Ja przyszedłem do salonu po crv i wyszedłem z Accordem
Zgadzam się z Rambo we wszystkim, Acco tez mi ledwo do garażu wchodzi, jest to kupa blachy z ciasnym wnętrzem, ale jest to landara made in japan z fotelami, wyciszeniem ,stabilnością na drodze, bezpieczeństwem, którego w Civic nie ma, co do prowadzenia to się nie zgodzę. W ASO gdzie serwisuje swoją Hondę stoją wszystkie modele hondy włącznie z koszmarnie drogim Acco 2.2 , posadzenie czterech liter w każdym z tych samochodów pokazuje jaka przepaść dzieli Accorda od reszty modeli, pomimo jego licznych wad. Honda w UE to obecnie jedyna firma (z większych) , która nie ma w swoje ofercie auta klasy d, premium, umownie czegoś ponad klasę kompakt. Civic executive kosztuje tyle co lexus ct200. Co by o Civicu nie pisać to zakup i samo istnienie wersji executive uważam za logicznie chybione. Nawiązałem do Civic x bo ciekaw jestem czy Honda nadal będzie kontynuował tą politykę. Przyznajcie szczerze, gdyby nie Ctr to w salonach Hondy same dupowozy by stały, Ctr uratował twarz Hondy w UE. Ja po prostu chciałbym żeby Honda wzorem np takiego Citroena zamiast do węrsji executive wkładać nic nie znaczące gadżety zrobiła np podwójnie klejone szyby, inne uszczelki czy wygłuszenia, Citroen C5 w wersji executive tak ma. Od tego, ze się spojler inny da na aucie, kolor felg zmieni czy włoży trochę mniej badziewne audio executive się nie zrobi. Ciekaw jestem jakie są plany Hondy na X gen, w jakiego klienta celują.
P.s. Co do porównania Acco vs Civic nie uważam, ze jest niesprawiedliwe, czy niesłuszne. Mam 95tys zł i zastanawiam sie, czy kupić Accorda, czy Civica za te pieniądze, proste, sorry ,ale te auta były w prawie takich samych pieniądzach. Siadam do auta, patrzę jak pracuje skrzynia, sprzęgło, jadę na jazdę próbną, patrzę jak wybiera nierówności, przyspiesza, jak jest wyciszone, gdzie wyprodukowane itd. Co dziwnego w takich porównaniach? Jestem fanem marki Hondy, ale jak by mi ktoś postawił obok siebie Civica i Lexa ct200 to bym sie chwili nie zastanawiał. Najpierw wycofali Legenda, pózniej Accorda, sorki Panowie, ale jak tak dalej pójdzie to niedługo sens bedzie miało porównywanie Hondy z Dacią,

P.s. Co do porównania Acco vs Civic nie uważam, ze jest niesprawiedliwe, czy niesłuszne. Mam 95tys zł i zastanawiam sie, czy kupić Accorda, czy Civica za te pieniądze, proste, sorry ,ale te auta były w prawie takich samych pieniądzach. Siadam do auta, patrzę jak pracuje skrzynia, sprzęgło, jadę na jazdę próbną, patrzę jak wybiera nierówności, przyspiesza, jak jest wyciszone, gdzie wyprodukowane itd. Co dziwnego w takich porównaniach? Jestem fanem marki Hondy, ale jak by mi ktoś postawił obok siebie Civica i Lexa ct200 to bym sie chwili nie zastanawiał. Najpierw wycofali Legenda, pózniej Accorda, sorki Panowie, ale jak tak dalej pójdzie to niedługo sens bedzie miało porównywanie Hondy z Dacią,

Comment