Zamieszczone przez tommiyacht
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
10th gen Civic 2016
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Oli Zobacz postaWszystkie turbo?
1.0T 3 cylindry
1,5T 4 cylindry
Wtrysk bezpośredniCivic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez tommiyacht Zobacz postaTego 2.0 z USA by dali i byłoby super ale pewnie UE nie pozwalaCivic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez libidinously Zobacz postakiedy Honda rzuciła na nasz rynek wraz z nowym modelem "aż" 3 benzynowce do wyboru
Też uważam, że nie do końca dobrze Honda robi, że nie wrzuci 2.0/160KM jak w USA pomiędzy te dwa doładowane. Jeszcze by się zdziwili, który najbardziej schodzi u konserwatywnej klienteli... Nie ma co pitolić o Euro 6, to akurat w benzyniaku nie jest aż takie trudne, jakoś inni (np. Mazda) to robią.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Dzisiaj mając Turbo o wiele prościej i taniej jest z silnikami.
Daje się np. jednego 1.6 TD w kilku wariantach mocy jak np. w Oplu 95, 110 i 136 KMSoft to grosze a jedyna roznica to najczesciej sprężarka twinscroll w najmocniejszej wersji.
Podobnie z benzyniakami np. u Forda 1.0 Ecoboosty mają 100, 125 i 140 KM.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz postaPodobnie z benzyniakami np. u Forda 1.0 Ecoboosty mają 100, 125 i 140 KM.
Comment
-
Zamieszczone przez Oli Zobacz postaCiekaw jestem za ile ten 1.5T będzie?70000zł?
1.0T - 75 tys pln
1.5T - 80 tys pln
2.0T (jeśli wyjdzie jako Type S) - 110 tys pln
Obstawiam tak dlatego, że od prawie 10 lat cenniki Hondy Civic to kopia cennika VW Golfa :P Tyle, że do tej pory Honda dawała mniej mocy za te same pieniadze.
Po wprowadzeniu Turbo to sie zmieni, bo łatwiej bedzie sterować mocą silników.Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Silniki ważna sprawa ale jak dla mnie to powinni coś zrobić w następnej generacji z fotelami, od początku te fotele z IX gena mi nie pasują a i moja żona ma podobne zdanie więc nie chodzi tu o moje pańskie du...koSiedziałem ostatnio w BMW serii 1 które wystawiono w galerii handlowej a że to moja ulubiona marka (przepraszam ale Honda jest na drugim miejscu
) i właściwie to mógłbym w tym aucie zostać ze względu na fotel właśnie więc jak się chce to można zadbać o siedzisko klienta. Hondo do dzieła.
CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
Comment