Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tak trochę, bo auto wyjątkowo mi się podoba.... jeśli chciałeś zapytać czy kupię? To na 90% nie..

Comment

• Nic nie zrozumialem nie ma czegos w jakims ludzkim jezyku (angielski, niemiecki, chyba nawet japonski wole)... nie mowcie ze zabojady dostaly pierwsza Rke do testow, bo nie za bardzo widze powod...?
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Jest juz troche kompletnych recenzji np

Get the latest Honda Civic Type R reviews and news, brought to you by the Evo road test team and news desk.

Bardzo dobre opinie zbiera poza podsterownoscia i duzym lagiem turbiny - ale to oczywiste oczywistosci bo konstrukcja taka, a nie inna.

BTW. Podoba wam sie ten ekran dotykowy ?
        wg. mnie kompletnie psuje deskę...

hondcivictyper_03.jpg
        Last edited by Glosima; 06-06-2015, 19:53.
        Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Dzieki. Ze swojej perspektywy uspokoilem sie co do codziennej uzywalnosci oraz skoncentrowaniu na fun to drive - wiecej pytan w zasadzie nie mialem...

Ekram dotykowy jest w realu fantastyczny i bardzo praktyczny i wreszcie otwarty system na Androidzie z wifi, znakomitym jak zawsze Garminem etc. zamiast wczesniejszych "dinozaurow". Dla mnie to ogromny plus w stosunku do tego co maja na pokladzie Leon Cupra czy Megane RS. Szkoda, ze za zmiana jednostki centralnej nie poszla reszta systemu audio - w topowej specyfikacji wciaz to wszystko brzmi jak przecietny bombox Nie chodzi mi o montowanie high-endu, bo wiekszosci ludzi audio ma po prostu grac, ale... naprawde, erze gdzie para sensownych glosniczkow kosztuje 100 zeta w detalu w markecie (w hurcie pewnie polowe tego) montowac do tak udanego systemu takie pierdziochy Szczescie, ze akurat to dla potrzebujacych latwo bedzie poprawic...
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Mi raczej chodzi o względy estetyczne tego ekranu - jest jakos przesuniety w prawo. Nie pasuje mi po prostu do deski 9gen.
            Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Nie, jest raczej lekko w strone kierowcy. Pamietaj ze deska jest asymetryczna, moze stad wrazenie. Wyladowal on duzo blizej kierowcy niz moj Kenwood w 8th genie i jest dzieki temu tak bardziej czytelny jak i ma mniej odblaskow. Owszem, trzeba spiac zworki hamulca recznego w odtwarzaczu zeby wszystko dzialalo tez w czasie jazdy, ale jaki to tam problem...
              . .

Comment

• Czarnuszka (jeszcze koncept, ale fajna fotka...):

Tymczasem z braku czarnych:

I jeszcze artykuł o sugestywnym tytule: https://www.motoringresearch.com/car...ook-0604978109

W dodatku "It’s probably the most practical, family-friendly hot hatch out there" a jednocześnie "Type R enthusiasts should hate it as it’s a turbo Type R, but they’ll love it as it’s still a revvy VTEC at heart. And purists should hate it because it goes against everything we’re told about how much power you can put through two front wheels, and makes it work with hungry, sharp-tooth’d bite"

I jeszcze jedna bardzo pozytywna recenzja: https://www.youtube.com/watch?v=_UtW7r6A4cc
                Polecam zwrócić uwagę jak szybko zaczyna się zmieniać krajobraz za oknem jak gość dodaje gazu
                Last edited by Alix; 07-06-2015, 22:07.
                . .

Comment

• Czerwony jest najładniejszy! Czarne elementy wykończenia pięknie kontrastują z czerwienią. Wersja "all-in-black" wygląda nudno po prostu... IMHO oczywiście.

Szkoda, że tak wysoko go wycenili... Inaczej już bym czekał na odbiór.

Comment

• Przesadzasz z tą wysokością ceny, sam do niedawna byłem sceptyczny co do jej wysokości, ale wyposażając podobnie Megane, Leona i Astrę OPC cena różni się tylko parę tysi a wyglądem, jakością i emocjami Honda bije tamte auta na głowę. Choć rzeczywiście cena 140-150 tysi. jest duża, ciekawe ile to auto będzie kosztować za 3-5 lat na rynku wtórnym?

Comment

• Standardowo jakieś 40% ceny zakładając że będzie masowo produkowana. Czyli kolo 70 tys. No chyba ze będą ograniczać liczbę produkowanych CTR wtedy cena będzie spadać dużo wolniej bo będzie
                      traktowane jako jednorożec. Szczerze... nie spodziewam się jakiejś dużej produkcji tego modelu tym bardziej ze lada chwila X gen. Choć liczę trochę ma przeszczepy właśnie w następnym genie z obecnego CTR i jakaś fajna wypasioną wersje sport w X

Wysłane z mojego GT-I9515
                      Moja es-ka http://www.civicforum.pl/showthread....ivic-ES7-D16V1 AVE T27 http://www.civicforum.pl/showthread....561#post372561

Comment

• Zamieszczone przez MarcelWro Zobacz posta
                        Przesadzasz z tą wysokością ceny
                        Czyżby, za 150k masz całkiem przyzwoite np. BMW.

Comment

• Ale BMW wyjdzie drożej, bo po pierwsze 3er za 150tys. ani bogate ani mocne nie będzie, a po drugie jego wartość za 3 lata będzie o kilkadziesiąt tysięcy niższa niż Rki. Za tą cenę może nabyć szybką i dobrze wyposażoną 1er, która jest mała i niepraktyczna (bagażnik, zero miejsca z tyłu) i średnio wykończona. Konfigurowałem sobie kiedyś dla zabawy 328i i skąpiąc na opcjach, byle chociaż nie zostać z czarnym kokpitem z bursztynowym radiem FM i wychodziło lekką ręką 180tys. A potem trzyletnie takie możesz spokojnie kupić poniżej 100tys. Utrata wartości jest niebotyczna! Tymczasem podobny do Rki zadbany Focus RS II gen od 1. właściciela z polskiego salonu rocznik 2010 potrafi podejść pod 100tys - tyle, że kupiec dał za niego 135...
                          . .

Comment

• Przesadzasz z tą wysokością ceny, sam do niedawna byłem sceptyczny co do jej wysokości, ale wyposażając podobnie Megane, Leona i Astrę OPC
                            No OK, ale takie porównanie ma sens tylko wtedy, jak ktoś zamierza mocniej doposażyć wyżej wspomniane auta... A nie ma takiej konieczności. Honda niejako "przymusza" klienta do zakupu od razu wszystkich bajerów, z całym dobrodziejstwem inwentarza.

Heh, a propos cen, właśnie zauważyłem że Meganką RS 265 można wyjechać z salonu za niecałe 90 tysi... (dokładnie 86 626 pln).

Comment

• Joe, Alix dobrze prześwietlił temat na wszystkie strony i ma rację, BMW to fajne auto ale przyzwoicie wyposażone jest znacznie droższe od Rki i raczej droższe w eksploatacji.
                              Pik, zawsze można spróbować kupić R-kę w tej uboższej wersji, ale bez wątpienia słabiej wyposażona Meganka ,czy też Leon będzie tańszy niż Honda, niestety z Japończykami tak już jest. Dobrze że jest wolność i mnogość wyborów.
                              Last edited by MarcelWro; 08-06-2015, 20:25.

Comment

• Zamieszczone przez Pik Zobacz posta
                                Heh, a propos cen, właśnie zauważyłem że Meganką RS 265 można wyjechać z salonu za niecałe 90 tysi... (dokładnie 86 626 pln).
                                Cena niesamowicie dobra ale za kilka miesiecy nowa wersja Meganki, no i nowa wersja Astry u progu, ktora schudła ponoc 200 kg i ma w koncu mniej guzikow na kokpicie

Comment

Working...
                                X