej nie będzie urywać d...
baj de łej - Type R w niebieskim jest przezajefajny
Comment
-
400 miesięcznie to początkowa wartość, czytałem w kilku miejscach że już przekroczyli i możliwe że dojdą do poziomu 600 miesięcznie. Jeśli produkcja będzie trwać 3 lata to daje powiedzmy okolice 20k. FK8 wyprodukowano 48k przez 5 lat więc dostępność na pewno nie będzie lepsza ale nie powinno też być jakiejś tragedii.
Comment
-
Hmm a jakis fun car sensowny w normalnej cenie na przeczekanie tego poczatku z nowym wydaniem type R polecacie? Cos czuje, ze nie warto brac swiezego nowego modelu aby tam lifting zrobili czy poprawili jakies bledy fabryczne jako, ze to nowy model. Co by nie bylo jak ostatnia ze skrzynia biegow. Ja co prawda mialem wersje Sport, ale tez cyrki z wrzucaniem biegu mam od samego poczatku do dzis czyli 5 lat.
Patrzylem z ciekawosci nowe Audi A5 to za wszystko doplata praktycznie, duzo z czego mam w swojej 7 letniej Hondzie w pakiecie...Last edited by brumzium; 31-10-2022, 00:29.
Comment
-
Kwestia czy lifting w ogóle będzie, produkcja planowana jest chyba jedynie na 3 lata.
Z alternatyw to poniżej 200k zostaje chyba tylko Hyundai i30N albo Focus ST. Lekko powyżej 200 można mieć gołe M135i, S3 albo A35 AMG ale kilka dodatków, lakier i już robi się bliżej 250.
Comment
-
Cupra jak zwykle jest najlepsza alternatywa cenowa. Jak dobra zabawa za sensowna kase w klasie kompaktow, to dziasiaj tylko Cupra, a potem wlasnie i30N.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Tylko jedyny minus, ze te auta to tak wygladaja troche jak "czinkoczento", na ulicy bym sie nawet nie obrocil. Type R wyglada spoko, no tylko sie boje tak na poczatku nowego modelu kupowac, a dodatkowo cena moze byc jakas z kosmosu, bo slyszalem, ze nawet rzedu 280 tys. No to jak kosztowalo 160-180 tys, to teraz ok 200-220 tys byloby jeszcze akceptowalne, ale wyzej to juz raczej srednio.
Comment
-
Zamieszczone przez brumzium Zobacz postaMam jeszcze prośbę, czy ktoś może mi wytłumaczyć, czy da się kupić type R w wersji "Mugen"? Jeśli tak to czego się spodziewać i jakiej różnicy w cenie?
Comment
Comment