Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Type R 10gen 2018

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez Nukh Zobacz posta
    W normalnej, codziennej jeździe nie ma problemów - zarówno na mokrym jak i śniegu. Co innego, jeżeli ktoś chce bardzo dynamicznie startować np. spod świateł - wtedy faktycznie trakcje można gubić do 3ki włącznie.
    Większość myśli, że wystarczy wcisnąć pedał w podłogę i auto ma radzić sobie same . Mocną ośką da się wystartować naprawdę dynamicznie, trzeba tylko wyczuć, gdzie są granice uślizgu i delikatnie dozować gazem. Trochę jak hamowanie autem bez abs'u .

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
      Jak dzisiaj bym miał coś postawić na szali to Mini JCW, Focus RS, Mustang, od biedy Cupra pod warunkiem kompletnej wymiany body kitu i sporej części wnętrza.
      Mustang, serio?

Comment

• Tak, Mustang. Ale podobnie jak Cupra, wymaga dopieszczenia. Bylem rozczarowany... nie, zawiedziony jazda Mustangiem V8 GT Cabrio jeszcze w dupnym automacie. Dwutonowa bulwarowa krowa z kiepsko zestrojonym zawiasem (balotujący tył i zakotwiczony ciężkim V8 przód... dlatego pewnie tyle tych aut sie rozbija...), w serii nawet nie brzmiaca jak V8 powinno i palaca jak smok przy osiagach subiektywnie 2/3 tego co Type R. Ale moj kolega ma mocno zmodowanego 2.3 EcoBoost. 600Nm (tak, o 120Nm więcej niż 5.0 V8...) na semislickach i zawiasie z gornej półki w manualu i z aftermarketowym przelotowym wydechem... inna bajka. Auto jest w tej wersji kilkaset kilo lżejsze a lekkie R4 nie kotwiczy mu ryja jak V8 - rozkład mas jest o niebo lepszy. Wiem, ze dla niektorych Mustang bez V8 to nie Mustang, ale wystarczyło sie przejechac zeby to zweryfikowac. Takie auto moglbym miec jako funcar oj tak...
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Wiem, ze dla niektorych Mustang bez V8 to nie Mustang, ale wystarczyło sie przejechac zeby to zweryfikowac. Takie auto moglbym miec jako funcar oj tak...
          Kwestia gustu jeździłem Shelby GT500 i dupy nie urywa. Zawsze od mustanga wolałem fbody i corvette.

Comment

• Tez jezdziłem Mustangiem. Średnio na torze mi sie tym jezdziło. Niby szybki ale jakiś taki niezbyt skory do jazdy. Nie potrafiliśmy się dogadać. Pod kategorię HH kompletnie mi nie podchodzi.

Za to na zwykłej drodze, cruising jak najbardziej. Fajne auto zeby pojechać sobie na dłuższą wycieczkę.
            Nadal ma gen wolności z USA...
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
              Pod kategorię HH kompletnie mi nie podchodzi.
              Bo to nie jest hot hatch tylko muscle car

Comment

• Na wieczór:

Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• ukradzione z ckpl
                  Zamieszczone przez iced_devil
                  Obowiązkowy odcinek VTEC Academy !

Comment

• No to grubo...

. .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Comment

No to grubo...

Poprzednia generacja przegrała z Golfem nie dlatego, że była gorsza, ale przez mniej możliwości konfiguracji napędu i zawieszenia. Niewiele brakowało. Widać wyciągnęli wnioski.
                        Pozdrawiam Czarodziej
                        Mój Szogun

Comment

• Wciąż uważam, że klient na Golfa R a Civica Type R to dwie kompletnie różne osoby i takie podsumowania mają mało sensu. Tak w obecnym jak i poprzednim wydaniu tych aut. To, że nowa R bardziej pasuje teraz szerszemu gronu oceniających to jedyny wniosek z tego. Dla mnie Golf R w momencie zakupu Civica R nie był kompletnie żadną alternatywą i nie stanowił żadnej konkurencji. Co więcej, ja wciąż pozostaję po brutalnej stronie mocy i wolę swoje FK2R od "ucywilizowanego" FK8. Zdając sobie sprawę, że pewnie jestem w mniejszości
                          . .

Comment

• Ja po kolejnych kilku godzinach spędzonych za kierownicą FK8, podtrzymuje tezę, że KF2R to było pole testowe pod FK8. Taka muzyczna przygrywka.
                            Dopiero FK8 jest dla mnie autem kompletnym, dopracowanym w każdym szczególe, stąd kompletnie nie dziwi mnie ten tytuł. W kategorii FWD FK8 jest po prostu genialnym HH.

Comment

• Też uważam że CTR X jest genialnym HH. Bez porównania jest bardziej HH-owy niż GolfR/S3.

Comment

• Zamieszczone przez Leśny Władek Zobacz posta
                                Też uważam że CTR X jest genialnym HH. Bez porównania jest bardziej HH-owy niż GolfR/S3.
                                Tu juz sie nie zgodzę.
                                Powinienem dodac, ze genialnym HH FWD

Comment

Working...
                                X