Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

10th gen Civic 2016

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Moje auto było z wyprzedaży rocznika, na stracie było tańsze, miałem wytypowanych 3 dealerów w PL i z nimi prowadziłem negocjacje tuż przed zakupem, rozrzut był po 700km odległości, negocjowałem jeszcze z innymi, ale tych 3 miało najkorzystniejsze warunki finansowania, cenę mieli praktycznie taką samą, +/- 1000zł, targować to ja się akurat umiem, ale szlag mnie trafiał bo zrabatować nie szło. Testówka się nie liczy , jak kupowałem Hondę to na jeździe próbnej zaraz za bramą, może z 5min max jazdy miałem polecenie wejść sobie parę razy na czerwone pole , a silnik zimny, także tak

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
      Oj tam oj tam ja dla brata na testowce z trzycyfrowym przebiegiem znacznie wiecej zdjalem i do tego pare dodatków także... Są rabaty

Chociaż niektórzy na pytanie o Rabat odpowiadają, że to stolica Maroka...
      Dobra, dobra, ale Ty jesteś klient VIP.

Jak kupowałem swojego syfika to rozmawiałem z 4 ASO jednocześnie i też udało się coś ugrać, ale w ciężkich bólach. Na pewno nie jest to poziom elastyczności VAGa czy francuzów.
      CTR

Comment

• Brak rabatów powoduje poniekąd większą wartość rezydualna więc nie liczył bym tego tak wprost jako stratę.

Zobaczcie na ten bagażnik...

uploadfromtaptalk1474028313351.jpg

Co to kurcze jest nad bagaznikiem z prawej? Roletka bagażnika zamiast półki? I to poprzeczna!?!?! Kijowo do nagłaśniania
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Nie bedzie plaskiej podlogi po zlozeniu oparc no magic seats. Jak mawiaja Czesi - to se ne vrati
          Roletka ciekawa sprawa.

Comment

• Roletka dla mnie akurat koszmarna sprawa! Dociskam bagaż zwykle półką, a tu będę własnymi łapami...? W dodatku mam nadzieję że dobrze wyciszyli tylny zawias bo półka jadnak swoje wygłusza. I jak będzie taka jedna wielka pierdząca pasywna membrana do suba, to jak go montować Mam nadzieje, ze będą wersje z tradycyjną półka zeby przełożyć w razie czego... no, a żeby przynajmniej w CTR X była jednak półka Tak poważnie mam wrażenie taki wynalazek na siłę, żeby pokazać "zrobiliśmy coś fajnego / postęp w przestrzeni bagażowej" mimo zabrania równej podłogi i Magic Seatsow...
            Last edited by Alix; 16-09-2016, 14:39.
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
              Nie bedzie plaskiej podlogi po zlozeniu oparc no magic seats. Jak mawiaja Czesi - to se ne vrati
              Roletka ciekawa sprawa.
              Cóż - ja się coraz bardziej cieszę że nie czekałem z zakupem [emoji3]

Comment

• Focusa 1.5t 150 km można wyrwać w dobrej opcji za ok 70 tys...
                Więc nie piszcie tu o 90-100 tys bo nikt tego nie kupi...
                Zazwyczaj nowe silniki turbo były droższe o kilka tysi od wolnossaków o podobnej mocy...
                Wg mnie optymalna cena to max 80 tys...

Comment

• Przed promocjami nieco ponad 80 tys obecnie kosztowal elegance i sport. Do execa jest kosmiczny przeskok o ponad 15tys i dodatkowo brak rabatow co przy promocjach daje roznice ponad 20k.
                  No bardzo jestem ciekaw cennika i zawartosci wyposazenia w poszczegolnych wersjach

Ciekawe, ze spryskiwacze sa jak w 6gen

b53112ff9be66f52e13e02f61b9819dc.jpeg

Comment

• Ta roletka wygląda fatalnie i na bank będzie głośniej od bagażnika i szyby, miałem w niemieckim aucie półkę i było ciszej z tyłu jak w japońskim sedanie

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
                      Focusa 1.5t 150 km można wyrwać w dobrej opcji za ok 70 tys...
                      Więc nie piszcie tu o 90-100 tys bo nikt tego nie kupi...
                      Zazwyczaj nowe silniki turbo były droższe o kilka tysi od wolnossaków o podobnej mocy...
                      Wg mnie optymalna cena to max 80 tys...
                      Wątpię. Jak masz może na myśli wersję comfort najtańszą to może kosztować ok. 70. Porównaj ceny HRV - wersja najtańsza 79 tyś, a Executive 99 tyś.

Zamieszczone przez filipfm Zobacz posta
                      Ciekawe, ze spryskiwacze sa jak w 6gen
                      Ale stypa To w IX były fajne.
                      Last edited by solarlodge; 16-09-2016, 16:46.

Moja

Comment

• No co, takie tańsze niż wysuwane, nie? Za to szansa, że LEDy mają >2000lm jak musieli je wsadzić, to ja już wolę tak. Ciekawe co jest po lewej za tym plastikiem w zderzaku? Czyżby głowica radarowa do adaptywnego tempomatu? Oj, to fajny pomysł na zarobek przy naprawach!!! Z innej beczki, ICek ma małe pole do oddechu, lepiej jeździć bez tablicy rejestracyjnej
                        . .

Comment

• Bo ceny katalogowe,a transakcyjne np w fordzie to dwie różne bajki...
                          Za 71 tys widzialem focusa titanium 1.5 turbo, wziąlem jednak za tyle samo civica..

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                            Ciekawe co jest po lewej za tym plastikiem w zderzaku? Czyżby głowica radarowa do adaptywnego tempomatu? Oj, to fajny pomysł na zarobek przy naprawach!!!
                            Dokładnie tak jak piszesz, osłona radaru używanego przez ACC i CMBS:

Capture.PNG

Ogólnie dla mnie X-gen to krok do przodu (silnikowo), ale dwa kroki wstecz (stylistyczny oraz w wymiarze praktycznym (brak Magic Seats, duży tunel środkowy, tylne siedzenia nie składają się na płasko)).

PS. Fajna dawka informacji jest dostępna tutaj. Niestety, jedynie po angielsku.
                            Last edited by Lukas; 16-09-2016, 21:21.

Comment

• Masz dostęp do niezłych informacji widzę... zgadzam się w 100% z tymi krokami... Unowocześnić ufo 8gen bez przekombinowan, odelzyc płytę podłogowa lepszymi materiałami, zwiększyć sztywność tylnej belki pod coś takiego jak w Type R, dać adaptywne zawieszenie (guziczek widzę takowy w konsoli środkowej na szczęście), włożyc od maskę turbobenzyny, przyprawić opcjonalnym 9b automatem i fotelami Ergo. Cud miód! Na razie wygląda na to, że w 13cm dłuższym aucie mamy mniej praktyczne nadwozie niż w poprzedniku, bo jak siedziałem w sedanie to nie czułem jakoś mega więcej miejsca:

Pieprzyć radary zbliżeniowe i całą resztę elektronicznej kupy, która sorry ale kompletnie nic nie daje poza pipkaniem i zajmowaniem miejsca w folderach - a słyszycie to z ust osoby z Civic z pełnymi mulimediami, ADAS i co tam jeszcze - to czysty marketing, bo te gadżety kosztują grosze w realu, mniej niż jedna sensowna głębsza inżynieryjnie zmiana konstrukcyjna Jak choćby nawiewy z tyłu... czyżby tylko w Executive będą?

Ale przód jest przepiękny... uwielbiam takie agresory!!! I świetna ta polka na telefon pod tunelem środkowym z ładowaniem i HDMI

Tu jeszcze parę info:

https://www.carbuyer.co.uk/news/1479...k-full-details (pierwsze słowo o Tourerze za 18 mcy, sugestia ceny na podobnym poziomie)
                              Last edited by Alix; 17-09-2016, 00:10.
                              . .

Comment

• Alix, z kronikarskiego obowiązku, ale i z przyjemnością ogłaszam Cię zwycięzcą konkursu bagażnikowego! Wiszę Ci komplet ramek. Pytanie do zwycięzcy: co zrobisz z trzecim kompletem ramek??

Jeszcze ad vocem i na koniec tematu bagażnika to warto zauważyć, że owe 478 l nowa generacja uzyska- tak wygląda przynajmniej ze zdjęc - bez posilkowania się dodatkowym schowkiem w miejscu zapasu/dojazdówki jak było do tej pory. Zapowiada się zatem, że nowy bagażnik mimo tego 'schodka' powinien być jednak pojemniejszy i praktyczniejszy. Na zdjęciu wygląda na dłuższy.

EDIT: Czy to już czasem nie moment aby stworzyć nowy dział Civic X na naszym forum?
                                Last edited by libidinously; 17-09-2016, 11:25.

Comment

Working...
                                X