Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda ZR-V

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Złoty środek jest bezcenny

A Honda ZR-V to jest bardzo dobre auto. Z czasem napiszę więcej jednak teraz tylko kilka zdań po kilku tygodniach jazdy:

ZR-V wygląda super szczególnie w niebieskim kolorze.
    Zawieszenie pracuje wyśmienicie na górskich krętych drogach ale również na nierównościach.
    Silnik jest dynamiczny z błyskawiczną reakcją przy ruszaniu.
    W trybie EV na samym prądzie dość zwinnie idzie przejechać kilkaset metrów przy porannym starcie.
    Na baku dookoła komina 900-1000 km. Chociaż raz po zatankowaniu do pełna pokazywała 1160 km zasięgu

0111.jpg

Comment

To też dodam kilka rzeczy dla kogoś kto rozważa zakup...

Przesiadłem się z Civic'a X (wersja Prestige)
      - odnośnie hałasu - porównując do Civica wyciszenie jest dużo lepsze
      - przyspieszenie - ZR-V zbiera się z dołu natomiast imo Civic'iem dużo lepiej wyprzedzało się na trasie
      - audio - bajka, bez porównania (pomimo, że w Civicu X było chyba 11 głośników)
      - spalanie - generalnie nie jeżdżę po to aby uzyskać jak najmniejsze, w Civicu miałem chyba 8,5-9 - głównie krótkie trasy, tutaj na ten moment (przejechane ok 1,5k km) spalanie mam na poziomie 6,9
      - zawieszenie - sztywne - przez co fajnie lata w zakrętach - ale nie tak bardzo jak w Civicu, więc np, na drodze szutrowej z nierównościami dużo przyjemniej - może być to też kwestia samych opon (wyższy profil)
      - dużo miejsca za przednimi siedzeniami
      - moim zdaniem fotele (pomimo braku regulacji odcinka lędźwiowego) wygodniejsze niż w Civicu
      - bardzo dobra widoczność

na minus (w zależności od użytkowania auta)
      - tylna kanapa faktycznie - raczej dla osób niższych
      - siedząc na tylnej kanapie - podłoga jest wysoko, więc uda nie są podparte
      - relatywnie mała pojemność bagażnika, aczkolwiek wydaje się bardziej ustawny niż ten w Civicu
      - brak możliwość wyłączenia guzikiem tego pikania, w momencie przekroczenia prędkości - można wyłączyć na starcie, ale trzeba wchodzić w ustawienia, ewentualnie można zmienić na mile lub zagłuszyć muzyką
      - środkowy tunel/panel tam gdzie załącza się ręczny, a pod nim są wejścia usb.. niewygodne rozwiązanie

Czy zdecydowałbym się ponownie na zakup - tak.

Comment

Porównywałeś ZRV z CRV?
        Czy od początku chciałeś zrv i w ogóle nic większego w grę nie wchodziło?

Comment

Dodam tylko, że według nowych cenników właśnie ZRV potaniała.

Comment

Mowa o cennikach na 2024?

Comment

Ja porównywałem z CRV, bo na początku ZRV w ogóle mi się nie podobał.

Na plus dla CRV - większa przestrzeń wewnątrz, większy bagażnik, napęd na 4, wentylowane fotele.
              Na minus - większa masa przy tym samym silniku, więc dynamika jazdy jest po prostu słabsza.
              Dla mnie na dany moment lepszym wyborem był ZRV.

Jeszcze w porównaniu do Civica - na plus break hold, włączony z automatu.

Comment

@bravossi - Tak, dokładnie o tym pisałem. W końcu poszli po rozum do głowy.

Comment

Zamieszczone przez montada Zobacz posta
                  @bravossi - Tak, dokładnie o tym pisałem. W końcu poszli po rozum do głowy.
                  oj nie wiem.... może zwyczajnie im się to nie sprzedaje
                  choć... przyznam szczerze, że nie wiem czemu - to fajniejsze od europejskiej lodówki HR-V
                  ZRV to takimi civic troszkę spompowany i wyższy - idealny dla kogoś kto chce siedzieć wyżej i zachować właściwości civic
                  po 50tce mysle, że smiało może sie podobac
                  Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                  Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Ale widzę coś sprzedaż nie idzie Hondzie - stoją te ZRV u dilerów i chętnych nie widać. Przeszarżowali z ceną ewidentnie.
                    CRV w najtańszej odsłonie też już poniżej 200 można wyrwać. (oczywiście 2023r.)

Comment

• Zamieszczone przez bravossi Zobacz posta
                      Ale widzę coś sprzedaż nie idzie Hondzie - stoją te ZRV u dilerów i chętnych nie widać. Przeszarżowali z ceną ewidentnie.
                      CRV w najtańszej odsłonie też już poniżej 200 można wyrwać. (oczywiście 2023r.)
                      Byłem ostatnio w serwisie i rozmawiałem z chłopakami. ZRV sprzedają się najlepiej, a auto do odbioru nawet za tydzień, brak problemów z dostępnością. A widok Hondy na placu u dealera, no fakt, juz zapomnieliśmy, że tak jest normalnie Przejeżdżałem potem obok Audi i Porsche i tam, dopiero stoi aut na placu..... Też się nie sprzedają?

Comment

• No, mów co chcesz, Honda sama z siebie nie robi promocji 21 tysięcy na model - także z rocznika 2023 sprzedali w regularnej cenie mało.

Comment

No, mów co chcesz, Honda sama z siebie nie robi promocji 21 tysięcy na model - także z rocznika 2023 sprzedali w regularnej cenie mało.
                          Może w końcu zaczęli wyciągać właściwe wnioski, wyniki sprzedaży mówią same za siebie. A jeśli poniosło ich w stronę promocji i obniżek cen, to tylko się cieszyć.

Comment

Za to auto jeszcze niedawno chcieli przeszło 200.
                            A teraz z lakierem za 178
                            I dorzucą jeszcze opony zimowe

Comment

• Może i dorzucili - już się nie dowiemy;p

Comment

Working...
                              X