CVT w CTR, wow. Ciekawe, czy to się psuć nie będzie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Type R 10gen 2018
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Maccan Zobacz postaAlix jechałeś w Subaru z CVT? Można to dobrze zrobićSubaru mnie jakoś zupełnie nie ciągnie.
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Chyba XV? Nie dość ze SUV, niezbyt to ładne, brak turbobenzyn, to jeszcze obciążenie zbędnym mi napędem 4x4... nawet jakby ta CVT faktycznie była dobra to chyba nie jestem zainteresowany jazdą czymś takim... Wolę coś niższego, bardziej rzutkiego i co ma w beznynie zdecydowanie chociaż poniżej 10s do setki
BTW nawet STi... ostatnio pogonilem obecny model na A8, z rolki jest bez szans z Type RLast edited by Alix; 05-01-2017, 17:42.............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Ale to mówisz o Foresterze XT tak? Nieee, no to już w ogóle nie dla mnie. Duży ciężki SUV = fuj, fujChyba, że chciałbym się przekonać tylko do CVT jako idei motoryzacyjnej, bo ten typ aut mi wybitnie nie odpowiada, więc to w sumie strata czasu... A tak poważnie to jak będzie nowy Civic z CVT w demówce to się wtedy zmierzę z tą skrzynią w czymś innym niż Prius. Ciekawe jak to Honda zinterpretowała
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaAle to mówisz o Foresterze XT tak? Nieee, no to już w ogóle nie dla mnie. Duży ciężki SUV = fuj, fuj [emoji14] Chyba, że chciałbym się przekonać tylko do CVT jako idei motoryzacyjnej, bo ten typ aut mi wybitnie nie odpowiada, więc to w sumie strata czasu... A tak poważnie to jak będzie nowy Civic z CVT w demówce to się wtedy zmierzę z tą skrzynią w czymś innym niż Prius. Ciekawe jak to Honda zinterpretowała
sent from mobile
Comment
-
Zamieszczone przez Burton Zobacz postaJak szacujecie cenę nowego type r?Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F
Comment
-
Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta+8-10 tys do obecnego.Co mocniej skonfigurowane Focus RS czy Golf R spokojnie zahaczają o 200tys.
Z mojej perspektywy dobrze, że w razie czego Mini JCW da się skonfigurować za kasę obecnego Civica z rabatami z dużym spokojem i full wypasem
No i ma w miarę fajny klasyczny automat dla chętnych
(po Mercedesowskiej skrzyni 9G już nie napiszę, że świetny...).
Zamieszczone przez Maccan Zobacz postaXT to turbo benzyna z całkiem fajna CVT. Przejedź się potem możesz napisać swoje odczucia. Dla mnie największym minusem to nie trzymające siedzenia. Gdyby ten silnik i skrzynie wsadzili do outbacka to jutro podpisuje umowę.
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.jpg
Więc widzę zdania podzieloneTy być podpisał umowę zakupu, a panowie redaktorzy z największego chyba amerykańskiego czasopisma motoryzacyjnego opisują tą skrzynię w drugiej skrajności - jako "deal-braker"... a samo auto "not much fun to drive". Żeby było ciekawiej, jest to opinia w teście, gdzie wygrywa Mazda CX-5, czyli dla mnie już ociężały i bezpłciowy jazdą SUV bez zapasu Nm z benzynowego silnika w stosunku do swojej masy... No, ale automaty to Mazda ma ponoć dobre - chwalone z resztą zdecydowanie w tym teście ("chwyta się biegów jak miasteczkowy gliniarz w pościgu"). Hmm, pewnie dlatego, że postawili na klasyczny hydrokinetyk, a nie CVT czy nawet dwusprzęgło
Z resztą, w następnym numerze tak samo uznano zdecydowaną wyższość klasycznego automatu Mazdy 6 nad CVT z Accorda...
Last edited by Alix; 06-01-2017, 21:34.............................C I V I C
.
.
Comment
-
po zdjeciach widac ze nie jest to XT. Ktora wersje testowali? Podobno w EU jest inne oprogramowanie skrzyni niz US. Ja tez nie kupilem r-type bo wszystkie opinie dziennikarzy byly ze beton i nie nadaje sie do jazdy poza toremteraz bardzi zaluje i kombinuje
Comment
-
Wiesz, to jest USA tam są trochę inne wersje.
Zamieszczone przez Maccan Zobacz postaJa tez nie kupilem r-type bo wszystkie opinie dziennikarzy byly ze beton i nie nadaje sie do jazdy poza torem teraz bardzi zaluje i kombinujeFaktycznie, najlepiej się samemu przekonać
.
.
Comment
-
jazda probna XT nie zaszkodzi bo ten samochod niczego nie udaje. Choc to nie moja bajka nie mialem nic zlego do powiedzenia w temacie zgrania silnika i wlasciwosci jezdnych. Zwykla wersja to na miasto i na dzialke. Zadnej przyjemnosci z jazdy. Ja cenie sobie dobry naped 4x4 bo ostatnie 3 lata to dlugie wyjazdy 70% w deszczu i sniegu. Poprostu jedziesz a stres maja inni. W zeszlym roku tylko jeden mial naped na oske i po powrocie powiedzial
ze wiecej z nami nie jedzie (2x OTB + Audi 6 allroad) on jechal skoda superb. W tym roku nabyl A6 quattro 3.0.
Comment
Comment