Zamieszczone przez libidinously
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
10th gen Civic 2016
Collapse
X
-
-
[QUOTE=Dawindyk;307835]Biorac pod uwage fakt ze to nie jest produkt niemiecki to nie bylbym taki pewien tych ocen i sprzedazy ./QUOTE]
Na szczęście zdarzają się tak dobre japońskie auta, że potrafią tę tendencję przełamać - vide Mazda CX-5 czy 6. Oceny w porównaniach i wyniki sprzedaży są bardzo dobre. A jak wiadomo jedno napędza drugie. Jestem naprawdę spokojny o wyniki nowej generacji Civika, mam tylko nadzieję, że nie stanie się to auto zbyt mainstreamowe
Zwyczajnie nie rozumiem zarzutów co do designu nowej generacji - wciąż będzie to powiew świeżości w swoim segmencie, tylko teraz w nieco innym stylu - bardziej sportowym, a mniej kosmicznym. Auto w wersji HTB sprawia wrażenie bardziej przyklejonego do podłoża i to bardzo pomaga w odbiorze. Dłuższa maska, bardziej wyciągnięty, ale ładnie zamknięty efektownymi światłami tył - linia jest dynamiczniejsza od 8 i 9 gena. Że zbyt wulgarny? Może dla niektórych, ale Civiki już od 8 gena raczej są dalekie od stylistycznego minimalizmu - a szczytem tego jest bieżący CTR z piętrowym spoilerem z tyłu i 4 rurami - i tu się nic nie zmienia. Dla bardziej zachowawczych gustów jest skierowana oferta VW czy Skody.Last edited by libidinously; 03-08-2016, 14:46.
Comment
-
Będzie co rozgryzac hehe............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Zamieszczone przez filipfm Zobacz postaNawiewy na tyl tez milo
Comment
-
Zamieszczone przez libidinously Zobacz postaTrochę żenada, że wprowadzają je w 2016 r. Żeby wyjść z tego z twarzą powinni pod nimi zrobić chłodzony schowek dla pasażerów z wyjeżdżającym szampanemchyba, ze ktos z konkurencji oferuje w kompakcie 3 strefowa klime to dalej sa lekko z tylu
Comment
-
Tylny ekran to dobry pomysł, ale ciekaw jestem jak rozwiązali przesuwanie podłokietnika. Wygląda podobnie to tego w Maździe 6, teraz chyba moda na takie. W Maździe jest taki problem , że nie można go wysunąć daleko do przodu, nie da się dotknąć kierownicy opierając rękę na podłokietniku, no chyba, że ktoś ma ręce jak gracz NBA, czy bramkarz, podłokietnik jest przez to kompletnie niefunkcjonalny i niewygodny, mam nadzieję że w Civicu nie będzie podobnie. Ogólnie X gen mi się baaaardzo podoba. Fajnie, że Honda się wyróżnia na tle innych aut i nie boją się swojej drogi i eksperymentów z designem, mnie się podoba taki krzykliwy design, jestem Honda, jestem inna i i się tego nie wstydzę
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaTylny ekran to dobry pomysł, ale ciekaw jestem jak rozwiązali przesuwanie podłokietnika. Wygląda podobnie to tego w Maździe 6, teraz chyba moda na takie. W Maździe jest taki problem , że nie można go wysunąć daleko do przodu, nie da się dotknąć kierownicy opierając rękę na podłokietniku, no chyba, że ktoś ma ręce jak gracz NBA, czy bramkarz, podłokietnik jest przez to kompletnie niefunkcjonalny i niewygodny, mam nadzieję że w Civicu nie będzie podobnie. Ogólnie X gen mi się baaaardzo podoba. Fajnie, że Honda się wyróżnia na tle innych aut i nie boją się swojej drogi i eksperymentów z designem, mnie się podoba taki krzykliwy design, jestem Honda, jestem inna i i się tego nie wstydzę
ja sobie wygniotlem w podlokietniku lokciem slad
bo opieram tam reke jak jade w trase, a analogicznie mam z podlokietnikiem w drzwiach
Comment
-
Zamieszczone przez filipfm Zobacz postaslad bo opieram tam reke jak jade w trase, a analogicznie mam z podlokietnikiem w drzwiach
Comment
-
Zamieszczone przez Jozin Zobacz postaPiszesz o Maździe? Tam sie nie da tego ustawić, podłokietnik nie pojedzie do przodu żeby stanowić oparcie przy trzymaniu kierownicy. Ten podłokietnik w X gen wygląda na podobny do Mazdy stad moje obawy bo to fatalne rozwiazanie.
Comment
-
prócz ceny rzecz jasna, jestem ciekaw spalania 1.5T. Jak będzie w granicach 8l. po mieście bez jakiegoś piłowania, to myślę że można to uznać za spoko wynik. Wszystko poniżej to bedzie dla mnie zaskoczenie.
174hp 15.T w USA:
miasto: 7.6l
trasa: 5.6l
cykl mieszany: 6.7l
z racji że u nas 27 kucy więcej, chyba nie powinno być wielkiej różnicy ?Last edited by tommiyacht; 07-08-2016, 13:34.
Comment
-
Myślę, że spalanie będzie podobne. Pamiętajcie tylko, że w USA mają inny cykl pomiarowy, inne prędkości pozamiejskie, zupełnie inne przestrzenie w miastach - to ciężko porównać. Nawet po pieczołowitym przeliczaniu z MPG...
Co do CTR Xgen to super by było jakby zrobili go na modłę NSX z jakąś mikrohybryda i torque vectoring, byłby wyjątkowy - chociaż niestety pewnie kosztem wzrostu masy i ceny............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
Comment