Zamieszczone przez filipfm
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
10th gen Civic 2016
Collapse
X
-
Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz postatak jak i do IX gena, czyli prawie nic albo jakieś żałosne potworki robione przez Mugen.ale biorac pod uwage, ze Hatch bedzie tez w USA to mysle, ze rynek akcesoriow ruszy
Comment
-
Tak patrząc na zdjęcia, to szczerze mówiąc nie jestem przekonany co do wyglądu. Na tą chwile chyba bardziej podobają mi się IX geny. Ale z drugiej strony nie raz się przekonałem, że auto na żywo potrafi wyglądać znacznie lepiej (tak było i z CTR FK2), więc kto wie..
Comment
-
Mniefotki też na chwilę obecną nie przekonują. Wygląda jal obecny lancer hatch - czyli mocno średnio
Comment
-
zrobili troszkę za bardzo masywne te auta, proporcje jakieś dziwne, linia poszycia drzwi za wysoko, tył jak z jakiegoś muscle cara, plaster miodu wygląda jak tani tuning, silniki z downsizingiem może to kierunek do przejścia na hondowski silnik 600 cm3? nie podoba mi się ten kierunek bo honda odkąd pamiętam szczyciła się silnikami niewysilonymi wolnossącymi które przewyższały europejską czy amerykańską konkurencję swoją mechaniką, osiągami i trwałością i bezawaryjnością.
Czy downsizing to dobry kierunek okaże się za jakieś 5-10 lat zobaczymy jak będzie z usterkowością i czy te maleństwa będą się sypać czy jednak zadziwią nas znowu trwałością.
Stylistyka mi się nie podoba, proporcje blach szyb przód tył jest jakby zapożyczony, możliwe że za 10 lat będzie to ponadczasowa stylistyka bo samochody z roku na rok są coraz bardziej ohydne jeśli chodzi o walory stylistyczne.
kilka informacji o nowych motorach:
honda-civic-Engines.jpgZałączone plikiLast edited by rat4; 02-08-2016, 19:47.4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide
Comment
-
Zamieszczone przez rat4 Zobacz postabo honda odkąd pamiętam szczyciła się silnikami niewysilonymi wolnossącymi które przewyższały europejską czy amerykańską konkurencję swoją mechaniką, osiągami i trwałością i bezawaryjnością.Honda budowała swoją pozycję oferując mocniejsze silniki niż konkurencja i dodając wisienki typu seria B czy H, ktore miazdzyły konkurencję mocami, zachowując wszystko o czym piszesz. W czasach gdy europejska konkurencja z 1.6 oferowała 75 czy 100 KM Honda osiągała 160. W bazowych modelach 1.4 miały 90KM co też było lepszym wynikiem niż konkurencja.
Potem braki w kasie i normy spalania spowodowały, że konkurencja dogoniła a moce spadły. A potem przyszła epoka turbo i spadły pojemności silników i ... sprzedaż ?Hondy.
Zamieszczone przez rat4 Zobacz postaCzy downsizing to dobry kierunek okaże się za jakieś 5-10 lat zobaczymy jak będzie z usterkowością i czy te maleństwa będą się sypać czy jednak zadziwią nas znowu trwałością.
Comment
-
Zamieszczone przez filipfm Zobacz postaNie przypominam sobie jakiejs grubej wtopy silnikowej w wykonaniu Hondy. W koncu to najwiekszy na swiecie producent silnikow spalinowych. A skoro juz sie zdecydowali na wejscie z Turbo to bedzie to dobrze zrobioneobecna generacja podoba mi się zdecydowanie bardziej, szczególnie ta poliftowa.
Last edited by MarcelWro; 02-08-2016, 20:13.
Comment
-
A skoro juz sie zdecydowali na wejscie z Turbo to bedzie to dobrze zrobione
Co do silników hondy brałem pod uwagę tylko wolnossaki bo z takimi miałem tylko do czynienia, nie biorę pod uwagę diesli bo też są godne uwagi.
Swoją drogą hondę można znaleźć tak jak mówisz w dosłownie wszystkich konstrukcjach poprzez samochody, jednoślady, generatory energii elektrycznej, motopompy, silniki wodne/morskie sprzęt ogrodniczy i pewnie wiele innych zastosowań.4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide
Comment
-
Zamieszczone przez rat4 Zobacz postaCo do silników hondy brałem pod uwagę tylko wolnossaki bo z takimi miałem tylko do czynienia, nie biorę pod uwagę diesli bo też są godne uwagi.
Faktycznie obecnie 1.8 140 KM nie robi wrazenia, szczególnie w zestawieniu z dmuchniętą konkurencją ale 1.6 150KM w Civicu w 1992 roku robiło wrażeniepotem było 160 i nawet 180 w TypeR - cały czas z 1.6
Comment
-
Teraz to już chyba minęły czasy na prześciganie się mocami silników w autach cywilnych, praktycznie każdy koncern ma swoje uturbione silniki z mocami 125, 150, 180, 200 KM robione z pojemności 1,0 albo 1,5, Honda już tym nikogo nie zadziwi. Powinni postawić na atrakcyjną stylistykę, bezawaryjność, dobre prowadzenie i dobre wyposażenie a wszystko to w atrakcyjnej cenie jeśli oczywiście chce w Europie sprzedawać więcej aut, jeśli będą tak wykończone wewnątrz jak te dla amerykańców to... sukcesu nie wróżę.
Comment
-
Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz postajeśli będą tak wykończone wewnątrz jak te dla amerykańców to... sukcesu nie wróżę.
No i nie bedzie sie juz mozna poslizgac w zimie civem
Comment
-
Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz postaTeraz to już chyba minęły czasy na prześciganie się mocami silników w autach cywilnych, praktycznie każdy koncern ma swoje uturbione silniki z mocami 125, 150, 180, 200 KM robione z pojemności 1,0 albo 1,5, Honda już tym nikogo nie zadziwi. Powinni postawić na atrakcyjną stylistykę, bezawaryjność, dobre prowadzenie i dobre wyposażenie a wszystko to w atrakcyjnej cenie jeśli oczywiście chce w Europie sprzedawać więcej aut, jeśli będą tak wykończone wewnątrz jak te dla amerykańców to... sukcesu nie wróżę.
Jednego jestem pewien. Nawet z małym litrazem i turbo niecwypuszczą bubla. Może być w początkowej fazie zgrzyt ale generalnie.. jestem spokojny i jak tylko będzie możliwość z przyjemnością moja szanowne nader szlachetne a zarazem skromne dupsko usadzę w fotelu X gena
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Z tą niezawodnością to trudno wyrokować. O ile inne firmy wprowadziły już turbobenzyny dawno (i często gęsto zapłaciły frycowe, fakt) to Honda debiutuje w tej dziedzinie. Poza silnikiem pozostałe komponenty to są generalnie gotowce oferowane przez poddostawców i trudno mówić o jakiejś specjalnej hondowskiej jakości, bo te same firmy dostarczają części praktycznie do wszystkich europejskich marek.Czerwony Civic UFO 1,8 FK2 MY2007 -> http://www.civicforum.pl/showthread....ack-FK2-by-Pik
Czerwony Leon Cupra 2.0 5F MY2016 -> http://www.civicforum.pl/showthread....-Leon-Cupra-5F
Comment
-
Oj mi nie chodziło niestety tylko o bagażnik. Generalnie jakość wnętrza sedana USDM dla mnie była krokiem w tył po 9gen hatchu... bagażnik był tego apogeum, dlatego na nim się skupiłem... jak mówicie, plastiki z recyklinguAle inaczej - sedan 10 USDM był na pewno dużo lepszy jakościowo od sedana 9 USDM, oby i z hatchem tak było i tyle...
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
Comment