W powyższym artykule usprawiedliwia się wprowadzenie silnika 1.0 i rezygnację z wolnossących w X genie normą emisji spalin. A czy motocykli nie obowiązują te normy? Przecież Honda (i nie tylko) sprzedaje w Europie motocykle z silnikami większymi niż ma mój Civic 1,8 i nikt nie robi z tego powodu afery. Honda ma w ofercie motory z silnikiem o pojemności 1832 i do tego sześciocylindrowe i mogą one jeździć po UE. Nie jestem przeciwnikiem zmian ani turbo ale czytając o Civiku 1,0 podnosi mi się ciśnienie i nie potrzebuję już kawy. To lepiej byłoby ten silnik z motocykla przeszczepić do Civika - przynajmniej dźwięk byłby odlotowy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
10th gen Civic 2016
Collapse
X
-
Mysle, ze ten 1.0 ma szanse jezdzic lepiej niz obecne R18nie skreslalbym go na starcie
Silniki z motocykli do aut to sredni pomysl ze wzgledu na ich charakterystyke.
I motocykle maja inne normy czystosci spalin. Obecnie EURO3, która ma parametry między EURO 1 a EURO 2 dla samochodów.
Comment
-
Zobacz sobie w mojej stopce masz link do historii modelu i usportowionych wersji. Ameryka zawsze dostawała gorsze silniki od Hondy niż Europa. Tylko podstawowe były większe bo tam pojemność 1.3 czy 1.4 to śmiech na sali. No przynajmniej bez turbo............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Co to za fale Dunaju na tej hamowni... takie coś w seryjnym silniku? Niezbyt wiarygodne albo hamownia coś nie teges............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Juz to pisalem na innym forum. W artykule, w ktorym sie pojawily te fotki jest mowa o cenie na poziomoie 15kGPB. Obecnie gama 9gen w UK rozpoczyna sie od modelu 1.4 Sport za 18,3kGBP. Jezeli sprawdzilyby sie ceny, nawet za jakas bazowa wersje 1.0 tyle taniej niz obecny model to moze byc hit sprzedazy.
Comment
-
Oj będzie, bo wygląda fajnie a teraz podstawowy silnik wreszcie bedzie napędzal to auto - bo do tej pory to nie było nadmiaru Nm...............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaOj będzie, bo wygląda fajnie a teraz podstawowy silnik wreszcie bedzie napędzal to auto - bo do tej pory to nie było nadmiaru Nm...
A tu baza ma parametry mocowe na poziomie 1.8a drugi silnik na poziomie FN2
i skoro amerykanski 174 konny 1,5 robi 0-60 w 7sekund to nasz europejski, mocniejszy powinien 0-100 zrobic w tak samo albo i lepiej.
Wyrasta na kandydata na moje nastepne autooczywiscie CTR pozostaje w sferze marzen ale rzeczywistosc moze skusic na 1.5T
Last edited by filipfm; 02-08-2016, 13:47.
Comment
-
Mnie interesuje czy poprawili fotele bo na filmie niestety widzę znajomy profil siedziska. To chyba najsłabsza strona obecnego modelu - żona w dłuższą trasę bierze pod plecy ręcznik lub poduszkę i namawia na sprzedaż civika rok wcześniej niż planowaliśmy przez te fotele właśnie.CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Zamieszczone przez remar Zobacz postaMnie interesuje czy poprawili fotele bo na filmie niestety widzę znajomy profil siedziska. To chyba najsłabsza strona obecnego modelu - żona w dłuższą trasę bierze pod plecy ręcznik lub poduszkę i namawia na sprzedaż civika rok wcześniej niż planowaliśmy przez te fotele właśnie.
Comment
-
Dla mnie fotele w hondzie są jak najbardziej OK. Silnik tylko 1.5T o 1.0 wcale nie myślę, z nową X gen. nam jeden podstawowy problem, nie podobają mi się plastiki ( w kształcie plastra miodu) te z tyłu to jakaś porażka nie dość że wyglądają jak filtr w odkurzaczu to po dwóch latach użytkowania wyblakną od słońca i syfu z ulicLast edited by MarcelWro; 02-08-2016, 14:30.
Comment
-
Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz postaDla mnie fotele w hondzie są jak najbardziej OK. Silnik tylko 1.5T o 1.0 wcale nie myślę z nową X gen. nam jeden podstawowy problem, nie podobają mi się plastiki ( w kształcie plastra miodu) te z tyłu to jakaś porażka nie dość że wyglądają jak filtr w odkurzaczu to po dwóch latach użytkowania wyblakną od słońca i syfu z ulic
Comment
Comment