Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda ZR-V

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez maciekm2m Zobacz posta
    Wiem ze oficjalnie nie ma bezprzewodowego Android Auto jednak jest pewien "myk" po którym ponoć działa. Czy to prawda ?
    jak poszukasz odnośnie civic XI gen to znajdziesz na youtube. Pewnie ZRV ma to samo
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Zamieszczone przez maciekm2m Zobacz posta
      Czy w Hondzie zrv mozna wyłączyć sygnał przekroczonej predkosci ? Jeśli tak to czy trzeba to robić za kazdym razem po odpaleniu ? Czy oparcie tylnej kanapy jest regulowane ? Wiem ze oficjalnie nie ma bezprzewodowego Android Auto jednak jest pewien "myk" po którym ponoć działa. Czy to prawda ?
      Można wyłączyć poprzez wyłączenie funkcji czytania znaków, za każdym razem po odpaleniu jak niestety we wszystkich nowych autach. Oparcia tylnej kanapy nie są regulowane. Co do Androida nie wiem bo używam Apple CarPlay ale podobno można włączyć bezprzewodowy.

Comment

• Zamieszczone przez montada Zobacz posta
        Można wyłączyć poprzez wyłączenie funkcji czytania znaków
        A mi w salonie powiedzieli że taki myk nie działa , bo oprócz znaków ten system bierze dane także z wbudowanej nawigacji .Moje pytanie dotyczyło civic-a ale to chyba jeden diabeł .

Comment

• Drugi "minus" na filmiku ponizej:

Comment

• Widać handlowcy mają braki w szkoleniach .Chyba że w civic- u jest inaczej ale raczej system jest bliźniaczy

Comment

• Zamieszczone przez gienio Zobacz posta
              A mi w salonie powiedzieli że taki myk nie działa , bo oprócz znaków ten system bierze dane także z wbudowanej nawigacji .Moje pytanie dotyczyło civic-a ale to chyba jeden diabeł .
              Przed chwilą sprawdziłem raz jeszcze dla pewności, Po wyłączeniu czytania znaków system ostrzegający o przekroczeniu dopuszczalnej prędkości nie działa.

Comment

• Panowie,
                ktoś z posiadaczy Z-RV-ki mógłby odnieść się do tego, czy pakiet serwisowy za 6k na 5 lat to jest opłacalny? Ile kosztuje przegląd A i B?
                Oczywiście moje pytanie sugeruje, że jestem na etapie wstępnego planowania wydatków
                Dzięki za pomoc
                Moja Hania
                http://www.civicforum.pl/showthread....-MT-Rallye-Red

Comment

• Zamieszczone przez marart Zobacz posta
                  Panowie,
                  ktoś z posiadaczy Z-RV-ki mógłby odnieść się do tego, czy pakiet serwisowy za 6k na 5 lat to jest opłacalny? Ile kosztuje przegląd A i B?
                  Oczywiście moje pytanie sugeruje, że jestem na etapie wstępnego planowania wydatków
                  Dzięki za pomoc
                  Podejrzewam, że koszty będą podobne jak w CR-V Hybrid - wymiana oliwy około 600 plus przegląd A z jakieś 500-700 plus wymiany filtrów ( co akurat warto samemu zrobić) ....Według mnie wyjdzie bardzo podobnie pod warunkiem, że nie przekraczasz 20tys. km rocznie. CR-V sprzedałem z przebiegiem 91 000 i nawet klocków z przodu nie musiałem wymieniać.

Comment

• IMG_1414.jpg

Odebrana w piątek. 2024, Advance w kolorze Ruse Black Metallic....Jeszcze się nie wypowiadam, ale to, co mogę już potwierdzić. ZR-V to taki złoty środek między Civic a CR-V. Teraz ciągle jazda po mieście ale w weekend trasa niewielka więc już będę mógł coś konkretnego napisać.

Comment

ZR-V to taki złoty środek między Civic a CR-V.
                      dobrze ujęte, taki civic na szczudłach
                      potencjalnie wg mnie nie powinno byc na to klienteli a jak się przejechałem sam bym mógł mieć
                      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Jestem przeciwnikiem suw'ów, dżipy 4x4 powinny jeździć na bezdrożach moim zdaniem.
                        Miasto i podstawowe sprawy powinny załatwić auta tym kombi, kompakt w checzbeku albo sedanie.
                        Tu jednak trochę się zgadzam, ZR-V mi się podoba, i może będę kiedyś nawet taką chciał.
                        Jestem zwolennikiem eLPeGie, i zastanawiam się czy silniki tego auta są gazowalne (nie chciałbym kończyć tradycji) ?
                        Muszę też sprawdzić ogólnie jakie tam motor Japonia wsadza..

Czytam i ciekawią mnie Wasze wszystkie wpisy

Comment

• Zamieszczone przez zadra Zobacz posta
                          Jestem zwolennikiem eLPeGie, i zastanawiam się czy silniki tego auta są gazowalne (nie chciałbym kończyć tradycji) ?
                          Muszę też sprawdzić ogólnie jakie tam motor Japonia wsadza..
                          2.0 LFB1, niestety na bezpośrednim wtrysku, co w przypadku gazu utrudnia sprawę. Poprzednia generacja miała ten sam silnik tylko z pośrednim wtryskiem i idealnie ponoć nadawał się do LPG.

Comment

• Eee no fajnie to wyglada w czarnym kolorze!
                            Radości z nowego samochodu!

No i czekamy na opis wrażeń z jazdy za jakiś czas

Comment

2.0 LFB1, niestety na bezpośrednim wtrysku, co w przypadku gazu utrudnia sprawę. Poprzednia generacja miała ten sam silnik tylko z pośrednim wtryskiem i idealnie ponoć nadawał się do LPG.
                              i takiego kupisz z USA, co reklamuje (nie ściemniam) mój kumpel sprzedaje..
                              nie jest to hybryda ale dobry silnik i nowy samochód 45% taniej
                              Last edited by Lcfr; 01-08-2024, 20:16.

Comment

• Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                                i takiego kupisz z USA, co reklamuje (nie ściemniam) mój kumpel sprzedaje..
                                nie jest to hybryda ale dobry silnik i nowy samochód 45% taniej
                                Niestety nie zamierzam teraz kupować innego auta - civic musii mi jeszcze wytrzymać hoćby do końca dekady..

Comment

Working...
                                X