Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• To jasne, że nikt nie daje prawie 20% promocji na najnowsze modele... Nie zmienia to faktu, że nawet po dołożeniu pakietu sportowego (regulowana zawiecha, szpera, heble brembo) i kubełków Recaro można się zmieścić w 100 k pln, a to jest nadal ostry i bezkompromisowy wózek. Niestety nie dla mnie, muszę mieć 5D.

Comment

• Na filmikach i testach chodzi ten nowy CTR fachowo. Bedzie z niego dobre auto i godny konkurent w klasie dla reszty ztawki.

Comment

• porównanie z Leonem

+ filmik
        Last edited by MarcelWro; 11-06-2015, 11:19.

Comment

• No, czekamy na pierwszego posiadacza! BTW, czy wiadomo od kiedy rusza sprzedaż w Polsce?

Comment

• Ponoć od czerwca ale na forum CKLP user ma odbiór na październik.

Comment

• No to ten pierwszy koles w nowym CTR bedzie mial 'branie' na zlotach
              Nie odgoni sie od adoratorow

Comment

• Civic, Leon i Meganka

Comment

• Type R 0-260km\h
                  https://www.youtube.com/watch?v=k4i-72xLFT4
                  i CUPRA 0-260km\h
                  https://www.youtube.com/watch?v=ROyE...&feature=cards

W Seacie jest większe przekłamanie licznika, ale mimo to wydaje lepiej sobie radzić przy prędkościach ponad 230km\h.
                  No ale to 2 niezależne testy, może w końcu zrobią bezpośrednie porównanie.
                  Last edited by martin; 13-06-2015, 12:34.

Comment

• Oraz jeszcze inny konkurent tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=6-NS43Ya-uA Opel Astra J OPC
                    Moja EP-ka 1.4 bez VTEC-a

Comment

• Ciekawy tekst:
                      Honda Civic Type R - hot hatch idealny?

Miłośnicy sportowych kompaktów musieli długo czekać na nowego Civica Type R. Było warto. Samochód jest bardzo szybki. Nie tylko na prostych, po których potrafi pędzić 270 kmh, ale również na zakrętach, gdzie procentuje obecność aktywnego zawieszenia i mechanicznie blokowanego dyferencjału.
                      Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Porównanie samego przyspieszenia:
                        https://www.youtube.com/watch?v=lZFtDaKHitg
                        Faktycznie patrząc tylko na filmiki można się zastanawiać jak udało im się wykręcić tak dobry czas na torze, bo 310 KM hot hatch powinien zmiażdżyć cięższego i słabszego (280KM 4x4) Superba

Comment

• No przecież zmiażdzył... Kiedy w Type R jest 100ka, Superb ma dopiero 76. Poza tym jazda na torze to nie to samo co przyśpieszanie na wprost. A poza tym... czeskie 'testy' w tym przypadku mogą byc cokolwiek mało obiektywne heh!
                          Last edited by Pik; 17-06-2015, 22:20.

Comment

• A poza tym teoretycznie 4x4 będzie miało lepszy sprint do 100 a tutaj i tak ctr lepiej idzie. Szukanie dziury w odbycie... zaczęło się w mediach szukanie powodu żeby umniejszyc tak znakomitej maszynie jaką jest ctr - oczywiście nie chcę tu pisać ze ctr to najlepsza maszyna na świecie.

Wysłane z mojego K01A przy użyciu Tapatalka
                            Last edited by Crisownik; 17-06-2015, 22:26.
                            The 1st. - EJ9
                            The 2nd. - ES7
                            The 3rd. - FD7
                            The 4th. - CU2
                            ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

• Zamieszczone przez Pik Zobacz posta
                              No przecież zmiażdzył... Kiedy w Type R jest 100ka, Superb ma dopiero 76. Poza tym jazda na torze to nie to samo co przyśpieszanie na wprost. A poza tym... czeskie 'testy' w tym przypadku mogą byc cokolwiek mało obiektywne
                              Na początku zmiażdżył pod koniec już nie było tak dobrze. Oczywiście nie szukam dziury w całym ani nie umniejszam Type R (bo wg mnie to najładniejszy hot hatch) po prostu zastanawiał mnie wynik takiego porównania hot hatcha z limuzyną. Spodziewałem się większej przewagi Type R i stąd zaskoczenie pod koniec - tyle...
                              Pozdr.
                              Last edited by martin; 17-06-2015, 23:13.

Comment

• Różnica rozmiaru opon też ma znaczenie, a tutaj taka jest i to spora
                                Moja EP-ka 1.4 bez VTEC-a

Comment

Working...
                                X